4. 81' - Doelpunt - Lion Lauberbach (1 - 0)
    Jupiler Pro League - speeldag 6 - 02/09/23 - 18:15
    81'
    Lion Lauberbach
    81'
    1 - 0

KV Mechelen heeft zich naast Eupen genesteld in het eerste peloton van de Jupiler Pro League. KVM pakte voor eigen volk 9 op 9 na een aangename wedstrijd tegen Eupen. Net als vorige week was Lion Lauberbach de gevierde man. Hij maakte het enige doelpunt in een kraker die barstte van de kansen. Eupen zag de leidersplaats in de Belgische competitie in rook opgaan.

KV Mechelen - Eupen in een notendop:

• Man van de match: Lion Lauberbach was met zijn tweede winning goal op een rij een uitstekende keuze geweest, maar het was invaller Rafik Belghali die het vuur aan de lont stak. Met een assist zette hij de kroon op zijn uitstekende invalbeurt. Hij zaaide onrust en oogstte lof.

• Sleutelmoment: Niet het enige doelpunt, wel de wissel van de wacht bij KV Mechelen zorgde voor een nieuw momentum. Steven Defour stuurde zijn jokers Belghali en Patrick Pflücke in de tweede helft het veld op. Beiden toonden zich nét dat tikkeltje doelgerichter dan de rest, wat uiteindelijk ook de overwinning zou opleveren.

• Opvallend: Eupen en KV Mechelen staan na zes speeldagen op een voorlopige zesde en vijfde plaats. Wie had dat gedacht in het begin van het seizoen, waar Eupen opnieuw afgeschreven werd en Mechelen zeer twijfelachtig begon?

31 schoten en maar 1 doelpunt.

KV Mechelen en KAS Eupen, dat vandaag voor de eerste plaats in de Jupiler Pro League speelde, organiseerden een ware kansenkermis Achter De Kazerne.

De thuisploeg koos voor de controle en de combinatie, de bezoekers voor de counter. Telkens wanneer Eupen nog maar een omschakelmoment rook, schoot de deeltjesversneller in gang. Telkens wanneer Mechelen de bal monopoliseerde, belegerde het de grote rechthoek.

Een clash der stijlen die voor een stevig tempo en dus ook voor heel wat kansen zorgde, maar op een doelpunt moest het thuispubliek wel zeer lang wachten.

De wedstrijd leek onbegrijpbaar uit te monden in een scoreloos gelijkspel, maar de Mechelse invallers Patrick Pflücker en Rafik Belghali zorgden nog voor een ultieme stroomstoot in het slotoffensief.

Zo verzilverde Belghali zijn uitstekende invalbeurt nog met een uitgemeten voorzet, die door de koppende publiekslieveling Lion Lauberback tot een assist gepromoveerd werd. Voor de tweede week op rij zorgde de Duitser voor de winning goal.

De mindere start van Malinwa lijkt zeer ver weg. De ploeg van Steven Defour is met 9 op 9 plots dé ploeg in vorm.

"Altijd blijven geloven in kwaliteiten van deze groep"

Lion Lauberbach (speler KV Mechelen): "Ik voel me fantastisch. Het was een heel zware wedstrijd, maar we zijn steevast kalm gebleven en zijn blijven zoeken naar oplossingen. We hadden initieel veel halve kansen, maar we hadden vertrouwen dat er wel nog eentje binnen zou vallen. En zo geschiedde, ik kon die bal - die niet zo evident was - toch binnenknikken. Ongelooflijk om het voor het eerst voor dit publiek te doen. We hebben met negen op negen een mooi momentum te pakken."

Steven Defour (trainer Mechelen): "Het was geen gemakkelijke wedstrijd, tegen een defensief sterk blok. Maar uiteindelijk verdienden we de overwinning. We hadden veel controle, maar moesten toch steeds opletten voor een counter. Ik wilde in de tweede helft nog meer acties naar voren toe zien, daarom heb ik Belghali ook gebracht, die een laag blok echt kan ontregelen met zijn techniek. Samen met Pflücke en Lauberbach zorgen ze toch voor een mooie kwaliteitsinjectie bij ons. Ik ben echt overtuigd van de kwaliteiten binnen mijn ploeg, daarom zijn we ook zo rustig gebleven na onze mindere start.

"Iedereen kan zien dat er stabiliteit is bij Eupen"

Paeshuyse (speler Eupen): "We hadden vandaag een puntje verdiend. Een driepunter zou ik niet durven stellen, maar we hebben wel de kansen gehad om het zelf af te maken. Dat heeft Mechelen uiteindelijk wél gedaan. We wisten dat ze een goed voetballende ploeg hadden en wilden daar onze counter tegenover zetten. In de eerste helft zorgden we ook voor veel gevaar op de tegenaanval, maar in het slot kwamen we er niet meer uit. Uiteindelijk moeten we dit accepteren. We hebben Play-off 2 als doelstelling dit seizoen en zijn er alvast goed aan begonnen."

Florian Kohfeldt (trainer Eupen): "Het was een mooie wedstrijd. Beide teams hadden een plan en wilden ook effectief iets tonen op de mat. Wij hadden in de eerste helft de beste kansen. Zij kwamen de tweede helft meer opzetten. Hun doelpunt was uiteindelijk de eerste échte kans binnen de box. Maar goed, we moeten het stadion hier met opgeheven hoofd verlaten. Ik denk dat iedereen kan zien dat er stabiliteit is bij Eupen. Voor deze seizoensstart had ik op voorhand getekend. Of we nog een X-factor-speler missen? Vorige week hadden we die wel, maar het kan niet elke week lukken. We slaan wel terug."

90+2'

Het wil maar niet lukken voor de bedrijvige Malede. De invaller dribbelt zich knap een weg naar doel en mikt het leer in de korte hoek, maar daar ligt Slonina opnieuw pal.

90+1'

88'

Malede laat de winning goal liggen. Eupen denkt alleen nog maar aan aanvallen en zet de deur naar hun doel open. Daar profiteert de thuisploeg meteen van. Na een goede counter krijgt Malede de bal in de grote rechthoek, maar de invaller wacht te lang om aan te leggen en knalt pardoes tegen zijn tegenstander aan.

87'
    87'

Wissel van de wacht

De trainers laten niets aan het toeval over in het slot en sturen nog enkele verse krachten het veld op. Defour geeft zijn goudhaantjes Schoofs en Storm wat rust, Raemaekers en Van Hecke mogen de longen nog uit hun lijf lopen. Bij Eupen moeten Deom en Alloh het tij keren.

86'
    85'
    85'
    84'
    83'

Lauberbach voorkomt de brilscore en zet Mechelen op voorsprong

82'

Doelpunt KV Mechelen: 1-0!

Dan toch! Tien minuten voor het einde breekt Lauberbach dan toch de ban voor de thuisploeg. De ingevallen Belghali zwiept de het leer voor de goal, waar Pflücke en Lauberbach samen naar de bal toe zweven. Die laatste kan ook effectief knikken en mikt de 1-0 (eindelijk) op het bord.

78'
    75'

We trekken nóg een streepje. Opnieuw verdwijnt er een schot uit de tweede lijn in de tribunes. Deze keer is het de ingevallen Belghali die enkele zitjes in brokken schiet. De hersteldienst Achter De Kazerne zal morgen overuren draaien.

70'

Dit is geen saaie 0-0. Beide ploegen willen er vol voor gaan en creëren ook kansen, maar scoren lijkt maar niet te lukken.