1. 54' - Doelpunt - Cameron McGeehan (2 - 1)
  3. 90+6' - Doelpunt - Cameron McGeehan (3 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 16 - 06/11/22 - 21:01
2 - 1
90+6'
90+6'
3 - 1

Dominik Thalhammer heeft bij zijn eerste wedstrijd aan het roer bij KVO een driepunter op zak gestoken. Tegen 10 spelers nam de thuisploeg in de tweede helft afstand van KV Kortrijk. Oostende wipt zo naar veiligere oorden in de stand, Kortrijk blijft in degradatiegevaar.

KV Oostende - KV Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Nadat hij met een wilde tackle al onnodig geel gepakt had, had Keita zijn lesje duidelijk nog niet geleerd. Opnieuw kwam hij onbesuisd invliegen en zo mocht hij na een halfuur al gaan douchen. Kortrijk verliest zo zijn grip op de match.

• Man van de Match: Cameron McGeehan deed wat zijn ploeggenoten maar niet lukte in de tweede helft, namelijk scoren. Met een vroege en een late goal schoot hij wel met scherp en bezorgde KVO de 3 punten.

• Opvallend: Dominik Thalhammer begint aan zijn ambstermijn bij KV Oostende met een zege. Dat deed hij ook vorig seizoen toen de Oostenrijker Cercle Brugge uit het slop hielp. De tegenstander toen? Net als vanavond KV Kortrijk.

Rode kaart Keita is hét kantelpunt voor de rust

Kersvers Oostende-trainer Dominik Thalhammer mocht zijn kunstje van vorig seizoen proberen te evenaren, namelijk een ploeg naar veiliger oorden loodsen. De opdracht van Adnan Custovic aan de overkant was dezelfde tegen zijn ex-club.

Het duel tussen de nummers 15 en 16 was er dus eentje tussen twee ploegen die dringend op zoek waren naar punten.

KV Oostende zette die nood meteen om in daden. Eerst besloot Rocha nog net over, even daarna was het wel raak via Hornby. Zijn vrije trap na 8 minuten verdween in het doel van Ilic, al zag die zijn muurtje er wel allesbehalve goed uit.

De thuisploeg leek de wedstrijd stevig in handen te hebben tot KV Kortrijk toesloeg als een donderslag bij heldere hemel. Massimo Bruno scoorde na een knappe combinatie met Selemani en Keita.

Dat zorgde voor een boost van vertrouwen bij de Kerels. Opeens namen ze de wedstrijd over en dwongen Oostende in de verdrukking. Messaoudi trapte de bezoekers bijna staalhard op voorsprong, maar thuisdoelman Phillips kon zijn inzet nog net tegen de lat duwen.

De tweede gele kaart van de onbesuisde Keita bleek het volgende kantelpunt in de wedstrijd. Weg was de dominantie van Kortrijk, al wist Oostende ook niet wat het aan moest met het plotse overtal in de eerste helft.

Oostende zet mannetje meer na de rust wel om in doelpunten

Thalhammer had zijn spelers met een duidelijk plan het veld op gestuurd in de tweede helft. De eerste inzet van McGeehan kon Ilic nog uit zijn doel houden. Aan de tweede kon ook hij niets beginnen.

Hornby kopte eerst nog op de paal, de goed gevolgde McGeehan kon niet meer missen. Oostende met 11 tegen 10 en op voorsprong. Een ideaal scenario leek in de maak.

Kans na kans wrong de thuisploeg echter de nek om. Vooral Hornby liet een aantal keer na om de geruststellende 3-1 te maken. Niet dat Kortrijk gevaarlijk was, maar het bleef toch een dubbeltje op zijn kant.

Dat leek even de foute kant op te vallen voor Oostende toen Wim Smet Kortrijk een penalty toekende. De VAR riep hem tot de orde en zag - terecht - dat Avenatti vooral een penalty wou uitlokken.

Het duurde uiteindelijk tot de 96e minuut tot KVO eindelijk een counter afmaakte. McGeehan legde zijn tweede van de avond mooi in doel. Thalhammer debuteert zo met een zege bij Oostende. Het springt zo over Eupen naar plek 14.

Bij KV Kortrijk lieten de supporters zich na affluiten gelden. Ze blijven ook na deze speeldag op een degradatieplaats staan. Met nog slechts één match te gaan tot de WK-stop staan de 3 staartploegen al vast: zowel Seraing, Zulte Waregem als Kortrijk kunnen zich voor de break niet meer naar veilige oorden voetballen.

