za 30 juli 2022 17:54
    1. 78' - Verv. Hannes Van der Bruggen door Charles Vanhoutte
    2. 84' - Verv. Francis Amuzu door Nilson Angulo
    Jupiler Pro League - speeldag 2 - 30/07/22 - 16:00

Anderlecht heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij Cercle Brugge kwam het in de eerste helft met tien te staan na rood voor Abdulrazak. Nieuwkomer Torres tikte de winnende treffer makkelijk binnen in het slot.

Cercle Brugge - Anderlecht in een notendop:

• Sleutelmoment: Ondanks een mannetje minder knokt Anderlecht zich na de rust toch opnieuw in de partij. Amuzu laat de 0-1 op het halfuur onbegrijpelijk liggen, waarna Torres een kwartier voor het einde aan de overkant wel toeslaat.

• Man van de Match: Na de verrassende nederlaag tegen Westerlo legde Cercle vandaag een knappe teamprestatie op de mat. Ook nieuwkomer Torres kon bij zijn eerste basisplaats meteen charmeren en mag op een sterke wedstrijd terugblikken.

• Opvallend: Vorig jaar won Cercle met 0-2 op het veld van Anderlecht en ook vandaag mag de Vereniging de 3 punten opschrijven. Is er een nieuw zwart beest in de maak?

Tienkoppig Anderlecht pompt, maar verzuipt niet

Na de nederlaag tegen promovendus Westerlo eiste Cercle-trainer Thalhammer een gepaste reactie van zijn team. Een boodschap die luid en duidelijk werd ontvangen, zo bleek.

De thuisploeg legde een knap staaltje hoge pressing op de mat en leek al snel op voorsprong te komen. Delcroix liet zich de kaas van het brood eten door Hotic, maar werd gered door scheidsrechter Boterberg.

Een duidelijke wake-up call voor Anderlecht, al bleef een reactie uit. Paars-wit moest eerst met 10 verder na een domme por van Abdulrazak en niet veel later hield Trebel de 0 op het bord met een miraculeuze redding op de lijn.

Torres laat schip van Mazzu dan toch zinken

Mazzu hoopte op beterschap en bracht nieuwe chouchou Fábio Silva tussen de lijnen. Een wissel die niet meteen rendeerde, maar rond het uur was het toch bijna prijs voor de bezoekers. Amuzu kopte de 0-1 al vallend nog onbegrijpelijk tegen de lat.

Anderlecht trok het laken steeds meer naar zich toe, maar een kwartier voor het einde brak Cercle dan toch de ban. Debast liet zich kinderlijk uitkappen door Somers, waarna nieuwkomer Torres Jan Breydel deed ontploffen.

Felice Mazzu is zijn perfect rapport zo al snel weer kwijt en ziet Cercle Brugge naast zich opdoemen in de stand.

Delcroix: "Waren niet goed wakker aan het begin van de wedstrijd"

Hannes Delcroix (Anderlecht): "Het was een heel moeilijk begin en als je dan nog rood pakt, wordt het nog moeilijker. We kwamen wel goed uit de kleedkamer na de rust en dan is het jammer dat we net dan een doelpunt slikken. We wisten dat Cercle heel goed druk zet, maar we waren niet goed wakker in het begin van de wedstrijd. Het is jammer, maar nu moeten we gewoon vooruit kijken."

Louis Torres (Cercle Brugge): "We hebben deze wedstrijd verdiend gewonnen. Ik ben ook blij met mijn doelpunt. Ik had wel wat stress bij het begin van de wedstrijd, want het was mijn eerste basisplaats op professioneel niveau. Maar iedereen is blij nu. Nu moeten we gewoon hard blijven werken."

Felice Mazzu (coach Anderlecht): "We hebben de wedstrijd in de eerste helft verloren. We zijn slecht begonnen en dan pakken we ook nog rood. In de tweede helft speelden we wel beter en daar feliciteer ik de spelers ook voor. Ik denk dat 0-0 wel verdiend was geweest. 3 op 6 is niet genoeg voor Anderlecht, maar het seizoen is nog lang. De spelers werken goed, dus ik ben er zeker van dat we nog progressie zullen maken."

Dominik Thalhammer (coach Cercle Brugge): "Het was een heel moeilijke week na de nederlaag tegen Westerlo. Maar vandaag hebben we goed gespeeld, zeker in de eerste helft. Op het einde van de wedstrijd hebben we hard gevochten en uiteindelijk winnen we verdiend. Het is niet zo gemakkelijk om met een man meer te spelen, want dan moet je de wedstrijd controleren en opletten voor de counter. We moeten als een team spelen en vandaag was dat het geval."

17:54

EINDE

Anderlecht is zijn perfect rapport al kwijt na een 1-0-nederlaag tegen Cercle Brugge. De bezoekers speelden een uur met een man minder en mochten bij de rust al blij zijn dat het nog 0-0-stond.

Na de pauze kende paars-wit betere periodes, maar Cercle-nieuwkomer Torres bezorgde de Vereniging dan toch de zege met het enige doelpunt van de partij.

90+2'

Refaelov verstuurt nog eens een lange bal richting Fábio Silva, maar de Portugees kan onmogelijk nog bij de bal. De tijd tikt genadeloos weg voor de bezoekers.

90'

90'

4 minuten extra

Er komen nog 4 minuten toegevoegde tijd bij. Valt er nog een appel uit de kast?

89'

Er komen nog 4 minuten bij. Valt er nog een doelpunt uit de lucht?

88'

De wedstrijd kabbelt op zijn einde. Anderlecht lijkt niet meer in staat om nog tegen te pruttelen. Jan Breydel kirt ondertussen van de pret.

84'
    81'

Nog 10 minuten

Nog 10 minuten heeft Anderlecht om de eerste nederlaag van het seizoen te voorkomen. Voorlopig lijken de bezoekers geen aanspraak meer te maken op een puntje.

78'

Schotje Arnstad

Fábio Silva knokt zich sterk bij de bal, waarna het via Sadiki richting Arnstad gaat. De jonge Noor probeert het van net binnen de zestien, maar levert een oprapertje af voor Majecki.

75'
    75'

1-0! Torres opent dan toch de score

Cercle heeft de voorsprong dan toch beet. Debast laat zich ongelukkig aftroeven door Deman, waarna nieuwkomer Torres de bal simpel binnen kan duwen. Ondanks een betere periode moet Anderlecht gaan achtervolgen.

74'
    73'

Felice Mazzu gooit zijn laatste troefkaart op tafel. Een moegestreden Esposito mag gaan rusten, Refaelov krijgt nog zijn kans op een heldenrol.

70'

Fábio Silva hoog over

Plots is er wel erg veel ruimte op de linkerflank van Cercle. Amuzu steekt Fábio Silva het straatje in, maar de Portugees schiet de bal vanuit een schuine hoek hoog over het doel van Majecki.

68'

Cercle lijkt toch niet meer dezelfde energie te kunnen brengen als tijdens de eerste helft. Met nog meer dan 20 minuten te spelen, maken beide ploegen dus nog kans op de zege.