KAA GentCercle Brugge
Wim Smet
Ghelamco Arena
14741

Hattrickheld Hotic schenkt Cercle Brugge in Gent zijn 2e zege van seizoen met late penalty

zo 2 oktober 2022 17:57
  1. 15' - Geel - Bruno Godeau
  2. 24' - Doelpunt - Kevin Denkey (0 - 1)
  1. 17:04 - Verv. Charles Vanhoutte door Hannes Van der Bruggen
  2. 49' - Doelpunt - Hugo Cuypers (1 - 1)
  3. 66' - Geel - Matisse Samoise
  4. 66' - Geel - Hannes Van der Bruggen
  5. 68' - Doelpunt - Hugo Cuypers (2 - 2)
  6. 76' - Geel - Dino Hotic
  7. 77' - Doelpunt - Laurent Depoitre (3 - 3)
  8. 79' - Verv. Bruno Godeau door Andreas Hanche-Olsen
  9. 89' - Doelpunt strafschop - Dino Hotic (3 - 4)
  10. 90+1' - Verv. Jesper Daland door Christiaan Ravych
Jupiler Pro League - speeldag 10 - 02/10/22 - 16:01
24'
Kevin Denkey
0 - 1
24'
49'
Hugo Cuypers
49'
1 - 1
68'
68'
2 - 2
77'
Laurent Depoitre
77'
3 - 3
89'
Dino Hotic
3 - 4
Dino Hotic
89'

Coach Miron Muslic heeft zijn start bij Cercle Brugge niet gemist. In Gent besliste matchwinnaar Dino Hotic de spektakelmatch met een penalty in de slotfase: 3-4. Cercle verlaat de degradatiezone, Gent blijft achter met 3 op 12.

AA Gent - Cercle Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Consternatie bij Gent wanneer de VAR in de slotfase ingrijpt bij een 3-3-stand. Scheidsrechter Wim Smet moet naar de monitor gaan kijken en legt de bal op de stip voor een duwfout op Van der Bruggen. Hotic laat de kans niet liggen en schenkt Cercle met zijn derde treffer de volle buit.

• Man van de match: Hij had dit seizoen nog niet gescoord, maar dat maakte Dino Hotic vanmiddag ruimschoots goed met een hattrick. Zijn eerste poging strandde nog op de paal, maar daarna gaf hij Roef met zijn rechter het nakijken, scoorde hij ook fraai met zijn linker én zette hij feilloos een penalty om.

• Opvallend: 5 doelpunten had Cercle nog maar gemaakt in de voorbije 9 wedstrijden. Vandaag deed de vereniging er in één klap 4 bij. Voor Cercle is het ook de eerste overwinning op bezoek bij Gent sinds 30 juli 2011.

Depoitre op de paal, Denkey treft wél raak

Vuurdoop als T1 bij Cercle voor Miron Muslic en die drukte meteen zijn stempel met vier wissels in de basis. De opvolger van Dominik Thalhammer liet zijn team ook vanaf de start hoog druk zetten, Gent had het er knap lastig mee. Cercle-doelman Majecki keek werkloos toe.

Pas halfweg de eerste helft kon Gent voor gevaar zorgen. Castro-Montes zette Somers met een knappe panna in de wind en legde af voor Depoitre. Die pakte uit met een fraai schot, maar de paal voorkwam de 1-0. Majecki stond dan weer pal op de herneming van Cuypers.

Cercle ontsnapte en sloeg nog geen twee minuten later zélf toe. Vanhoutte kon een lage voorzet van Deman nog net tot bij de vrijstaande Denkey deviëren en die opende van dichtbij makkelijk de score. Geen 1-0 dus, maar 0-1. Voor Gent was het even slikken, een stevige reactie van de thuisploeg bleef nadien ook uit.

Gent komt drie, maar geen vier keer terug

Gent moest uit een ander vaatje tappen in de tweede helft en die begon alvast goed voor de thuisploeg. Na een knappe omschakeling lanceerde Samoise Cuypers en die omspeelde handig de ver uitgekomen Majecki. Vanuit een scherpe hoek mikte hij vervolgens zijn zesde competitietreffer voorbij de Cercle-doelman: 1-1.

Ondanks de gelijkmaker bleef de Gentse motor sputteren. Op het uur kwam de thuisploeg zelfs met de schrik vrij toen een afstandsschot van Hotic op de paal strandde. Meteen daarna was het wél raak voor de Bosniër. Na een knappe assist van Denkey bracht hij Cercle opnieuw op voorsprong.

Twintig minuten voor het einde schoot Cercle in eigen voet. Marcelin ging de mist in op een voorzet van Samoise en via de rug van Depoitre viel de bal voor de voeten van Cuypers. Die toonde nog maar eens zijn torinstinct en bracht Gent voor de tweede keer langszij.

Een tik voor Cercle, maar dat toonde een buitengewone veerkracht. Denkey kroop nog maar eens in de rol van aangever en Hotic borstelde met zijn gouden linker de bal buiten het bereik van Roef: 2-3. Gent zette nog geen minuut later orde op zaken. Marcelin en Majecki zagen er niet goed uit op een lage voorzet van Odjidja en zo kon Depoitre zijn eerste competitietreffer makkelijk in doel lopen.

