Jupiler Pro League - speeldag 2 - 29/07/22 - 20:45
Ross Sykes
56'
Ross Sykes
1 - 0

Karel Geraerts heeft zijn eerste overwinning op het hoogste niveau beet. De nieuwe Union-coach mocht juichen na een doelpunt van Ross Sykes, nadien lieten de Brusselaars de kansen liggen om verder uit te lopen. Door de nederlaag mist Charleroi de kans om alleen op kop van het klassement te komen.

Union - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Net voor het uur krijgt Union eindelijk wat het verdient, namelijk een doelpunt. Het is nieuwkomer Ross Sykes die met een fraaie infiltratie de ban breekt voor de thuisploeg.

• Man van de match: Simon Adingra liet enkele fraaie dingen zien aan de bal. Je ziet dat de huurling van Brighton over heel wat technische bagage beschikt. Deemsterde in de tweede helft wel wat weg en werd ook vervangen.

• Opvallend: Na de 0-3 en de 4-0-zege van vorig jaar wint Union nu voor de 3e keer op rij van Charleroi. Dat voor de eerste keer in de geschiedenis van het Belgisch voetbal. Union hield in die 3 wedstrijden ook telkens de nul op het scorebord.

Union neemt de wedstrijd in handen

Union staat voor een aartsmoeilijke opgave: bevestigen na het droomseizoen van vorig jaar. Karel Geraerts debuteert alvast met een 4 op 6.

De nieuwbakken coach zag hoe zijn team goed uit de startblokken schoot. Alleen die echt grote kansen bij elkaar voetballen, dat bleef wat uit. De grootste kans in de eerste helft was nog voor Kayembe, Moris bracht redding.

2-0 spat uiteen op de lat

Ook na de koffie nam Union de touwtjes strak in handen. Ilaimaharitra testte eerst nog de vuisten van Moris, daarna was het toch prijs voor de thuisploeg. Sykes kwam op de proppen met een goede infiltratie en maakte het ook fraai af.

Charleroi was niet bij machte om Union echt in de problemen te brengen. Het werd zelfs nog bijna 2-0. Teuma plaatste een vrije trap heerlijk onder de lat. Koffi had het echter gelezen en pakte uit met een prima redding.

Union heeft zo die eerste driepunter van het seizoen te pakken.

Sykes: "Ik doe dit ook op training"

Ross Sykes (Union): "Dit is een geweldig thuisdebuut. Ik ben blij voor de fans die vanavond kwamen opdagen. Een geweldige sfeer. Het is mooi om te scoren voor het team. De coach zegt dat als er ruimte is, je met de bal naar voren moet gaan. Ik zag de ruimte en ik ging gewoon. Het was een geweldige goal. Ik doe dat altijd  op training."

Anass Zaroury (Charleroi): "We misten grinta vanavond, vooral in de eerste helft. We wisten dat Union een goed voetballende ploeg is en dat we geconcentreerd moesten zijn op de counters. Er was wat gebrek aan concentratie."

Edward Still (Charleroi): "We waren er van overtuigd dat we hier vanavond iets konden doen. Jammer genoeg vertrekken we hier met niets in de handen. We waren goed in de duels, maar hadden problemen met de tweede bal. We voetballen gewoon niet genoeg kansen bij elkaar. In de eerste helft waren we niet genoeg in balbezit, maar in de tweede helft was het beter."

Karel Geraerts (Union): "Ik kan niet wegsteken dat deze overwinning belangrijk is voor iedere speler en coach. Ik ben tevreden met de prestatie van deze groep. De spelers hebben vandaag laten zien dat ze nog steeds een goeie ploeg zijn. Er zal nog veel gesproken worden over de spelers die vertrokken zijn. Maar op het veld en op de bank zit nog 80% van de spelers die bij momenten het Belgisch kampioenschap hebben gedomineerd."

22:35

Laforge maakt een einde aan de wedstrijd. In de tweede helft kreeg Union wat het verdiende, namelijk een doelpunt. Karel Geraerts sluit zo zijn vuurdoop als T1 in het Dudenpark af met een deugddoende zege.

90+1'

90'

Charleroi krijgt nog 3 minuten om alsnog een punt uit de brand te slepen.

87'

Wat kan Charleroi nog?

De tijd tikt verder weg in het voordeel van Union. De thuisploeg stevent zo op een eerste driepunter van het seizoen af. Of zit het venijn nog in de staart?

79'

De 1-0-voorsprong voor Union is toch krap en dus blijft het uitkijken. Mbenza brengt het leer bijzonder scherp voor doel. Hij kan er geen ploegmaat mee bereiken. Met nog 10 minuten op de klok is de partij nog niet helemaal gespeeld.

77'

Voorlopig slaagt Charleroi er niet in om Union onder druk te zetten.

Peter Vandenbempt op Radio 1
74'

Een wissel in het offensieve compartiment bij Charleroi. Golizadeh krijgt nog een goeie 20 minuten om zijn kunnen te tonen.

70'

Tegen de lat!

Teuma zet zich achter een vrije trap en is bijzonder dicht bij een doelpunt. Koffi kan er nog net bij en duwt het leer via de lat in hoekschop. Prima poging, maar ook een even mooie redding.

66'

De honger van Union is nog niet gestild. Lapoussin vuurt een degelijke poging af. Koffi kan er zijn vuisten tegen zetten.

66'

Afzwaaier Lazare

Na de vele wissels kunnen we weer aan voetballen denken. Lazare heeft iets mooi in gedachten, maar dat komt er niet echt uit. Zijn schot zwaait ver over en naast.

62'

Het licht van Adingra is wat uitgedoofd in de tweede helft. Hij gaat er nu bij zitten en wordt vervangen door Ziani. Wat Adingra in de eerste helft liet zien, was wel veelbelovend.