Cercle geeft tot 2 keer toe voorsprong weg en moet blij zijn met punt

di 29 oktober 2019 22:23
  1. 26' - Geel - Jonah Osabutey
  1. 64' - Geel - Diogo Queirós
Jupiler Pro League - speeldag 13 - 29/10/19 - 20:30

Bernd Storck heeft zijn ex-ploeg ei zo na een peer kunnen stoven. Cercle Brugge leek op weg naar de 2e zege van het seizoen, maar dankzij een penalty in het slot keerde Moeskroen toch nog met een punt naar huis.

Cercle Brugge - Moeskroen in een notendop:

• Sleutelmoment: Met minder dan 10 minuten op de klok lijkt Cercle op weg naar een deugddoende zege, maar dan begaat Hubert een domme en totaal onnodige strafschopovertreding. Moeskroen maakt opnieuw gelijk en deze keer definitief.
  • Man van de match: Alimani Gory is een sneltrein en dat zullen ze bij Moeskroen geweten hebben. De Fransman deed de bezoekers keer op keer pijn en pikte ook een doelpuntje mee.
  • Opvallend: In de laatste 20 officiële wedstrijden wist Cercle Brugge maar één keer te winnen, al de rest werd verloren. Even leek Cercle op weg naar een nieuwe zege, maar een punt is een punt.

Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Moeskroen (2-2)

Cercle komt op voorsprong na 30 seconden

Na een sterke start kende Moeskroen een vormdip met drie nederlagen uit even veel wedstrijden. De malaise bij Cercle kon niet meer door het leven gaan als een vormdip. In de laatste 19 officiële wedstrijden kon het maar één keer winnen, met 1-0 van Waasland-Beveren. De andere 18 duels werden een voor een verloren. Nieuwe coach Bernd Storck moest een frisse wind bij Cercle doen waaien, nadat hij vorig seizoen hetzelfde deed bij… Moeskroen.

Het effect-Storck toonde zich meteen. Cercle zette vanaf het fluitsignaal hoog druk en na amper 35 seconden lag de bal al in het mandje. Stef Peeters stond op de goeie plek om het razendsnelle openingsdoelpunt voorbij Vasic te knikken. De Servische goalie had zijn handen meer dan vol, want in de eerste tien minuten moest hij nog vier andere pogingen uit zijn doel weren.

Na tien wervelende minuten ging de zwart-groene storm liggen en kon Moeskroen zijn neus aan het venster steken. Halfweg de eerste helft loodste Aleix Garcia de snelle Omoigui door de buitenspelval en de Nigeriaan bedankte zijn coach voor zijn eerste basisplaats met de broodnodige gelijkmaker. Naast de voorsprong zag Cercle ook topschutter Stef Peeters nog verdwijnen in de eerste helft, die nadien niet al te veel meer om het lijf had.

Bal is nog niet helemaal buiten, maar Cercle-speler pakt hem wel al in de handen

Hubert geeft strafschop en broodnodige zege weg

De tweede begon minder swingend als de eerste, al was het opnieuw Cercle dat de beste herstart kende. De pijlsnelle Gory zag zijn eerste twee rushes geen kans opleveren, maar de derde keer was de goeie. Thibo Somers kwam goed voor zijn man en leek de hoek te kunnen uitkiezen, maar trapte recht op doelman Vasic. Dat was ook meteen de laatste actie van de middenvelder, die naar de kant werd gehaald nadat hij voor de rust Stef Peeters was komen vervangen.

In tegenstelling tot in de eerste helft bleef Cercle nu wel de beste ploeg op het veld. Twintig minuten voor tijd werd het overwicht van de thuisploeg bijna beloond, maar Hoggas zag zijn schot via de handen van Vasic bovenop de lat ballen. Amper een minuut was het dan toch raak voor de Cercle. De opgerukte Biancone zag zijn voorzet door uiblinker Gory voorbij Vasic geknikt worden.

Cercle leek op weg naar een langverwachte en broodnodige zege, maar gooide zelf nog roet in het eten. Hubert kegelde de aanstormende Osabutey omver, terwijl die niet op weg leek naar een doelrijpe kans. Dimitri Mohamed klaarde de klus vanop de stip en zorgde voor de tweede Moeskroense gelijkmaker van de avond. Cercle had geen antwoord meer in huis en schiet niet al te veel op met een schamel punt. Moeksroen blijft stevig in de middenmoot staan.

