Jupiler Pro League - speeldag 13 - 30/10/19 - 20:30
Obbi Oulare
90+1'
Obbi Oulare
2 - 0

Standard heeft met sprekend gemak afgerekend met een zwak acterend Waasland-Beveren. Een heel vroeg en een heel laat doelpunt waren voldoende om in spaarmodus in het zog van leider Club te blijven.

Standard - Waasland-Beveren in een notendop:

• Sleutelmoment: 2 minuten en 45 seconden had Standard nodig om de wedstrijd te beslissen. Waasland-Beveren was werkelijk monddood, waardoor de partij al snel op slot zat.
  • Man van de match: Nordin Jackers was de enige bezoeker op niveau. Standard zocht lang naar de 2-0, maar stuitte keer op keer op de bezoekende goalie. Hij kon enkel geklopt worden door perfect geplaatste ballen van Carcela en Oulare.
  • Opvallend: Sclessin lijkt een oninneembare burcht. Het is al geleden van 10 mei dat Standard thuis nog eens verloor. Toen kwam Gent in de toegevoegde tijd met 2-3 winnen.

Bekijk de goals uit Standard - Waasland-Beveren (2-0)

Standard controleert na vroege opener

Het was al bijna een half jaar geleden dat Standard nog eens verloor in eigen huis en dus stond Waasland-Beveren op voorhand voor een zware taak. Zelf kampeerde het op de voorlaatste plaats en straalde het met 7 punten uit 12 wedstrijden niet al te veel vertrouwen uit.

Dat weinige vertrouwen kreeg al snel een flinke knauw, want na amper drie minuten stond het al een doelpunt in het krijt. Een Luikse hoekschop leek helemaal de mist ingegaan, tot Mehdi Carcela de bal plots uit de draai in het verste hoekje deponeerde. Nordin Jackers had geen schijn van een kans en moest zich al heel snel omdraaien.

Een vroeg doelpunt is vaak een katalysator, maar deze keer was niets minder waar. Waasland-Beveren kon geen vuist maken en kwam maar niet vanonder de Luikse druk uit. Standard had de regie stevig in handen en moest daar niet eens diep voor gaan. Vlak voor rust mikte Bastien vanuit een scherpe hoek nog in het zijnet, maar veel meer kansen vielen er niet te noteren.

Onmondig Waasland-Beveren mist unieke kans

Het tweede bedrijf begon al even explosief als het eerste. Een verre voorzet viel voor de voeten van Bastien, die de bal meteen op de slof nam, maar zijn poging spatte uit elkaar op de paal. Amper enkele minuten later moest Jackers zelf ingrijpen op een stevig schot van Vanheusden. De 2-0 leek er zeker te gaan komen wanneer Nathan Verboomen de bal op de stip legde na handspel van Caufriez, maar de scheids werd terecht teruggefloten door de VAR.

De storm ging weer liggen en opnieuw had Standard alles onder controle. Waasland-Beveren leek de weg naar het Luikse doel maar niet te vinden. Het moest zelfs doelman Jackers opnieuw bedanken na een zoveelste redding, maar meteen daarna gingen alle alarmen af aan de overkant. Milosevic legde goed breed op de volledig vrijstaande Kobayashi, maar die miste zijn controle, waardoor Bodart tijdig in de voeten van de Japanner dook.

Standard schrok wakker en ging wat nadrukkelijker op zoek naar de verlossende tweede treffer. Die viel uiteindelijk in de allerlaatste minuut, wanneer Oulare de bal netjes naast de paal plaatste. Een spaarzame, zakelijke, maar verdiende zege voor Standard, dat zo in het zog van leider Club blijft. Waasland-Beveren blijft dan weer in hetzelfde bedje ziek en heeft slechts drie punten meer dan rode lantaarn Cercle.

Potjes koken net niet over bij Tshibola en Carcela

Arnauld Mercier (coach Waasland-Beveren): “We worden koud gepakt. Ondanks alles probeerden we de ruimtes klein te houden tegen de snelle spelers van Standard. Ik vond dat we te weinig zelfvertrouwen hadden en te negatief speelden. Tijdens de rust heb ik de spelers gezegd dat er een of twee kansen zouden komen. Die kwam er, maar we hebben geen hold-up kunnen plegen met die kans. Het was helaas de slechtste controle van Yuki Kobayashi uit de hele wedstrijd. Ons lot is dat we elke wedstrijd moeten strijden en punten moeten sprokkelen.”

