Roeselare ondergaat de wet van de sterkste tegen Civitanova

  In de heenwedstrijd van de kwartfinales in de Champions League volleybal heeft Roeselare met 0-3 verloren van de Italiaanse topclub Civitanova.

  Tegen het sterke Civitanova maakte Roeselare op papier maar weinig kans, maar een wedstrijd moet natuurlijk nog altijd gespeeld worden. De Italianen zullen zich in de 1e helft toch even een hoedje geschrokken hebben, want de thuisploeg kwam bijzonder sterk voor de dag.

   

  In een fantastische 1e set dwong Roeselare liefst 6 setpunten af, maar de ervaren Italianen knokten zich telkens weer naast de thuisploeg. Bovendien was het bij de eerste setpunt van de bezoekers wel prijs: set 1 ging met 29-31 naar Civitanova.

   

  Die lijn kon Roeselare niet doortrekken in de 2e en 3e set, vooral omdat Civitanova zijn niveau opkrikte. De opslagdruk van de Italianen werd moordend en de bezoekers stoomden door naar een al bij al makkelijke en logische overwinning. Volgende week trekt Roeselare naar Italië voor de terugmatch.

  Tuerlinckx: "Daarom worden hun spelers ook gigantisch veel meer betaald"

  Hendrik Tuerlinckx (Roeselare): "De eerste set is een beetje een gemiste kans. Ik zeg niet dat er hier een zege inzat, maar als je die set wint, beginnen zij misschien te twijfelen en dan krijgen wij vleugels. Het is jammer. Daarna waren we niet opgewassen tegen hun opslag. Die service is van een niveau dat we in België niet gewoon zijn. We kunnen dat zelfs niet nabootsen op training. Daarom worden die spelers ook gigantisch veel meer betaald en zijn ze de beste ter wereld."

  Stijn D'Hulst (Civitanova): "Roeselare speelde niet slecht, zeker in set 1. Ik had mijn ploegmaats gewaarschuwd. Ze waren gemotiveerd om tegen ons te spelen in een volle zaal. Ik was blij toen de 0-1 op het bord stond. Maar daarna draaide onze service en danz ijn er maar weinig ploegen die ons kunnen afstoppen. Het was tof dat de coach me even liet invallen, zeker voor mijn fans hier. Hij had het mij op voorhand al gezegd. Dat deed deugd."

  Bekijk het verslag in het Journaal:

  Fase per fase

  1. 23 uur 34. Ruim verslag van Roeselare-Civitanova in de CL volleybal.

   Ruim verslag van Roeselare-Civitanova in de CL volleybal

  2. 22 uur 33. D'Hulst: "Heb de ploeg wel gewaarschuwd voor Roeselare".

   D'Hulst: "Heb de ploeg wel gewaarschuwd voor Roeselare"

  3. 22 uur 16. Tuerlinckx: "Jammer dat we die kansen in de eerste set niet pakken".

   Tuerlinckx: "Jammer dat we die kansen in de eerste set niet pakken"

  4. 22 uur 05. Civitanova maakt het af in de derde set: 16-25.

   Civitanova maakt het af in de derde set: 16-25

  5. 21 uur 40. Roeselare gaat kansloos onderuit in de tweede set: 14-25.

   Roeselare gaat kansloos onderuit in de tweede set: 14-25

  6. 21 uur 32. Het zit erop. Civitanova wint ook de 3e set, met ex-Roeselare-speler Stijn D'Hulst die toch nog even mag invallen bij de Italianen. Roeselare speelde een fantastische 1e set, maar daarna etaleerden de bezoekers hun klasse: 0-3.
  7. 21 uur 32. Duidelijk verschil. Was de eerste set nog razendspannend, dan waren de machtsverhoudingen in set 2 duidelijker: Civitanova stoomt door naar een 0-2-voorsprong door de tweede set te winnen met 14-25.
  8. 21 uur 15. Roeselare vergeet zes setballen af te maken en verliest set 1 tegen Civitanova: 29-31.

   Roeselare vergeet zes setballen af te maken en verliest set 1 tegen Civitanova: 29-31

  9. 21 uur 06. Roeselare vergeet 1e set binnen te halen. Roeselare heeft de eerste set aan Civitanova moeten laten, al scheelde het weinig. De thuisploeg versierde liefst 6 setpunten, maar kon er geen enkel verzilveren. Bij de eerste setbal van de ervaren Italianen was het wel prijs: 29-31 na een zenuwslopend slot.
  10. 04-03-2020.
  11. 20 uur . Woensdag neemt Roeselare het in de kwartfinales van de Champions League volleybal op tegen de Italiaanse topploeg Civitanova, waar ex-Roeselare-speler Stijn D'Hulst de tweede spelverdeler is. Kijk live naar Ketnet of met livestream op deze pagina.
  12. 19 uur 58.
  13. 19 uur 58.
  14. 19 uur 57.