Gent wou meer en kwam ook bijzonder dicht bij de 4-3. Na een slechte tussenkomst van Popovic kon Cuypers een derde keer scoren, maar Heitor haalde de bal nog van de lijn.

Het venijn zat in de staart voor Gent. Op aangeven van de VAR ging de bal in de slotfase plots op de stip voor een duwfout op Van der Bruggen. Hotic liet de kans niet liggen en maakte zijn hattrick compleet. Cercle gaf de voorsprong geen vierde keer uit handen en boekt zijn tweede competitiezege.

Vanhaezebrouck: "Het was alsof niemand Hotic kende, onvoorstelbaar"

• Dino Hotic (Cercle Brugge): "Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben, want we verdienen het. Het was een ongelofelijke wedstrijd met het wisselende scoreverloop. Ik ben heel blij voor het team dat we hier drie punten pakken. We moeten nu hard blijven werken. Het geluk ontbrak een beetje in onze vorige wedstrijden. We hadden wel kansen, maar we scoorden niet. Cercle is geen ploeg voor tweede klasse en we zullen er alles aan blijven doen om in eerste klasse te blijven. Mijn mooiste goal vandaag? De tweede, met mijn linker."

• Hein Vanhaezebrouck (trainer AA Gent): "Als Cercle in 9 wedstrijden 5 keer scoort en er nu opeens 4 maakt, dan is het duidelijk wat er fout liep. Ons baken waar we zoveel wedstrijden op konden rekenen, zeker vorig seizoen met veel clean sheets, was er vandaag niet. We kwamen achteraan voortdurend in de problemen. Ik had de indruk dat Hotic nieuw aangetrokken was vorige week en niemand hem kende of wist dat hij linksvoetig was. Het is onvoorstelbaar. Denkey was goed, maar wij moeten het daar gewoon veel beter doen. Het probleem bij ons zit in het creëren van kansen en doelpunten maken. Vandaag maken we er drie, dat moet eigenlijk voldoende zijn om thuis te winnen van Cercle Brugge. Vier tegengoals, daar ligt het probleem. We verloren te veel duels, gingen het duel vaak niet aan, we hebben defensief te veel fouten gemaakt. Met een overwinning kwamen we tot op 2 punten van de top vier, nu staan we niet eens in de top 8. We hebben al te veel punten weggegooid. Hopelijk kunnen we dit heel snel weer rechtzetten."

• Miron Muslic (trainer Cercle Brugge): "Het was de complete gekte, om eerlijk te zijn. We hebben een ongelofelijke strijd geleverd. Gent kwam steeds terug, maar uiteindelijk pakten wij de winst. We zijn bijzonder blij en trots op deze mooie overwinning. We weten dat we kwaliteit hebben, het hangt af van het vertrouwen van onze aanvallende spelers. Vandaag hebben ze het goed gedaan. Dit is een grote overwinning, maar als team moeten we nu nederig en hongerig blijven. Mijn focus ligt nu al op de komende week. Als we als een team spelen, met de intensiteit, moed en aanvallende ingesteldheid die we vandaag toonden, dan kunnen we al onze doelen halen."

90+10'

Droomdebuut voor Miron Muslic als T1 bij Cercle Brugge. Na een zinderende wedstrijd pakt zijn team de volle buit in de Ghelamco Arena. Tot drie keer toe haalde Gent een achterstand op, maar Hotic bezorgde Cercle met een hattrick alsnog zijn tweede competitiezege. Gent blijft achter met 3 op 12.

90+9' tweede helft
90+7'

Majecki voorkomt de 4-4

Majecki moet nog eens zijn kunnen tonen in de extra tijd. Hjulsager dropt de bal in de zestien en vindt het hoofd van Depoitre. Die krijgt de bal niet voorbij de Cercle-doelman.

90+2'

5 doelpunten had Cercle nog maar gemaakt in de voorbije 9 wedstrijden. Vandaag doet de vereniging er in één klap 4 bij. Straf.

90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90+1'
90'

7 minuten extra

De tijd begint te dringen voor Gent, maar het is nog niet voorbij. Er komen maar liefst 7 minuten extra tijd bij.

90'

89'
penalty
Dino Hotic
89'

Hotic met zijn derde!

De aanloop is wat eigenzinnig, maar Hotic knalt de penalty wel feilloos hoog in doel. Cercle staat opnieuw op voorsprong. Wat kan Gent nog?

88'

Penalty!

De bal gaat op de stip! Komt Cercle een vierde keer op voorsprong?

87'

VAR-tussenkomst

Scheidsrechter Wim Smet moet naar de monitor gaan kijken. Het gaat om een fase waarbij Van der Bruggen in de zestien onderuit geduwd werd door Hjulsager.

84'

Cuypers dicht bij de 4-3

Gent laat een unieke kans liggen om op voorsprong te komen. Cuypers kan uithalen na een slechte tussenkomst van Popovic, maar Heitor brengt op de lijn redding voor Cercle.