Jupiler Pro League - speeldag 12 - 15/10/22 - 18:16
Frank Boya
70'
Frank Boya
2 - 0

STVV heeft zichzelf weer wat ademruimte gegeven met een zege tegen Charleroi. Shinji Kagawa opende de score met een rechtstreeks doelpunt vanop hoekschop, een olympische goal. Frank Boya verdubbelde de score na de rust. De 2-1 viel te laat.

STVV - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Na 12 minuten komt STVV op voorsprong dankzij een geweldig doelpunt van Kagawa. De Japanner krult een hoekschop rechtstreeks in doel. Charleroi moet komen maar mikt pas een eerste poging tussen de palen in de allerlaatste minuut.

• Man van de match: STVV had de match volledig onder controle dankzij een collectieve prestatie, maar middenvelder Boya verdubbelde op eigen houtje de voorsprong en verzekerde STVV zo van de drie punten.

• Statistiek: STVV kon al 5 wedstrijden op rij niet meer winnen van Charleroi. Na vanavond mag die statistiek weer worden opgeborgen.

Olympisch doelpunt helpt STVV voorbij machteloos Charleroi

In de buik van het klassement streden STVV en Charleroi deze avond voor een plekje in de linkerkolom. De thuisploeg begon het gretigste aan de wedstrijd en was de enige ploeg die voor een beetje gevaar zorgde.

Een gesloten openingsfase werd opgeleukt door een geweldig olympisch doelpunt van Shinji Kagawa. De Japanner (ex-Dortmund en Man Utd) schilderde een hoekschop rechtstreeks in doel. Al zag doelman Patron er niet al te best uit.

De gesloten partij brak nadien echter niet los, maar bleef op slot. Charleroi was niet bij machte om STVV te bedreigen en ook na de rust bleef Charleroi matig voetbal brengen.

Iets na het uur maakte Boya er 2-0 van voor de thuisploeg. Bager kreeg een hoge bal niet onder controle, waarna de Kameroener de bal afsnoepte en niet faalde toen hij oog in oog met Patron kwam.

Een slotoffensief bleef uit, al maakte Hosseinzadeh er in de allerlaatste minuut nog 2-1 van. Het was de enige doelpoging tussen de palen van Charleroi.

Edward Still: "Het was een non-match"

Jo Coppens (STVV): "Ik heb geen enkele redding moeten doen vandaag en enkel moeten coachen en sturen. Alle credits gaan vandaag naar de spelers vandaag want zij hebben toch wel kwaliteit op de mat gelegd in deze belangrijke wedstrijd voor ons. Ik ben tevreden dat we de opdracht van de trainer hebben kunnen uitvoeren."

Daan Heymans (Charleroi): "We geven geen enkele kans weg, maar komen toch 1-0 achter. Die bal mag gewoon niet binnenvliegen. We spelen zelf geen goede match en dan maakt STVV het meteen af met hun tweede kans. Dat is erg zuur. Of het vandaag een off-day is? Misschien wel, maar die hebben we dan toch al iets te veel gehad dit seizoen. Gelukkig volgt er snel een nieuwe match. We willen het momentum keren en goede dingen laten zien!"

Edward Still (trainer Charleroi): "Het was een slechte wedstrijd van ons. Dat eerste doelpunt is erg vreemd en nadien ligt een individuele fout aan de basis van de 2-0. We moeten nu samenblijven en sterker terug komen. Je mag vandaag zeker spreken van een non-match. Het was gewoon niet goed genoeg."

Bernd Hollerbach (trainer STVV): "We hebben vandaag een zeer goede match gespeeld. We bleven steeds zeer compact. Of we een goede zaak doen met het oog op de degradatieplaatsen? Ik kijk niet naar die andere ploegen. We hebben het zelf in de hand."

90+4'

EINDE: 2-1

Dat was ook meteen het laatste gevaar van de wedstrijd. STVV haalt het uiteindelijk met 2-1 van Charleroi.

90+2'

Toch nog de 2-1!

Dan toch nog een doelpunt voor Charleroi! De eerste bal tussen de palen gaat meteen binnen. Een bal wordt slecht weggewerkt door de verdediging en zo kan Hosseinzadeh de bal nog in de verste hoek krullen.

90+1'

86'

Wasinski haalt eens uit van een meter of 25. Zijn schot wordt over het doel gekopt door Leistner. De corner levert weinig op.

82'

Bijna de 3-0! Een geweldige inspanning van Bocat aan de rechterflank belandt bijna via Okazaki in doel. Patron stond goed op te letten en onderschepte de bal nog nipt.

81'

We duiken de laatste tien minuten in. Charleroi heeft nog maar weinig goed voetbal gebracht na de 2-0. STVV houdt het allemaal prima onder controle.

75'

Charleroi moet toch maar weer aan de slag gaan en eist de bal opnieuw op. Ze hebben nog iets meer dan een kwartier om nog iets te doen aan dit resultaat.

70'

Boya zet STVV op 2-0

Boya snoept een bal af van Bager in het middenveld en stormt zo alleen door op doelman Patron. De Kameroener twijfelt niet en legt de bal netjes in het doel!

64'

Het lijkt spannender te worden, Charleroi neemt de match wat meer in handen.

Stef Wijnants
62'

Invallers Morioka en Hosseinzadeh zorgen voor wat meer dreiging dan hun voorgangers. Charleroi schuift zo zachtjes aan op.

60'

Daar is Charleroi

Een eerste kans voor Charleroi? Een goeie voorzet belandt op het hoofd van Heymans, maar die kan de bal niet binnen het kader mikken.

59'

STVV zakt nu helemaal in en laat de bal aan de bezoekers. Het is maar de vraag of Charleroi door het gele blok zal kunnen voetballen.