90+4'
Igor Plastun
3 - 3
90+4'

AA Gent heeft Anderlecht weer met een flinke kater opgezadeld. RSCA leek in een sleutelwedstrijd op weg naar een driepunter, maar het gaf een 3-1-voorsprong in de slotminuten uit handen. Plastoen knikte in de 94e minuut de 3-3 binnen. "We zijn blijven strijden tot de laatste minuut, dat zit echt in dit team ingebakken", zegt Vadis Odjidja.

Anderlecht - AA Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: Balen voor Anderlecht in de 94e minuut. Net wanneer de 3 punten binnen lijken slaat Gent nog 1 keer genadeloos toe. Met een rake kopbal maakt Plastoen de comeback van de bezoekers na de 3-1 compleet.
  • Man van de match: De extra tijd begon in mineur voor Igor Plastoen. Na een stevige én onbestrafte elleboogstoot van Zulj moest hij naar de kant voor verzorging. Drie minuten later haalde hij zijn gram met de late gelijkmaker.
  • Opvallend: Gent blijft vruchteloos jagen op zijn eerste uitzege dit seizoen. Ook vorig seizoen kwam het op bezoek bij Anderlecht tot twee keer toe niet verder dan een gelijkspel. De laatste Gentse zege in Anderlecht dateert van 1 april 2018.

Bekijk de goals uit Anderlecht - Gent (3-3)

Depoitre veegt openingsgoal van Verschaeren uit

Anderlecht onder druk zetten en compact spelen, dat was het plan van Gent-trainer Jess Thorup om eindelijk die eerste uitzege te pakken. Zijn discipelen voerden de tactiek prima uit en drongen Anderlecht meteen achteruit. Toch was het Anderlecht dat bij zijn eerste goede aanval voor het eerste doelgevaar zorgde. Kaminski moest zich tonen op een verre knal van Sambi Lokonga.

Gent bleef domineren, maar de goal viel wel aan de overkant, met dank aan Cobbaut. Die snoepte Odjidja eerst aan de eigen zestien de bal af en na een snelle omschakeling pakte hij uit met een uitstekende voorzet. Verschaeren bedankte en maakte er na ruim een kwartier 1-0 van.

Maar lang kon de thuisaanhang niet genieten van de voorsprong. Odjidja maakte zijn foutje goed met een heerlijke voorzet en de inlopende Depoitre nam Van Crombrugge te grazen: 1-1. Odjidja bleef met knappe passes strooien, maar Jaremtsjoek kreeg de bal niet voorbij de Anderlecht-doelman.

Veldoverwicht voor Gent dus,  al bleef de meeste dreiging wel van Anderlecht komen. Saelemaekers was tot twee keer toe gevaarlijk, Kaminski bracht evenveel keer redding voor Gent.

Zowel Luckassen als Zulj gaan stevig te werk met hun elleboog

Anderlecht geeft 3-1-voorsprong weg

Anderlecht begon fel aan de tweede helft, de paars-witte gedrevenheid stond in schril contrast met de bleke prestatie tegen Eupen op de vorige speeldag. Maar Kaminski het vuur aan de schenen leggen lukte niet.

Dejaegere stak dan maar een handje toe met een onhandige penaltyovertreding op Sambi Lokonga. Het was het begin van de Kemar Roofe-show. De spits zette de penalty eerst feilloos om en amper 2 minuten later maakte hij er al 3-1 van. Van net buiten de zestien krulde hij de bal buiten het bereik van Kaminski.

Anderlecht leek op weg naar de 3 punten, maar in de slotfase gaf paars-wit het nog uit handen. Bezoes botste eerst nog op een knappe redding van Van Crombrugge, maar na hands van Cobbaut kreeg Gent een herkansing vanaf de penaltystip. Jaremtsjoek werkte de bal in 2 tijden voorbij Van Crombrugge.

Zo werd het nog nagelbijten voor de Anderlecht-fans, zeker toen er nog 5 minuten bij kwamen. En dat bleken 5 minuten te veel voor paars-wit. In de 94e minuut vond Dompé het hoofd van Plastoen en die kopte aan de tweede paal de 3-3 binnen.