Ouch! Moeskroen-speler Olinga krijgt een knietje recht in het kruis

Storck: "Er stond een team, een ensemble"

Bernd Storck (coach Cercle): “Als je de hele wedstrijd bekijkt, is 2-2 een teleurstellend resultaat. Zeker als je weet dat je in de eerste 20 minuten twee of drie doelpunten moet maken. Het team heeft geprobeerd te voetballen en veel kansen te creëren, maar die hebben we gemist. Achteraf voelt dit gelijkspel dan aan als een nederlaag. Ik denk dat Stef Peeters een tweetal weken out zal zijn, maar daardoor krijgen andere spelers ook hun kans om zich te tonen. We moeten de positieve aspecten meenemen en dat waren vanavond de voetbalstijl en het feit dat er een team stond. Een ensemble.”

Guillaume Hubert (Cercle): “Er is een contact bij de strafschopfase. Of het genoeg is om te vallen, weet ik niet. Ik denk ook niet dat Osabutey de bal nog gehaald zou hebben. Vanavond was alles er om de drie punten te maken, dus is het ook een bemoedigend resultaat om mee te nemen. We hadden de zege wel in handen, dus is het jammer dat het uiteindelijk zo afloopt.”

Godeau: "Geluk dat we een goeie doelman hebben"

Bernd Hollerbach (coach Moeskroen): “We hebben geen goeie week achter de rug. We missen twee agressieve spelers met Hocko en Boya, waardoor ik moet puzzelen. We speelden drie moeilijke wedstrijden na elkaar en dan ben ik blij dat we vandaag een punt halen. Als je de laatste drie wedstrijden geen punten haalt en nu weer na 30 seconden op achterstand komt, is dat een catastrofaal begin.”

Bruno Godeau (Moeskroen): “We zijn tevreden met dit punt dat we op karakter behaald hebben. We wisten dat ze heel snel zijn, dus kunnen we ons geen fouten permitteren zoals in dat openingskwartier. We hebben de storm laten overwaaien om daarna terug in de wedstrijd te komen en daar zijn we in geslaagd. We hebben karakter getoond en dat was nodig, gezien de verbetenheid van Cercle, dat absoluut wilde winnen. Een geluk dat we zo’n goeie doelman hebben.”

90+5'

Einde!

Cercle en Moeskroen delen de punten en daar zal vooral Moeskroen dankbaar om zijn. Cercle kwam voor en na de rust op voorsprong, maar Moeskroen kwam even vaak terug. Vooral de domme strafschop tien minuten voor tijd heeft een wrange nasmaak voor de thuisploeg, die opnieuw niet kon winnen.
90+3'
Panzo zet zijn hoofd tegen de goeie vrije trap, maar kan de bal onvoldoende raken! De slotminuut gaat bijna in.
90+3'
Hazard wordt opnieuw neergehaald. Kan Cercle nog iets maken van deze vrije trap vanop rechts?
90'

90'

Vijf minuten extra

Kan Cercle nog voor de derde keer vanavond op voorsprong komen?
89'

Saadi mikt naast!

Biancone rukt nog eens op en zet goed voor tot bij Saadi, die de bal te veel achter zijn lichaam moet halen en de bal een metertje naast trapt.
88'
Invaller Serrano sukkelt met een bloedneus. Zijn eerste balcontact, een dikke minuut geleden, trapte hij namelijk tegen zijn eigen neus.
87'
83'

Moeskroen staat opnieuw langszij!

Dimitri Mohamed neemt het cadeau met beide handen aan en stuurt Hubert de verkeerde kant op vanop de stip. Moeskroen maakt voor de tweede keer gelijk, 2-2!
82'

Strafschop!

Moeskroen krijgt een cadeau om opnieuw gelijk te maken. Zet Hubert zijn eigen fout recht?
80'

Strafschop voor Moeskroen?

Osabutey gaat neer na contact met de uitkomende Hubert! Dierick luistert naar de VAR, nadat hij zelf voor een doeltrap had gefloten.
80'
Hazard zet De Medina van de bal en zet de een-twee op met Hoggas, al gaat die de mist in in het tweede deel.
77'
76'
Nee, hoor. Pietrak krult de bal over de muur, maar ziet zijn poging twee meter naast de paal landen.
76'
Omogui wordt tegen de grond gewerkt door Taravel, waardoor Moeskroen een erg aantrekkelijke vrije trap krijgt voorgeschoteld. Kunnen de bezoekers meteen gelijk maken?
73'

Cercle komt dan toch opnieuw op voorsprong!

Een minuut na de bal op de lat, staat Cercle dan toch op voorsprong! Uitblinker Gory kopt de voorzet van Biancone knap over Vasic. Cercle staat opnieuw voor, 2-1!