Europees kampioen Engeland blijft op wereldtitelkoers na felbevochten zege tegen Colombia

za 12 augustus 2023 14:33
  1. 10' - Verv. Carolina Arias door Ana Guzmán
  2. 44' - Doelpunt - Leicy Santos (0 - 1)
  3. 45+6' - Doelpunt - Lauren Hemp (1 - 1)
  1. 63' - Doelpunt - Alessia Russo (2 - 1)
  2. 68' - Verv. Catalina Pérez door Natalia Giraldo
  3. 78' - Verv. Diana Ospina door Ivonne Chacón
  4. 84' - Verv. Alessia Russo door Chloe Kelly
  5. 90+3' - Verv. Lauren Hemp door Bethany England
FIFA Vrouwen Wereldkampioenschap - speeldag 1 - 12/08/23 - 12:31
44'
Leicy Santos
0 - 1
44'
45+6'
Lauren Hemp
45+6'
Lauren Hemp
1 - 1
63'
Alessia Russo
63'
2 - 1

Engeland blijft in de running om na Europees kampioen ook wereldkampioen te worden. De "Lionesses" maakten een Colombiaanse voorsprong ongedaan, Alessia Russo trapte net na het uur de winnende treffer binnen. In de halve finale wacht gastland Australië.

Engeland had in groepsfase een uitstekende indruk gemaakt in Australië en Nieuw-Zeeland. In de achtste finale tegen Nigeria liep het wel opvallend moeizaam voor de Europese kampioen, dat penalty's nodig had.

In de kwartfinale tegen underdog Colombia moesten de "Lionesses" het zien te rooien zonder topschutter Lauren James, geschorst na haar domme rode kaart tegen Nigeria.

Veel grote kansen waren er niet in de eerste helft, maar vlak voor de rust sloeg Colombia plots toe via Santos, dat een grabbelende Engelse doelvrouw Earps versloeg.

Wat Earps kan, kan ik ook, dacht haar Colombiaanse collega Pérez na de 0-1. Ook zij blunderde, Engeland kon zo via Hemp meteen gelijkmaken.

Na de pauze nam Engeland het heft in handen, wat net na het uur opnieuw tot een doelpunt leidde. Russo trapte de 2-1 knap overhoeks binnen. De Engelsen konden de wedstrijd controleren.

Een slotoffensief van de Colombianen kwam er niet meer, Engeland plaatst zich zo als laatste voor de halve finales op het WK voetbal. Bij de laatste vier treft het gastland Australië.