87'
Gustaf Nilsson
87'
2 - 2

De competitietopper tussen Union en Antwerp is op een gelijkspel geëindigd. De landskampioen leek een mooie week af te ronden met een uitzege, maar in de slotfase kwam Union nog langszij dankzij een rake strafschop van Nilsson. "We hebben 2 punten verloren", reageerde Antwerp-coach Mark van Bommel.

Union - Antwerp in een notendop:

• Sleutelmoment: Antwerp kan een zege op verplaatsing al ruiken, maar in de slotfase gaat het leer een tweede keer op de stip in het voordeel van Union. Nilsson trapt die elfmeter staalhard binnen.

• Man van de match: Lazare Amani was een gesel voor de Antwerp-defensie. De 25-jarige Ivoriaan was de meest bedrijvige man tussen de lijnen.

• Opvallend: Antwerp moet nog even wachten op een eerste driepunter buitenshuis. Voor een laatste zege op verplaatsing moeten we al naar vorig seizoen. Op 3 mei werd er gewonnen bij... Union.

Droomstart voor de thuisploeg

Beide ploegen verkeerden nog in een Europese roes. Antwerp maakte van de Champions League-droom werkelijkheid. Union verzekerde zich dan weer voor de poulefase van de Europa League.

Antwerp leek wel nog wat te dromen in het begin van de partij. Na een botsing met Vines liet doelman Butez het leer los waarna Terho met de bal aan de haal ging. Die werd nog onderuit gehaald door Coulibaly. Strafschop dus en dat na slechts enkele minuten. Eckert Ayensa trapte zijn vijfde van het seizoen binnen.

Een zware dobber dus voor The Great Old dat het in de beginfase knap lastig had. Union was snediger en voetbalde de meeste kansen bij elkaar. Maar Antwerp rechtte de rug nog voor de rust. Vines poeierde het leer van buiten de zestien heerlijk in doel. Een geweldige treffer, maar snel daarna vormde een domper. Vines moest namelijk geblesseerd de strijd staken. En Antwerp zit al niet zo dik in de verdedigers.

Toch kwamen de bezoekers niet in de problemen. Sterker nog: Antwerp kwam zelfs op voorsprong. Van Den Bosch kopte de hoekschop van Balikwisha door naar de tweede paal waar Ekkelenkamp op de goede plek stond: 1-2.

Zesde strafschop voor Union

Maar Union liet de kopjes niet hangen. Met een zeer bedrijvige Lazare in de rangen gingen de troepen van Blessin naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Al deelde de Great Old ook af en toe een prikje uit. Coulibaly mocht wel van geluk spreken dat hij niet met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.

Uiteindelijk zat het venijn in de staart. Na een duel tussen Keita en Vanhoutte ging de bal voor een tweede keer deze namiddag op de stip. De ingevallen Nilsson twijfelde niet en poeierde de 2-2 op het scorebord. Het is al de zesde strafschop voor Union dit seizoen.

Beide teams moeten dus vrede nemen met een puntje na een felle strijd in het Dudenpark.

(scrol omlaag voor reacties)

Mark van Bommel
Mark van Bommel in discussie met de scheidsrechter.

Interviews na de wedstrijd:

Charles Vanhoutte (Union): "Ik sta hier met een dubbel gevoel. We gingen vol voor de zege. We begonnen ook heel goed, maar werkten ons snel in de problemen."

"Na de rust knokten we ons weer in de match en maakten we de verdiende 2-2. Als we onze laatste pass beter verzorgden, zat er misschien nog meer in."

Over de laatste penalty zegt Vanhoutte: "Ik ben niet iemand die snel gaat liggen, ik kon echt niet meer voort lopen."

Jelle Bataille (Antwerp): "Het is zuur. We waren op weg naar een verdiende overwinning. We domineerden en waren de betere ploeg, maar in de laatste minuten slikten we die penalty."

"Jammer, want afgezien van de eerste minuten - toen we niet wakker waren - speelden we goed. We hadden die kansjes in de tweede helft moeten afmaken, we hadden die 3e moeten scoren."

Achterin zit Antwerp krap. Mandela Keita moest mee depanneren in het hart van de defensie. "Goed dat er nu een interlandbreak is", besluit Bataille.