2. 69' - Verv. Gojko Cimirot door Merveille Bokadi
  3. 76' - Verv. Samuel Bastien door Mehdi Carcela-González
  4. 77' - Geel - João Klauss
Jupiler Pro League - speeldag 13 - 30/10/21 - 18:31

Luka Elsner is er niet in geslaagd om de 3 punten thuis te houden tegen zijn ex-ploeg. Standard leek in eigen huis lange tijd op weg naar een nederlaag, tot Bokadi in de slotfase het Kortrijkse slot toch nog wist te ontgrendelen. Een bilijk gelijkspel waar beide ploegen niets mee opschieten. "3 op 9 is onvoldoende voor Standard", beseft Elsner.

Standard - KV Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Standard kan pas in de slotfase een nieuwe nederlaag vermijden, met dank aan invallers Carcela en Bokadi. De eerste pakt uit met fijnzinnig hakje, de tweede maakt het feilloos af.

• Man van de match: Mehdi Carcela maakte het verschil met zijn invalbeurt een kwartier voor het einde. Hij was de motor van het Luikse slotoffensief en gaf de assist voor de gelijkmaker. Bijna loodste hij Klauss ook nog naar de winning goal.

• Opvallend: Standard zit met 3 nederlagen en 3 gelijke spelen aan 6 competitiewedstrijden op een rij zonder overwinning. In 7 thuiswedstrijden kon het dit seizoen amper 6 punten rapen. Enkel tegen KV Oostende, eind augustus, kon Standard een thuiszege boeken.

Bekijk de goals uit Standard - Kortrijk (1-1)

Dussenne voorkomt de 0-1, Ilic de 1-0

Nog geen maand geleden verliet Luka Elsner KV Kortrijk om zijn geluk te beproeven bij Standard. De bezoekers kwamen dan ook extra geprikkeld aan de aftrap op Sclessin, maar moesten al vroeg een domper verwerken. Kadri raakte meteen na de aftrap geblesseerd in een duel met Cimirot en moest 10 minuten later noodgedwongen naar de kant.

In een bijzonder slappe eerste helft kwam er pas na ruim een halfuur wat opwinding. Selemani bracht Gueye in stelling en die nam Bodart te grazen, maar Dussenne kon de bal nog net voor de doellijn wegwerken. Standard ontsnapte en een reactie bleef uit. Meer dan een flauwe deviatie van Klauss naast het doel had de thuisploeg niet te bieden.

Pas in de extra tijd kon Standard het de bezoekers toch even lastig maken. Ilic moest zijn kunnen tonen op een fraaie vrije trap van Siquet en kort daarna was de doelman opnieuw de redder in nood voor Kortrijk. Met een knappe redding hield hij Nkounkou vlak voor de rust van de openingsgoal.

Guèye met een knappe controle

Invallers bezorgen Standard nog een punt

Standard kon na de rust geen vervolg breien aan de sterke eindsprint in de eerste helft. Kortrijk zag na Kadri ook invaller Ocansey uitvallen, maar opende na 7 minuten wél uit het niks de score. Een kopbal van Gueye kon Bodart nog pareren, tegen de herneming van Moreno was hij kansloos. De VAR liet Kortrijk even in spanning, maar zag uiteindelijk geen buitenspel van Gueye: 0-1.

Standard had geen krachtig antwoord op die achterstand, tot ongenoegen van de thuissupporters. Twintig minuten voor het einde kwam de thuisploeg plots toch dicht bij de gelijkmaker. Bastien kon van dichtbij uithalen op aangeven van Raskin, maar Ilic voorkwam met een schitterende reflex de 1-1.

Een kwartier voor het einde dropte Elsner Carcela in de ploeg en dat bleek een gouden zet. Met een heerlijk hakje op een doorsteekpass van Nkounkou bood de Marokkaanse Belg Bokadi, nog een invaller, de gelijkmaker aan in de slotfase. Standard rook plots zijn kans en zette alles op alles, maar verder dan nog maar eens een puntendeling kwam het niet meer.

