Elise Mertens heeft weinig moeite met eerste horde: "Met mijn rug ging alles goed"

62
6
set 2
2

Elise Mertens weet weer wat een wedstrijd winnen is. Na een moeilijke voorbereiding op het gras, heeft ze haar kunnen getoond in de eerste ronde van Wimbledon. Haar rugproblemen leken onder controle. Getuige daarvan is Viktoria Hruncakova (WTA-129). Zij kon enkel in de eerste set stevig weerwerk bieden.

De vraag van 1 miljoen: hoe gaat het met de rug van Elise Mertens?

Onze Belgische nummer 1 werd geplaagd door zeurende pijn in haar onderrug. Daardoor moest ze haar eersterondewedstrijden in Rosmalen en Eastbourne vroegtijdig staken.

Geen ideale voorbereiding, dus. Maar Mertens toonde op Wimbledon al snel dat ze haar vel duur zou verkopen. Na ruim een kwartier tennissen, stond een 4-1 voorsprong op het scorebord.

Eerste set op zak, zou je denken. Maar daar stak Viktoria Hruncakova een stokje voor. Ze knokte zich terug in de partij en sleepte een tiebreak uit de brand. Daarin behield Mertens haar koel. Het eerste setpunt bij 6-2 was meteen het goede.

Daarna was het Mertens al wat de klok sloeg. De nummer 28 van de wereld dicteerde het spel van aan de baseline. Met gevarieerd tennis bracht ze haar Slovaakse tegenstander bij momenten in verlegenheid.

Het resultaat: 2-0 en een plek in de tweede ronde. En vooral: haar rug lijkt in orde.

Mertens: "Stapte baan op met onwetendheid"

"Ik stapte op de baan met onwetendheid, omdat ik maar 1 wedstrijd kon afwerken op gras in de voorbereiding", zegt Elise Mertens na haar overwinning.

"Natuurlijk heb ik ook wel een week kunnen trainen, al is dat toch niet hetzelfde. Dus ik ben blij dat ik de eerste set meteen kon binnenhalen."

En ook haar blessuregevoelige rug hield stand. "Vandaag ging het goed met mijn rug", lacht ze.

"Ik heb de voorbije weken en maanden erg veel oefeningen gedaan. Na Roland Garros raakte ik twee weken geen racket aan. Eastbourne kwam net te vroeg, maar ik ben blij waar ik nu sta."

20:23

Elise Mertens naar tweede ronde: 2-0

Geen paniek bij Elise Mertens, die de break van haar tegenstander beantwoordt met een rebreak. Ze serveert de wedstrijd uit en staat in de tweede ronde van Wimbledon

20:15

Hruncakova knokt zich - net als in set 1 - opnieuw in de partij. Bij 4-1 snoept ze Mertens haar opslag af met gevarieerd tennis. Zit er een nieuwe tiebreak aan te komen?

19:58

Een break en bevestiging. Elise Mertens begint op een drafje aan de tweede set.

19:43

Elise Mertens pakt set 1 na tiebreak

In de tiebreak houdt Elise Mertens haar koel. Ze duwt meteen door en slaat een kloofje. Bij 6-2 krijgt ze een eerste setpunt. Meteen het goede: de Belgische staat met één been in de tweede ronde.

19:37

Tiebreak in eerste set

Een tiebreak in de eerste set. Trekt Elise Mertens het laken naar zich toe?

19:22

Elise Mertens heeft even moeite in de wedstrijd en incasseert een rebreak. Alles te herdoen in set 1, 5-5.

18:44

Elise Mertens start sterk aan haar partij. Na 18 minuten heeft ze al een breaks verzameld op weg naar een 4-1-voorsprong.

18:43

Elise Mertens binnenkort aan de beurt

Elise Mertens haar wedstrijd staat ingepland om 18.50 uur na de regenbreak op Wimbledon. Volg zo dadelijk het scoreverloop hier op de voet.