90+1'
Christiaan Ravych
90+1'
2 - 1

Cercle Brugge heeft de drie punten thuisgehouden tegen OHL. In een onderhoudende partij leken we lang op een gelijkspel af te stevenen, maar de jonge Christiaan Ravych schonk Cercle in de extra tijd alsnog de zege. De thuisploeg blijft zo verder bouwen aan zijn ongeslagen reeks, OHL zakt verder weg met een 2 op 15.

Cercle Brugge - OH Leuven in een notendop:

• Sleutelmoment: Cercle Brugge scoorde in het ultieme slot de 2-1, waardoor OH Leuven geen tijd meer had om te reageren. Met nog 3 minuten op de klok was het het perfecte moment om toe te slaan.

• Man van de Match: Christiaan Ravych koos het perfecte moment om zijn eerste profdoelpunt te maken. De 20-jarige verdediger tikte een vrije trap binnen en bezorgde zijn ploeg zo de 3 punten.

• Opvallend: Voor aanvang van de wedstrijd was de trend al duidelijk. Cercle had al 4 matchen niet meer verloren, OHL al 4 matchen niet meer gewonnen. Die reeks wordt ook na vanavond nog in stand gehouden.

Matige eerste helft, maar wel met 2 mooie doelpunten

Na de coachwissel Thalhammer-Muslic begon Cercle Brugge aan een stevige opmars in het klassement. Oud-Heverlee Leuven was de laatste weken aan de omgekeerde beweging bezig met een 1 op 12.

Bij winst vanavond zou Cercle zelfs op gelijke hoogte van OHL kunnen komen op plaats 8.

De wedstrijd begon gezapig. Een corner zorgde aan beide zijden voor het grootste gevaar. Zowel Gonzalez als Daland kopten echter te centraal om een doelman echt aan het werk te zetten.

Gaandeweg nam Cercle het heft steeds meer in handen en daarvoor werd het beloond. Ueda kopte de 1-0 mooi op het bord een tiental minuten voor de rust.

OHL sloeg enkele minuten later toe via sluipschutter Gonzalez. Hij nam een diepe bal knap mee met de borst en legde zijn tiende van het seizoen in doel.

Cercle kiest zijn moment perfect in de tweede helft

De hoogtepunten van een slappe eerste helft vielen voornamelijk te noteren in het laatste kwartier. Die goede lijn trokken beide ploegen meteen door bij de start van de tweede helft.

Cojocaru ging in de eerste minuut na de rust al meteen aan het knoeien. Hij trapte de bal zomaar tegen Ueda. Een eerste schot kon de doelman zelf nog keren, de nabeurt werd door Dom van de lijn gehaald.

Aan de overkant bleef Gonzalez de gevaarlijkste man. Alleen voor Majecki schoot de Spanjaard voorlangs, geen elfde van het seizoen dus.

Zowel Cercle als OHL wilden de wedstrijd nog winnen, wat ervoor zorgde dat de wedstrijd zenuwachtiger en bitsiger werd. Veel goede wil wel, maar de echte kansen bleven uit.

Tot in de toegevoegde tijd. De 20-jarige verdediger Ravych kon een vrije trap binnentikken en bezorgde Cercle in extremis de 3 punten. Het was nota bene zijn eerste doelpunt als profspeler.

OHL en Cercle tellen na 16 speeldagen allebei 22 punten in de stand na vanavond. De Leuvenaars prijken door een beter doelpuntensaldo nog wel voor de Bruggelingen.

Gonzalez: "We maken een fout op het einde van de match"

Mario Gonzalez (OH Leuven): "We krijgen genoeg kansen om zelf te scoren, maar op het einde van de wedstrijd maken we een fout. Zo geven we de overwinning aan Cercle. Het is jammer, we missen wat vertrouwen op dit moment."

Christiaan Ravych (Cercle Brugge): "Op voorhand wisten we al dat onze stilstaande fases voor gevaar konden zorgen. De bal komt dan tot bij mij, heel mooi om te scoren. Het belangrijkste zijn de 3 punten voor het team."

"Het was een moeilijke wedstrijd, maar ik denk wel dat we verdienen om de punten thuis te houden hier. Muslic geeft ons veel vertrouwen en de sfeer zit goed."

Casper De Norre (OH Leuven): "We verdienden met een punt naar huis te gaan, dan is het een zware klap om toch nog een doelpunt binnen te krijgen op het einde. Het zit de laatste tijd allemaal wat tegen."

Brys: "Moeten altijd scoren in de tweede helft"

Marc Brys (trainer OH Leuven): "In de tweede helft bleek dat wij vooral wilden winnen en dat zij tevreden waren met een punt. Maar je maakt dat doelpunt niet en in de laatste minuten krijg je een doelpunt tegen."

"Het was zeker geen goede wedstrijd van ons, vooral in de eerste helft. Maar we moeten wel altijd scoren in de tweede helft met die kansen. Daland moet duidelijk een tweede gele kaart krijgen na de rust, maar dat is een zwak excuus om dit resultaat te verdoezelen."

6 op 24 is het zware verdict voor OH Leuven. "We moeten vooral in onszelf blijven geloven", vindt Marc Brys.

Miron Muslic (trainer Cercle Brugge): "We beginnen goed aan de wedstrijd en we eindigen goed, tegen een sterke tegenstander. Het was belangrijk om een goede organisatie te hebben."

"De eerste helft was goed van ons, daarna hadden we het lastig tegen een sterk team met spelers als Gonzalez en Tamari."

Wat brengt de rest van het seizoen? "Dit is een gekke competitie, we zijn dus nog niet veilig. Voeten op de grond houden en punten verzamelen is het doel.

20:07

EINDE: 2-1

Cercle heeft het perfecte moment gekozen om op voorsprong te klimmen. OHL heeft geen tijd meer om te reageren na het doelpunt van Ravych. De thuisspelers bouwen een feestje, de supporters zingen vrolijk mee.

90+3'
90+2'

GOAL: 2-1 Cercle in het slot op voorsprong!

Cercle slaat meteen toe en lijkt de 3 punten hier bij te mogen schrijven! Een vrije trap komt tot bij verdediger Ravych en die laat Cojocaru kansloos achter met de binnentikker.

90+1'

90'

4 minuten toegevoegde tijd

OHL en Cercle hebben nog 4 minuten om een puntendeling te vermijden.

88'

Kiyine gaat mankend naar de kant, Vlietinck mag nog even meedoen bij de bezoekers.

87'

Geen van beide ploegen zou hier tevreden zijn met een punt.

Johan De Caluwé op Sporza Radio
86'

Daland kan voor de tweede keer in deze wedstrijd koppen op een hoekschop, ook nu besluit hij over het doel van Cojocaru.

85'

OHL heeft het balbezit even opgeëist maar een ziekenhuisbal van Dom geeft Cercle een inworp op de Leuvense helft. De thuisploeg weet er zelfs nog een corner uit te slepen.

82'

Gonzalez zorgt nog eens voor gevaar

Majecki moet een hoekschop toestaan na een schot van Gonzalez. In de korte hoek moet de Cercle-doelman ingrijpen.

80'

Doelpuntenmaker Ueda mag gaan rusten bij de thuisploeg, Gboho moet voor frisheid vooraan bij Cercle zorgen.

78'

Beide ploegen willen deze wedstrijd nog winnen, maar de doelmannen zijn al even werkloos.

77'
74'

Maertens komt meer in de wedstrijd in deze tweede helft. Hij kan laag voorzetten vanaf de achterlijn, een schot volgt er niet uit.