Club Brugge gaat met 3-2 onderuit in het slot.

Wat een domper! Tienkoppig Club Brugge gaat in 91e minuut onderuit tegen Fiorentina, maar mag nog steeds dromen van finale

do 2 mei 2024 23:01
CLU
08/05 18:45
FIO
  1. 5' - Doelpunt - Riccardo Sottil (1 - 0)
  2. 17' - Doelpunt strafschop - Hans Vanaken (1 - 1)
  3. 36' - Geel - Nicolás González
  4. 37' - Doelpunt - Andrea Belotti (2 - 1)
  12. 88' - Verv. Andrea Belotti door M'Bala Nzola
  13. 90+1' - Doelpunt - M'Bala Nzola (3 - 2)
  14. 90+3' - Verv. Jorne Spileers door Joel Ordóñez
  15. 90+3' - Verv. Denis Odoi door Éder Balanta
UEFA Europa Conference League - speeldag 1 - 02/05/24 - 21:02
5'
Riccardo Sottil
5'
1 - 0
17'
Hans Vanaken
1 - 1
17'
37'
Andrea Belotti
37'
2 - 1
63'
Igor Thiago
2 - 2
Igor Thiago
63'
90+1'
M'Bala Nzola
90+1'
3 - 2

Spijtig van die late 3-2, zeg. Club Brugge toonde zich bijzonder veerkrachtig tijdens een zware heenmatch in Italië. Fiorentina kwam vroeg op voorsprong, maar Vanaken wiste die met een strafschop even snel uit. Na een vermijdbare 2-1 van de thuisploeg én rood voor Onyedika leek Club in de touwen te hangen, maar Thiago zorgde voor een onverhoopte gelijkmaker. In de extra tijd greep Fiorentina toch nog de zege. Máár: volgende week woensdag is wel nog steeds alles mogelijk in Jan Breydel.

Fiorentina - Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: In een trage tweede helft pakt Onyedika op enkele minuten tijd twee gele kaarten. Met tien moet Club volop verdedigen. Thiago scoort dan wel nog op de counter, maar Club komt niet meer uit de omknelling en incasseert finaal ook nog een doelpunt.
  • Man van de match: Igor Thiago werkte vanavond even hard als altijd. De spits vocht oneindig veel duels uit, lokte een strafschop uit en scoorde ook een geweldig doelpunt op de counter. Als Brentford dit gezien heeft, zullen ze zich in Londen in de handen wrijven.
  • Opgelet: De terugwedstrijd volgende week is al op woensdag. Om 18u45 jaagt Club Brugge op Jan Breydel op een ticket voor de finale.

Achtervolgen na moeilijke eerste helft

Club Brugge had vanavond een eerste afspraak met de geschiedenis. Blauw-zwart ging in Firenze aan de slag tegen Fiorentina en deed dat met Jackers in doel.

Het begin van Club was veelbelovend, al na een minuut trapte Igor Thiago over doel.

Er volgde echter al snel een ijskoude douche. Sottil kapte naar binnen en draaide de bal vol overtuiging richting winkelhaak. Jackers was kansloos, Fiorentina kreeg vertrouwen.

Club verloor gaandeweg zijn grip op de wedstrijd, maar een sterke actie van Thiago bracht blauw-zwart langszij op het scorebord. De Braziliaan zette zich goed door en trapte op doelman Terracciano, in de herneming kwam de bal op een paarse arm terecht.

Hans Vanaken klaarde de klus zonder problemen. De aanvoerder stuurde de doelman de verkeerde kant uit.

Fiorentina bleef wel aandringen en een klein moment van onoplettendheid bij Club werd genadeloos afgestraft. Jackers loste een botsend schot, via Gonzalez en een onscherpe Meijer kwam de bal bij Belotti terecht. Een echte spitsengoal later stond Fiorentina opnieuw op voorsprong.

Nzola breekt Brugse harten op het eind

De tweede helft ging gezapig van start, Jackers bracht goed redding op een kopbal van Belotti.

Dan ging Onyedika in de fout. De Nigeriaan pakte eerst geel voor een elleboog en maakte enkele minuten later een onnodige overtreding.

Twee keer geel is rood, dus moest Club met tien verder.

Geen probleem, dacht Igor Thiago. Na een goede lange bal van Spileers dolde de Braziliaan met zijn tegenstander. De spits rondde zijn sterke rush af met een perfect overhoeks schot.

Een luxepositie voor blauw-zwart, dat er alles aan deed om het gelijkspel over de streep te trekken. Jackers reageerde goed op een schot van Ikoné, Belotti kopte meermaals naast.

Net wanneer blauw-zwart de Italiaanse storm leek overleefd te hebben, sloeg invaller Nzola toe. Op een zoveelste hoge bal in het strafschopgebied kwam hij uiteindelijk in balbezit. De spits trapte op de paal, kreeg de bal terug en mikte dan in het lege doel.

Een fikse domper voor Club, dat in eigen huis zal moeten winnen om door te stoten naar de finale. Met elf spelers en in een kolkend Jan Breydel is dat zeker niet onmogelijk, al zal het knokken worden.

90+8'

Einde: Club moet kleine achterstand ophalen

Het zit erop. Club heeft gestreden voor wat het waard is, maar trekt toch met een achterstand naar huis. Onyedika pakte een vervelende rode kaart, waarna Thiago Club onverhoopt alsnog langszij trapte op sterke wijze. Wat volgde was een lange overlevingsslag, die uiteindelijk toch fataal afliep. Nzola scoorde op het einde in twee tijden.

90+5'

Dit is een echte Europese cupmatch.

Filip Joos
90+4'

Ordonez blokt Kouamé nog ternauwernood af in de lucht. Het blijft spannend.

90+4'

Club moet zelfs nog opletten dat het niet erger wordt. Fiorentina beseft dat nog een extra doelpunt nu hun al met anderhalf been in de finale zou zetten.

90+3'
90+3'
90+2'

Club Brugge incasseert de 3-2 in de toegevoegde tijd

90+2'

Nzola breekt Brugse harten

Het zit tegen voor Club. Nzola maakt oorlog in het strafschopgebied en trapt eerst nog op de paal. In de herneming valt de bal opnieuw voor zijn voeten, de spits legt simpel binnen. Club Brugge trekt dan toch met een achterstand naar de terugwedstrijd.

90+1'

89'

Bij het ingaan van de laatste minuut reguliere speeltijd krijgt Fiorentina een hoekschop. Via wat tussenstations komt de bal voor Nzola, die het leer ongelukkig op de knie krijgt. Weg kans.