Vroege tegengoal en gemiste penalty in Oostende houden Genk niet van 9 op 9

1. 3' - Doelpunt - Fraser Hornby (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 10 - 01/10/22 - 18:16
3'
Fraser Hornby
3'
1 - 0

Genk heeft voor de derde wedstrijd op een rij toegeslagen in de slotfase. Ondanks een vroege tegengoal en een gemiste penalty was Genk Oostende de baas met 1-2. Daniel Muñoz was de matchwinnaar in de 88e minuut.

Oostende - Genk in een notendop

• Sleutelmoment: KVO kan zich wel verzoenen met een puntendeling en Genk is niet flitsend genoeg om iets aan de 1-1 te veranderen. Een gelijkspel dan maar, zou je denken, tot Muñoz opduikt en van dichtbij raak kopt.
  • Man van de Match: Angelo Preciado toonde zich ondanks een interland met Ecuador en een lange vliegreis in zijn benen de meest frisse Genkenaar. Hij leverde de assist voor de gelijkmaker en was achterin de sterkhouder voor de bezoekers.
  • Opvallend: Minuut 92 tegen Union, minuut 90 tegen Gent en nu minuut 88 tegen Oostende. Genk maakt er tegenwoordig een gewoonte van om erg laat te scoren. Mogen we Mazzu-time stilaan vervangen door Vrancken-time?

Genk wacht opnieuw lang op winnend doelpunt

Meer dan de helft van de Genkse basisploeg zakte naar Oostende af met een jetlag en enkele interlands in de benen. Dat was zeker te merken bij McKenzie, die al na een paar minuten slap reageerde op een hoge bal. Hornby ging ermee aan de haal en vloerde Vandevoordt: meteen 1-0.

Enkele minuten later maakte Tanghe handspel en ging de bal op de stip. Trésor schoof de strafschop mak op Hubert, die in de juiste hoek lag. Genk had veel balbezit, maar weinig kansen. Toch kwam de gelijkmaker er. Preciado zette een een-tweetje op en bood Onuachu zijn verlossende eerste doelpunt van het seizoen aan.

Daarna legde Oostende steeds meer de nadruk op de organisatie, al was er af en toe een prik van de thuisploeg. Een vermoeid Racing Genk kon geen vuist maken en leek zich neer te leggen bij een gelijkspel. Vlak voor het einde van de wedstrijd gebeurde het dan toch nog: Németh kopte een hoekschop richting doel en Muñoz verlengde hem in het net.

De toegevoegde tijd werd nog ontsierd door een elleboog van Atanga en een opstootje met enkele Genkenaars die verhaal kwamen halen. Na een tussenkomst van de VAR werd Atanga uitgesloten. Dat was de druppel voor een verongelijkte Vanderhaeghe, die zijn frustratie om een onverdiend verloren punt niet meer de baas kon.

Tanghe: "Het was een gouden punt geweest"

Anton Tanghe en KV Oostende beten aan het einde in het zand. "Ik ben er niet goed van, zeker omdat het in de laatste minuten gebeurt. Het is heel zuur, want ik denk dat het een gouden punt was geweest."

"Zij hadden misschien meer de bal, maar bij ons stond het verdedigend goed en we kwamen er vaak uit op de counter. Echt grote kansen hadden zij niet. Het is echt jammer dat we hier nog verliezen", sakkerde Tanghe.

Op het einde gingen de poppen nog aan het dansen. "Als kleine ploeg heb je rapper het gevoel dat je benadeeld wordt. Terecht of niet, daar ga ik me niet over uitspreken. Ik denk dat iedereen op dat moment fel stond en teleurgesteld was. Het was frustrerend."

"We verdienden een punt, maar jammer genoeg krijg je niet altijd wat je verdient. Vanavond zal de ontgoocheling overheersen, maar vanaf morgen trekken we ons op aan de goede punten."

Trésor: "Steeds vertrouwen blijven houden"

Mike Trésor pakte met Genk dus erg laat de zege. ""Het was zeker belangrijk om uiteindelijk toch de punten te pakken in een zeer lastige wedstrijd."

"In de eerste helft hadden we iets minder controle, maar over het algemeen hadden we veel meer balbezit. Echt open kansen waren lastig om te creëren. Ze waren achterin heel compact, dan gebeurt het meer op stilstaande fases."

Trésor maakte het zijn ploeg iets moeilijker door een penalty te missen. "Ik was sowieso niet gefocust en heb zonder overtuiging geschoten. Gelukkig heb je dan een team om het recht te zetten."

"Het is al meerdere keren gebeurd dat we punten pakken op het einde. Dat moeten we meepakken, dat we steeds het vertrouwen moeten houden."

90+7'
90+7'

Einde!

Met veel moeite heeft een vermoeid ogend Genk gewonnen in de Diaz Arena. Een scherp Oostende kwam dankzij Hornby snel op voorsprong, maar helemaal aan het eind stelden de bezoekers de zege veilig.

90+6'

Chaos!

De Cremer moet naar het scherm om te kijken naar de fase met Galarza. De scheids heeft een elleboog van Atanga gezien en geeft hem rood.

90+5'
90+5'
90+4'

Galarza is blijven liggen na een tik van Atanga en maakt veel misbaar. Zijn Latijns-Amerikaanse maatjes bij Genk komen een relletje schoppen met een paar Oostendenaren.

90+1'

We krijgen vier minuten toegevoegde tijd. Wat heeft KVO nog in huis?

90+1'

90'
90'

Het is niet de eerste late Genkse goal...

89'
88'

Muñoz kopt binnen!

Hoe zuur voor Oostende! Vanuit het niets klimt Genk in het absolute slot van de wedstrijd nog op voorsprong. Németh verlengt een hoekschop richting doel en Muñoz kopt van erg dichtbij raak.