Nordin Jackers (Waasland-Beveren): “We zijn met goeie moed aan de wedstrijd begonnen, maar op een moment waarop we wat aan het slapen waren, trapt Carcela de bal mooi binnen. Daarna zetten we een goed blok neer, waar Standard moeilijk door raakte. Uiteindelijk krijgen we zelfs een kans op de 1-1. Als we die scoren, wordt het nog moeilijk voor Standard, denk ik. Het is jammer dat die 1-1 er niet ingaat. Daarna zetten we meer druk, waardoor die late 2-0 nog valt. Morgen draaien we de knop op en kijken we naar de volgende wedstrijd.”

Preud'homme: "Hameren op dominant voetbal en kansen creëeren"

Michel Preud’homme (coach Standard): “Ik had een moeilijke wedstrijd verwacht. In deze wedstrijden moet je twee dingen doen. Eerst moet je snel scoren en daarna moet het tweed doelpunt vallen. Dat eerst hebben we gedaan, maar als je dat tweede niet doet, blijft de tegenstander vanuit zijn organisatie voetballen. Ze weten toch dat Standard zal blijven komen en zo kunnen ze speculeren op een counter. Je weet dat die kans van Kobayashi altijd kan komen. Net daarom hameren we zo op dominant voetbal en het creëren van kansen, maar vanuit een evenwicht.”

Mehdi Carcela (Standard): “Ik heb er dit seizoen lang op moeten wachten, maar mijn eerste doelpunt doet deugd. Al helemaal omdat het voor eigen publiek is. Verdedigend waren we vandaag in elk geval sterk, maar aanvallend zat er te veel afval in het spel. We hadden de wedstrijd veel vroeger moeten afmaken. We kozen er ook voor om te blijven zoeken naar het tweede doelpunt in plaats van in te zakken. In zo’n wedstrijd kan er anders altijd een gek tegendoelpunt uit de lucht vallen.”

Mercier: "Ons lot om elke wedstrijd te vechten en punten te sprokkelen"

90+3'
90+3'

De lijdensweg van Waasland-Beveren zit erop! Vanaf minuut 3 moesten de bezoekers al achtervolgen. Slechts één keer leek een gelijkmaker erin te zitten, maar in de slotminuut legde invaller Oulare de 2-0 eindstand vast.
90+2'

90+2'
90+2'

Carcela voor Carcela

Mehdi Carcela zit er helemaal door en wordt naar de kant gehaald. Zijn vervanger is neefje Joachim Carcela, die zijn eerste minuten mag spelen in het shirt van Standard.
90+1'
2-0
Obbi Oulare
90'

Oulare haalt de buit helemaal binnen

In de slotminuut maakt Standard dan toch dat tweede doelpunt. Invaller Obbi Oulare plaatst de bal heerlijk naast de paal. Nordin Jackers kan enkel toekijken hoe hij dan toch een tweede keer geklopt wordt.
84'
De net ingevallen Amallah legt de bal panklaar voor Mpoku, maar van buiten de zestien ziet hij zijn schot weer in de tribunes belanden. We zitten al aan 18 doelpogingen tegen 3.
83'
Er is appel voor hands op de hoekschop van Standard, maar de roodhemden krijgen voorlopig geen gehoor.
83'
82'
Carcela en Bastien pakken uit met een langgerekte een-twee, maar het schot van die eerste belandt via de rug van Vukotic in hoekschop.
79'
77'
Bij Standard lijken ze eindelijk wakker geworden door die plotse tegenprik van de bezoekers. Hoe sneller die 2-0 valt, hoe beter, zullen ze denken.
75'

Kobayashi vergeet gelijk te maken!

Een kwartier voor tijd breekt Waasland-Beveren dan toch eens uit! Milosevic legt goed breed op de vrijstaande Kobayashi, maar die mist zijn controle ietwat, waardoor Bodart nog net in de voeten van de Japanner kan duiken.
74'

Jackers houdt Standard van 2-0

Daar is Cop dan toch een keer! Lestienne vraagt en krijgt de bal op links en pakt uit met een geweldige voorzet. Cop komt aan de eerste paal goed voor zijn man, maar Jackers staat op de goeie plek om de bal nog naast zijn doel te duwen.