Woedende Plastoen neemt wraak op elleboogje door 3-3 te scoren in de 94e minuut

Boze Vercauteren gaat verhaal halen bij ref Van Driessche na de match

Roofe: "Dit voelt aan als een nederlaag"

• Frank Vercauteren (trainer Anderlecht): "Toen we de 3-1 maakten, heb ik meteen gezegd dat het nog niet gedaan was. We weten welke kwaliteiten Gent heeft. Op een bepaald moment speelden ze dat ook helemaal uit met veel lange ballen. We hebben al bij al gedaan wat we moesten doen. Maar op het einde hadden we misschien niet het geluk dat je op andere momenten wel hebt. Als je terugkomt op 3-2, heb je het geloof nog om het voort te zetten. Dat heeft Gent gedaan en wij hebben niet de meeval of de juiste keuze van bepaalde mensen gehad. Het is spijtig naar het resultaat toe, maar er is elke week progressie op verschillende vlakken."
  • Jess Thorup (trainer AA Gent): "Als je op 10 minuten van het einde 3-1 achter staat, dan moet je tevreden zijn met een punt. We hebben een goede eerste helft gespeeld, Anderlecht onder druk gezet en goede kansen gecreëerd. Daar hadden we meer moeten uithalen. In de eerste 20 minuten van de tweede helft zijn we de grip op de wedstrijd wat verloren. Op het einde moeten we dan nog tevreden zijn dat we een punt pakken. We moeten werken aan onze stabiliteit gedurende de volledige match. In de eerste helft ontbrak het ons ook aan killerinstinct. Je kan niet zo vaak op de helft  en zelfs in de zestien van de tegenstander spelen zonder op doel te schieten. Dat moeten we beter doen."
  • Kemar Roofe (Anderlecht): “Door die late goal voelt dit nu als een nederlaag aan. Maar we hebben toch een zeer goede prestatie geleverd. We hadden de overwinning verdiend. Deze uitslag is niet de juiste weergave van onze prestatie. Het is leuk om te scoren, maar dat geldt natuurlijk alleen als we ook winnen. We hebben toch een punt gepakt tegen een sterk team. Ik ben zeker dat veel mensen dachten dat we hier niks gingen pakken en we wonnen zelfs bijna. We mogen niet vergeten dat we een erg jong team hebben. Ik ben wellicht de oudste op het veld en ik ben 26. Toch speelden we als ervaren spelers."
  • Vadis Odjidja (AA Gent): “Het was een mooi einde voor ons, maar het is toch spijtig dat het maar een gelijkspel is. Ik denk dat er meer in zat, maar we hebben er in de tweede helft zelf voor gezorgd dat de wedstrijd te open was waardoor we op achterstand kwamen. De goals waren vermijdbaar, het was een beetje onze eigen fout. Maar ik kan alleen maar trots zijn op mijn ploeg voor de reactie die we getoond hebben, we zijn blijven strijden tot in de laatste minuut. Dat is niet de eerste keer dit seizoen, het zit echt in dit team ingebakken."

90+6'

Ontgoocheling bij Anderlecht, want paars-wit ziet op de valreep een 3-2-overwinning in rook opgaan. Plastoen bracht Gent op de valreep nog langszij.
90+6'
90+6'

Vlak voor tijd maakt Plastoen er met het hoofd nog 3-3 van!

90+4'
3-3
90+4'

Plastoen kopt raak!

Gent komt op de valreep nog langszij. Dompé vindt het hoofd van Plastoen en die kopt de bal aan de tweede paal in doel.
90+3'
Van Crombrugge plukt een hoge bal uit de lucht tot hoorbare vreugde van de Anderlecht-supporters. Die snakken naar de overwinning.
90+2'

Anderlecht plooit nu helemaal terug.

Peter Vandenbempt op Radio 1
90+1'
Zulj plant zijn elleboog in het gelaat van Plastoen. Gent verdient een vrije trap, maar krijgt die niet. Hier komt Anderlecht goed weg.
90+1'

90'

5 minuten extra

Boegeroep van de Anderlecht-supporters, want er komen maar liefst 5 minuten bij.
89'
Een afgeweken afstandsschot van Castro-Montes levert een hoekschop op voor Gent, maar Roofe werkt de bal weg aan de eerste paal. De spanning is te snijden.
88'
88'
De laatste twee minuten reguliere speeltijd zijn ingegaan. Anderlecht heeft balbezit, Gent kan het de thuisploeg voorlopig niet moeilijk maken.
86'
85'

Cobbaut begaat hands in de zestien, Jaremtsjoek scoort de strafschop in twee tijden: 3-2!