Donnum valt in en pakt onmiddellijk een gele kaart

Dussenne voorkomt de 0-1 door bal van de lijn te halen

Elsner: “Niet verliezen volstaat niet voor Standard”

• Karim Belhocine (trainer KV Kortrijk): “We zijn tevreden met dit resultaat. Standard heeft ons op het einde toch nog zwaar onder druk gezet, maar dankzij onze uitstekende mentaliteit hebben we stand gehouden. Natuurlijk is er ook wel wat ontgoocheling, omdat we een voorsprong uit handen gegeven hebben. Maar het lijkt mij een billijk gelijkspel. Ik moet mijn jongens feliciteren voor het karakter dat ze vandaag getoond hebben. Wanneer je een wedstrijd niet meer kan winnen, is het belangrijk dat je een nederlaag vermijdt."

• Luka Elsner (trainer Standard): “Na de 0-1 lieten we de moed even zakken, maar de invallers hebben weer energie in de ploeg gebracht. Op die manier zijn we terug in de wedstrijd gekomen. Kortrijk had anderhalve kans op momenten dat wij niet alert genoeg waren. Het was zeker geen perfecte wedstrijd, maar mentaal is het belangrijk dat we teruggevochten hebben. Dat we na de 0-1 even een geslagen indruk gaven, heeft alles te maken met de ongunstige wedstrijdscenario’s van de voorbije maanden. 3 op 9 is onvoldoende, niet verliezen volstaat niet voor Standard. Ik verlies liever 1 match om er dan 2 te winnen. Het is een moeilijke weg, maar we maken elke wedstrijd progressie.”

90+6'

Voor de zesde competitiewedstrijd op een rij slaagt Standard er niet in om te winnen. Op eigen veld haalt het wel een 0-1-achterstand op tegen Kortrijk, maar verder dan een 1-1-gelijkspel raakt het niet.

90+3'

Klauss kopt voorlangs

Opnieuw bibberen voor Kortrijk. Klauss kan aan de tweede paal koppen op een voorzet van Donnum, maar zijn poging gaat voorlangs. De tijd begint te dringen voor de thuisploeg.

90+1'

5 minuten extra

Standard krijgt nog 5 minuten om alsnog de overwinning binnen te halen. Houdt Kortrijk stand?

90+1'

90'

Klauss net niet!

Voor Kortrijk is het nu toch vooral overleven. Carcela kapt naar zijn linker en brengt de bal vanaf de hoek van de zestien gevaarlijk voor doel. Klauss komt net te laat om de voorzet in doel te verlengen.

86'

Geen penalty

Standard zet nu alles op alles. Bij de thuisploeg hebben ze hands gezien van D'Haene in de zestien op een voorzet van Siquet. Scheidsrechter Lambrechts en de VAR zien er geen graten in.

83'
82'

Bokadi met de gelijkmaker!

De invallers brengen Standard weer langszij. Met een heerlijk hakje op een doorsteekpass van Nkounkou brengt Carcela Bokadi in stelling en die geeft Ilic het nakijken. Zit er nog meer in voor de thuisploeg?

77'
77'

Klauss mist duel tegen Club

Nog maar eens een gele kaart, dit keer voor Klauss. Bij Club Brugge zullen ze het graag zien gebeuren, want de Braziliaan is nu geschorst voor de komende wedstrijd in het Jan Breydelstadion.

76'

Zorgt Carcela voor de ommekeer?

Bastien, zojuist nog dicht bij de 1-1, moet plaats ruimen voor Carcela. Kan hij Standard in het slotkwartier alsnog naar puntenwinst leiden?

72'

Ilic neemt te veel tijd

Ilic wacht lang om de bal uit te trappen. Té lang, oordeelt scheidsrechter Lambrechts. Het komt de KVK-doelman op geel te staan.

71'

Bastien dringt aan

Eindelijk nog eens een dreigende aanval van Standard. Bastien kan van dichtbij uithalen op aangeven van Raskin, maar zijn schot wordt nog afgeblokt door Ilic. Hier was de thuisploeg plots bijzonder dicht bij de gelijkmaker.

69'

Ook Bokadi wordt nog in de ploeg gedropt bij Standard. Cimirot mag de rest van de wedstrijd op de bank volgen.