KAA GentSTVV
Jasper Vergoote
Ghelamco Arena
9500

Pijnlijk seizoensbegin voor AA Gent: opnieuw puntenverlies na late gelijkmaker STVV

za 30 juli 2022 22:38
1-1
  1. 12' - Doelpunt - Hugo Cuypers (1 - 0)
  2. 31' - Verv. Tarik Tissoudali door Darko Lemajic
  1. 73' - Geel - Darko Lemajic
  2. 83' - Doelpunt - Daichi Hayashi (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 2 - 30/07/22 - 20:46
12'
Hugo Cuypers
12'
1 - 0
83'
Daichi Hayashi
1 - 1
83'

Het is geen leuk begin van de competitie geworden voor AA Gent. Na het omstreden gelijkspel in Luik op de eerste speeldag, gaven de spelers van Hein Vanhaezebrouck het zelf uit handen in eigen stadion tegen Sint-Truiden. Hayashi maakte gelijk in de 83e minuut na mistasten van doelman Davy Roef.

AA Gent - STVV in een notendop:

• Sleutelmoment: Gent lijkt zijn eerste zege van het seizoen te boeken tot Davy Roef aan het klungelen gaat. De Belgische doelman gaat zomaar onder een hoekschop door en schotelt Hayashi de 1-1 op een dienblaadje voor.

• Man van de Match: Hugo Cuypers was zeker in de eerste helft een gesel voor de STVV-defensie. De Gentse nieuwkomer werkte hard en hield bij de 1-0 het hoofd koel oog in oog met Schmidt.

• Opvallend: STVV heeft nu al 11 wedstrijden op rij niet verloren in de Jupiler Pro League. De laatste keer dateert van 28 januari (0-1-verlies tegen Charleroi).

Cuypers opent Gentse rekening, Tissoudali valt geblesseerd uit

Na de VAR-heisa van vorig weekend wilde Gent tegen STVV op het veld reageren. De fans bleven alvast niet lang op hun honger zitten. Na een slimme steal van Kums opende Cuypers zijn rekening in Gentse loondienst

De thuisploeg controleerde de partij, maar mocht van geluk spreken toen een kruisraket van Koita net naast de kruising zoefde. Minder geluk was er iets later voor Tissoudali. De Marokkaan kon niet meer verder door last aan de knie en werd vervangen door Lemajic.

Het was die Lemajic die kort voor de pauze ei zo na voor de 2-0 zorgde. De Serviër pakte uit met een heerlijke detente, maar mikte zijn kopbal staalhard tegen de lat.

Hayashi neemt cadeautje van Roef in dank aan

Na de rust was het armoe troef in de Ghelamco Arena. Gent liet zich in slaap wiegen door de bezoekers en had 10 minuten voor tijd een sterke Roef nodig om de voorsprong op het bord te houden.

Toch was het uitgerekend Roef die niet veel later knullig onder een hoekschop doorging. Hayashi bedankte vriendelijk - zoals het een echte Japanner betaamt - en deponeerde de 1-1 in een leeg doel.

Opnieuw geen driepunter voor de manschappen van Hein Vanhaezebrouck. Al hebben ze het vandaag alleen maar aan zichzelf te danken.

Vanhaezebrouck: "In de tweede helft was het overleven"

Bernd Hollerbach (coach STVV): "Beide ploegen zijn gevaarlijk geweest. Tijdens de wedstrijd zijn we al snel overgeschakeld op een systeem met twee spitsen. Complimenten aan het team voor de tweede helft. We zijn powerplay beginnen spelen en hebben uiteindelijk verdiend gelijk gemaakt.  Vandaag ben ik tevreden met een punt. Nu moeten we rustig blijven en verder werken."

Hein Vanhaezebrouck (coach AA Gent): "De ontgoocheling is groot als je 2 punten verliest. We zaten wel wat in de problemen. Als Tissoudali uitvalt, dan voel je dat het meteen wat moeilijker wordt. De spoeling voorin is bij ons namelijk wel dun. Het was in de tweede helft wat overleven, zonder echt kansen weg te geven. Het is dan jammer dat het tegendoelpunt nog valt, dat mag niet gebeuren."

22:39

EINDE

Net zoals vorig weekend lijdt Gent opnieuw puntenverlies. De thuisploeg leek lange tijd op weg naar de zege na een doelpunt van Cuypers, maar in de slotfase strafte Hayashi een blunder van Roef genadeloos af.

90+3'

We zitten in de laatste minuut van de 3 minuten toegevoegde tijd. Gent krijgt nog een laatste kans om de zege mee te grissen.

90+1'

90'

Lemajic uit de draai

In de kluts valt de bal plots nog voor de voet van Lemajic. De Serviër twijfelt niet, maar mikt zijn snoeiharde poging voorlangs.

89'

Money time

Gent moet nu opnieuw volop aan de bak om de 3 punten toch nog thuis te houden. Krijgt de thuisploeg nog een aanval in elkaar geknutseld?

86'

De 1-1 heeft STVV nieuwe moed gegeven. Koita probeert het nog eens van ver, maar Roef is deze keer wel bij de pinken en duwt de bal in hoekschop.

83'

1-1, Hayashi straft misser van Roef af!

Onze woorden zijn nog niet koud of Davy Roef gaat in de fout. De Belgische doelman gaat helemaal onder een hoekschop door, waarna Hayashi de 1-1 zomaar in een leeg doel kan deponeren. Alles te herdoen voor de thuisploeg

82'
78'

Roef houdt de 1-0 op het bord!

Ei zo na staat het zowaar 1-1. Hayashi omzeilt de buitenspelval en pakt vervolgens uit met een lage knal. Roef krijgt er zijn hand nog tegen en houdt zo de Gentse voorsprong op het bord.

78'

En daar is zowaar de 2e kans in 2 minuten. Koita krijgt een klein beetje ruimte aan de rand van de zestien en probeert het dan met een plaatsbal. Opnieuw geen probleem voor Roef.

76'

Hayashi op Roef

Hayashi zet zich nog eens door in de zestien en heeft dan alleen maar oog voor de bal. Het schot van de Japanner wordt in twee tijden gestuit door Roef.

75'

Nog een kwartier

We duiken de slotfase in. Krijgen we toch nog iets van spektakel te zien vanavond?

75'

Straks moeten we nog zeggen dat de scheidsrechter de beste man op het plein is. Stel je voor dat we dat moeten zeggen in de Ghelamco Arena.

Tom Boudeweel op Radio 1
73'

Lemajic gaat even flink door op Boya en werkt de Kameroener tegen de grond. De middenvelder reageert even, maar tot een echt opstootje komt het niet. Lemajic krijgt wel een gele kaart onder de neus geduwd.

73'
70'

Het duurt allemaal zo lang in deze wedstrijd. Dan kom je ook o zo moeilijk tot kansen.