Custovic: "Ik ben gedegouteerd door de arbitrage"

Dominik Thalhammer (trainer KV Oostende): "Het is een moeilijke wedstrijd om te analyseren. We beginnen heel goed maar door die gelijkmaker raken we het vertrouwen kwijt."

Ook de coach zag dat zijn team het niet onder de markt had in de tweede helft tegen 10 Kortrijk-spelers: "We lieten veel kansen liggen en Kortrijk kon zo ook blijven dreigen met wat kansen en die penaltyfase."

"Er zijn zeker nog dingen die beter kunnen bij ons, dat weten we ook. Het belangrijkste daarvan is de structuur van ons spel, de ruimtes tussen aanval en verdediging."

"Of ik mijn start van bij Cercle vorig seizoen hier wil herhalen? Daar droom ik natuurlijk wel van", zo sloot de Oostenrijker af.

Adnan Custovic (trainer KV Kortrijk): "We beginnen zelf niet goed aan de wedstrijd door die fout in de muur van de vrije trap. En daarna ben ik het ook niet eens met de rode kaart van Keita."

Ook de VAR moest het ontgelden volgens Custovic. "De fase met Selemani in de eerste helft en die met Avenatti in de tweede helft vind ik discutabel. De scheidsrechter fluit eerst een penalty maar wordt dan door de VAR tegengehouden."

"Op Watanabe even later vond ik het zeker een penalty. Ik ben dus wel gedegouteerd door de arbitrage."

"Uiteraard hebben we ook zelf fouten gemaakt, maar we komen wel tot kansen in de tweede helft en dan zijn er die penalty's die niet gefloten worden."

22:56

EINDE: 3-1

Meteen het laatste wapenfeit van deze wedstrijd. KV Oostende doet een goede zaak met deze 3 punten, Thalhammer debuteert met een zege. KV Kortrijk blijft achter met 0 punten en op plaats 16.

90+7'

GOAL 3-1 McGeehan met zijn tweede van de avond

Het moest een keer lukken voor KV Oostende. Ze zijn in overtal op een snelle counter en McGeehan trapt de beslissing voorbij Ilic in doel.

90+5'

Kans na kans laat Oostende nu liggen. Telkens loopt het fout bij de laatste pass. De pijp van Hornby lijkt helemaal af te zijn.

90+2'

Kortrijk heeft nog 4 minuten

2 van de 6 extra minuten zijn al opgebruikt. Oostende houdt de druk op Kortrijk met een zoveelste corner.

90+1'

Daar is Watanabe opnieuw

Deze keer is het niet met de kop maar met het bovenbeen dat hij richting doel besluit. Zo breng je Phillips niet in de problemen natuurlijk.

90+1'

88'

Daar is het antwoord van Oostende alweer. Een botsende bal van Albanese wordt door Ilic in een nieuwe corner verwerkt.

87'

Kortrijk komt op de omschakeling na een Oostendse corner met 3 aanvallers tegen 2 verdedigers te staan. Een knappe bal van Mbayo lijkt het open te gooien, maar er volgt geen schot.

85'

Ook Dessoleil heeft verzorging nodig

De verzorgers steken de duim op, de verdediger kan de strijd hervatten na een contact op het middenveld.

83'
82'

Watanabe bijna met de gelijkmaker!

Henen krijgt wel heel veel tijd en ruimte om voor te zetten, Watanabe komt inlopen maar kopt over.

81'

Mbayo komt slecht neer

Medische bijstand voor Mbayo, die na een mooie actie correct van de bal getackeld wordt door McGeehan.

78'

Ilic houdt Kortrijk in de match

Deze redding was al iets moeilijker. Ambrose heeft alle tijd om uit te halen. Toch doet hij het niet goed, hij trapt binnen het bereik van Ilic.

77'

Oostende komt nog eens aan de oppervlakte. Hornby haalt uit, geen probleem voor Ilic, die goed plat gaat.

75'

Smet wordt naar het scherm geroepen, toch geen strafschop

De VAR vindt dat Smet de beelden beter nog eens kan komen bekijken. Hij oordeelt na het zien van die beelden dat het toch geen penalty is. Een terechte beslissing lijkt het.

73'

Strafschop voor KV Kortrijk!

De druk van de bezoekers brengt op. Katelaris en Sakamoto sandwichen Avenatti en Smet twijfelt niet. Hij wijst naar de stip. Het is vooral slim uitgelokt door de voorlopig onzichtbare Avenatti, veel lijkt er niet aan de hand.