2. 65' - Verv. Kristiyan Malinov door Sofian Kiyine
    3. 83' - Geel - Anthony Moris
    4. 90+1' - Geel - Mathieu Maertens
    Jupiler Pro League - speeldag 10 - 01/10/22 - 16:01

Union heeft de moeilijke verplaatsing naar Leuven tot een goed einde gebracht. Door vroege goals zat de vicekampioen op rozen, het werd 0-3. Union springt zo over OHL de top 4 binnen.

OH Leuven - Union in een notendop:

• Sleutelmoment: Twintig minuten voor het einde mag OH Leuven de hoop op puntenwinst opbergen. Adingra zet op links zijn turbo aan brengt de bal laag voor doel. Daar maakt Dante Vanzeir er met zijn 2e competitietreffer 0-3 van.

• Man van de match: Rots in de branding achteraan én ook nog eens belangrijke goals maken. Een speler als Christian Burgess wil elke trainer wel in zijn ploeg. De Engelse verdediger maakte vandaag het verschil voor Union.

• Opvallend: Voor OH Leuven is het nog maar de tweede thuisnederlaag van het seizoen. Ook bij de vorige, tegen Club Brugge, werd het 0-3. De overige 3 thuiswedstrijden leverden evenveel overwinningen op.

Union behoudt controle na droomstart

Onder het goedkeurende oog van voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha begon OH Leuven fel aan de wedstrijd, maar al snel nam Union het commando over. Nog voor het openingskwartier om was, stond de 0-1 al op het scorebord. Teuma schilderde een corner op het hoofd van Burgess en die troefde iedereen af aan de eerste paal.

Nog geen 10 minuten na de openingsgoal verdubbelde Union zijn voorsprong al. Met flink wat meeval weliswaar. Na balverlies van De Norre haalde Kandouss van ver uit. Zijn schot week ongelukkig af op Pletinckx en Cojocaru bleef kansloos achter.

Ook nadien waren de beste kansen voor de vicekampioen. Cojocaru behoedde OHL voor meer averij op pogingen van Adingra en Vanzeir en kwam met de schrik vrij toen Boniface net geen wereldgoal maakte vanaf de eigen helft.

De tweede helft was een mager beestje. De thuisploeg slaagde er niet in om kansen af te dwingen, terwijl Union makkelijk standhield.

Twintig minuten voor het einde was de wedstrijd helemaal beslist. Adingra kon zich op aangeven van Boniface doorzetten op links en bracht de bal laag voor doel. Daar maakte Vanzeir er in één tijd 0-3 van. Union springt dankzij de driepunter over OH Leuven de top vier binnen.

Burgess: "Vooral trots op onze tweede helft"

• Christian Burgess (Union): "We zijn de interlandbreak ingegaan met een overwinning en nu opnieuw beginnen met een driepunter is geweldig. We hebben nu 12 wedstrijden in zes weken, dus het is belangrijk om goed te starten aan die reeks. Vooral ook door de manier waarop we speelden. Die eerste goal is altijd belangrijk, met het tweede doelpunt hadden we wat meeval. Ik ben vooral trots op onze tweede helft, we hebben hen niet in de wedstrijd laten komen. Na die 0-3 konden we relaxen. Ik ben heel blij dat we nog eens een clean sheet hebben."

• Casper De Norre (OHL): "Het was een moeilijke match voor ons. We begonnen goed en met de juiste intentie aan de wedstrijd, maar toen slikten we uit het niks twee goals. Daarna kon Union zijn geliefkoosde spel spelen. Het was vandaag gewoon een verdiende overwinning voor Union. Als we voor de rust die aansluitingstreffer hadden kunnen maken, dan had er misschien nog iets ingezeten. Na de 0-3 voelden we dat het voorbij was. We zijn op een sterk Union gebotst en waren vandaag zelf niet goed genoeg."

90+6'

Union pakt de volle buit bij OH Leuven en springt zo over het team van Marc Brys de top vier binnen. Burgess en Kandouss zetten de bezoekers in de eerste helft al op de goede weg, Vanzeir besliste 20 minuten voor het einde de wedstrijd.

90+1'
    90+1'

89'

Het oponthoud door de blessure van de lijnrechter heeft voor ruim 5 minuten extra tijd gezorgd, maar de wedstrijd is al lang gespeeld. Union heeft de drie punten op zak.

88'

Moris toont zijn kunnen

Moris wordt zowaar nog eens op de proef gesteld. Kiyine waagt zijn kans met een verre knal, de doelman zweeft de bal in hoekschop. Daarop kan Ngawa vrij koppen aan de tweede paal, maar hij raakt de bal niet goed.

83'

Geel voor Moris

Terwijl de bal nog niet in het spel is, loopt Maertens tegen Moris aan. De doelman trekt hem onderuit en dat komt hem op een gele kaart te staan.

81'

Teuma mag gaan rusten, hij wordt bij Union afgelost door El Azzouzi. De wedstrijd is gespeeld, Union springt straks over OHL de top vier binnen.

79'

Holzhauser probeert het met een rechtstreeks vrije trap, maar dat pakt helemaal verkeerd uit. Ook de Oostenrijker is er niet geslaagd om de motor bij OHL op gang te trekken

74'

Marc Brys gooit Ngawa nog in de strijd bij OHL. Hij neemt de plaats in van Gonzalez.

69'

Vanzeir wordt meteen na zijn goal naar de kant gehaald. Ook voor François zit de wedstrijd erop. Nieuwkoop en Lapoussin zijn de nieuwkomers.

68'
    68'

Union doet er nog een goaltje bij

Is de wedstrijd  beslist? Boniface lanceert Adingra op links en die brengt de bal op zijn beurt laag voor doel. Daar werkt Vanzeir de 0-3 in één tijd in doel.

64'
    64'

Dubbele wissel

Dubbele wissel bij OHL. Nsingi en Kiyine, die zijn debuut maakt, komen in de ploeg voor Mendyl en Malinov.

63'

OHL dwingt nog eens een hoekschop af op een vrije trap van Holzhauser, maar ook nu komt daar geen kans uit voort. Het is voorlopig een magere tweede helft.