Olympiakos verrast Aston Villa met 2-4 en droomt luidop van Conference League-finale

do 2 mei 2024 23:03
OLY
09/05 21:00
AVL
  1. 16' - Doelpunt - Ayoub El Kaabi (0 - 1)
  2. 29' - Doelpunt - Ayoub El Kaabi (0 - 2)
  3. 45+1' - Doelpunt - Ollie Watkins (1 - 2)
  1. 52' - Doelpunt - Moussa Diaby (2 - 2)
  2. 56' - Doelpunt strafschop - Ayoub El Kaabi (2 - 3)
  3. 67' - Doelpunt - Santiago Hezze (2 - 4)
UEFA Europa Conference League - speeldag 1 - 02/05/24 - 21:01
16'
Ayoub El Kaabi
0 - 1
16'
29'
0 - 2
29'
45+1'
Ollie Watkins
45+1'
1 - 2
52'
Moussa Diaby
52'
2 - 2
56'
2 - 3
56'
67'
Santiago Hezze
2 - 4
67'

Wie treft Club Brugge in een eventuele finale? Vooraf leek Aston Villa favoriet, maar na de heenmatch heeft Olympiakos de beste kaarten in handen. De Grieken verrasten de Premier League-club met 2-4.

De dromers onder de Club Brugge-fans zien ongetwijfeld al een finale tegen Olympiakos opdoemen.

De Griekse topclub boekte een straffe zege op bezoek bij toernooifavoriet Aston Villa. Al na een halfuur had Olympiakos een dubbele bonus vast na twee treffers van El Kaabi.

Toch gaven de Engelsen zich niet zomaar gewonnen. In de extra tijd van de eerste helft scoorde Watkins de aansluitingstreffer, enkele minuten na rust zorgde Diaby voor de gelijkmaker.

Maar wie dacht dat Aston Villa vervolgens door zou stomen, kwam bedrogen uit. Meteen na de 2-2 zette alweer El Kaabi de bezoekers op voorsprong. En tien minuten later kreeg Hezze het volgelopen Villa Park helemaal stil met de 2-4.

De thuisploeg kreeg in de slotminuten nog dé kans om de achterstand te halveren, maar Douglas Luiz miste een strafschop.

90+3'
Kostas Fortounis (Olympiakos Piraeus) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+1'

90'
Jhon Durán (Aston Villa) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
87'
De poging wordt gered door Konstantinos Tzolakis (Olympiakos Piraeus), die geen rebound weggeeft.
87'
John McGinn (Aston Villa) haalt uit...
85'
85'
84'
Pech voor Aston Villa, want het schot van Douglas Luiz strandt op de paal.
84'

Penalty gemist voor
Aston Villa

Douglas Luiz (Aston Villa) neemt zijn verantwoordelijkheid bij de strafschop, maar hij schiet op de paal! Zo blijft het 1 - 2.
penalty gemist
Douglas Luiz
Aston Villa
83'
Olympiakos Piraeus
83'
Aston Villa
81'
Penalty voor Aston Villa! Fout van David Carmo (Olympiakos Piraeus). Jhon Durán (Aston Villa) werd afgestopt.
80'
Redding van Robin Olsen (Aston Villa), die de bal al duikend kan pareren.
80'
Chiquinho (Olympiakos Piraeus) haalt uit...
80'
Kostas Fortounis neemt de hoekschop voor Olympiakos Piraeus. Hij dropt de bal centraal voor doel.
78'
Ollie Watkins (Aston Villa) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
77'
Omar Richards (Olympiakos Piraeus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Leon Bailey (Aston Villa).