1. 78' - Doelpunt - Marius Noubissi (2 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 13 - 30/10/21 - 18:31
78'
Marius Noubissi
78'
2 - 0

Beerschot heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. Holzhauser strafte een blunder af voor de rust en na de rust werd Seraing met huid en haar opgepeuzeld: 3-0. Met 5 punten blijft Beerschot wel allerlaatste.

Beerschot-Seraing in een notendop:

Man van de match: De individuele klasse van Raphael Holzhauser en Marius Noubissi schonken Beerschot vandaag de overwinning. Beide heren werden na de wedstrijd (terecht) op handen gedragen door het thuispubliek.

Sleutelmoment: Beerschot leek in de tweede helft een vogel voor de kat. Tot trainer Torrente Noubissi tussen de lijnen stuurde. De invaller consolideerde met 2 doelpunten eigenhandig de eerste overwinning van het seizoen.

Opvallend: Het thuispubliek kreeg voor het eerst dit seizoen de doelpunten-jingle te horen. Voor vandaag slaagde Beerschot er nog niet in om in eigen huis te scoren. Holzhauser en Noubissi braken de ban.

Bekijk de goals uit Beerschot - Seraing (3-0)

Holzhauser kroonde zich tot koning van het Kiel

Met het mes op de keel in het Kiel. Beerschot bengelt moederziel alleen op de laatste plaats van het klassement. Het slaagde er nog niet in om in de competitie te winnen. Tegen Seraing, dat na een goede start met 3 op 18 wat is weggezakt, snakte Beerschot naar een eerste driepunter.

De thuisploeg liet zich opzwepen door het massale gezang dat van de tribunes rolde. Vastberaden om het thuispubliek vandaag te verwennen, trok het complexloos de kaart van de aanval. Vooral de motor van spilfiguur Raphael Holzhauser draaide meteen op volle toeren.

Geprikkeld door een plaats op de bank tegen Anderlecht, kroonde hij zich na een half uur al tot de koning van het Kiel. De gracieuze middenvelder strafte balverlies van doelman Dietsch af en liet de doelpuntenten-jingle op het Kiel voor het eerst dit seizoen door de boxen weergalmen.

Tifo voor materiaalman Joske voor Beerschot - Seraing

Noubissi: de meesterzet van Torrente

Het licht op het Kiel ging uit. Na de rust weigerden de lampen in de perstribune dienst. Ook Beerschot leek daar schijnbaar last van te hebben. In het begin van de tweede helft moest het enkele keren een kaarsje branden toen Seraing voor de goal van Vanhamel verscheen.

Gelukkig had trainer Torrente vandaag wel het licht gezien. Hij zag zijn ploeg zwalpen en bracht breekijzer Noubissi tussen de lijnen. Een meesterzet, zo bleek: de bonkige beer van Beerschot stond nog maar 3 minuten op het veld vooraleer hij de verlossende treffer tegen de touwen buffelde.

De ploeg van Torrente kreeg schijnbaar vleugels en stuurde Noubissi nog eens op pad. Die bedankte zijn coach voor de kans en deed definitief de boeken toe met een knappe individuele actie.

Holzhauser miste net voor het laatste fluitsignaal nog vanaf de stip. Maar dat zal de aanhang van Beerschot een worst wezen: de ban is (eindelijk) gebroken. Beerschot mag de eerste driepunter van het seizoen, de eerste punten in eigen huis en het eerste thuisdoelpunt van de bucketlist schrappen.

Pietermaat in de bloemetjes gezet voor 150e match in Beerschot-shirt

Auwch! Holzhauser trapt bril van het hoofd bij supporter

20:20

Einde: 3-0!

Het is zover! Beerschot heeft de eerste overwinning van het seizoen beet. Invaller Noubissi consolideerde de overwinning van de thuisploeg met twee knappe doelpunten in de tweede helft. Beerschot kan weer ademhalen.

90+2'
penalty gemist
90'

Holzhauser mist!

Noblesse oblige: er staat drie man klaar om de strafschop te nemen, maar het is ervaren rot Holzhauser die zich achter de bal schaart. Een koud kunstje? Neen, doelman Dietsch gaat goed plat.

90'

Penalty voor Beerschot

aj aj aj. Het gaat van kwaad naar erger bij Seraing. Nadrani trek aan de noodrem en haalt een doorgebroken speler neer. Penalty!

89'
85'
82'
79'

Doelpunt Beerschot: 3-0!

Wat een meesterzet van Torrente. Invaller Noubissi lost de boel helemaal in zijn eentje op. Hij onderschept een lange bal, houdt twee mannetjes aan de praat en schuift de 3-0 droog binnen. Boeken toe.

78'
74'

Doelpunt Beerschot: 2-0!

Holzhauser staat te zwaaien naar Noubissi, die zich schijnbaar aan het vastlopen is in de grote rechthoek van Sereing. Maar niets is minder waar. De bonkige aanvaller van Beerschot buffelt de bal loeihard in het doel.

72'

Buitenspel Seraing!

Beerschot loopt wat achter de feiten aan. Gelukkig voor het thuispubliek loopt Cissé zichzelf voorbij. Hij duikt alleen op voor Vanhamel, maar die laatste hoeft niet uit zijn pijp te komen. De vlag van de lijnrechter gaat de lucht in: buitenspel.

69'

Alsof we naar tafeltennis kijken. De bal gaat gretig over en weer op het veld. Vooral Seraing heeft het meesterschap over het leer. Het gaat veel van links naar rechts, maar de laatste pass ontbreekt voorlopig.

63'

Vaca vergeet te scoren

Holzhauser draait goed weg in de grote rechthoek van Seraing en bedient Vaca met een hapklare assist. Het nummer 20 van Beerschot was verzadigd na een lange inspanning en trapt de bal driest over. Dit had de 2-0 moeten zijn.