Veerkrachtige Red Dragons hebben hun stunt tegen Duitsland te pakken

  EK volleybal

  Duitsland 
  set
  België 
  23
  1
  25
  17
  2
  25
  25
  3
  22
  25
  4
  15
  13
  5
  15
  2
  3

  De Red Dragons hebben op het EK volleybal voor een stunt gezorgd in hun poulefase. Tegen Duitsland trokken ze in Brussel het laken naar zich toe na 5 spannende sets. De stunt die de Belgen broodnodig hadden in hun poule is dus binnen. "Het publiek heeft ons mee naar de overwinning geschreeuwd", sprak de bondscoach.

  Voor de start van het EK vertelde bondscoach Brecht Van Kerckhove nog dat er een stunt nodig was tegen Servië of Duitsland (en een logische winst tegen de andere 3 landen) om wereldkampioen en topfavoriet Polen te ontlopen in de achtste finales. Die stunt is nu op zak.

   

  In de 1e set liepen de Belgen evenwel de hele tijd achter de feiten aan, maar in het slot wonnen ze dan toch nipt met 23-25. De 2e set verliep wat vlotter voor de Dragons. Met bij momenten uitmuntend volleybal legden ze de Duitsers met 17-25 over de knie.

   

  Maar met de Duitsers ben je nooit klaar, ook niet in het volleybal. De Dragons waren onder de indruk van de sterke Duitsers en konden even geen vuist meer maken. De 3e en 4e set gingen ze vrijwel kansloos onderuit: 25-22 en 25-15.

   

  De 5e en beslissende set toonden de Dragons hun veerkracht. Ze zochten de stunt en vonden die ook. 13-15 en een uitstekende zaak, want de Duitsers verloren ook al hun 1e duel. Morgen staat Spanje op het menu. Daarna volgen nog Slovakije en Servië.

  Hendrik Tuerlinckx.

  Van Kerckhove: "We bekeken de tiebreak als een nieuwe wedstrijd"

  "Het publiek heeft ons mee naar de overwinning geschreeuwd", zei bondscoach Brecht Van Kerckhove na de intense vijfsetter.  "Het was niet moeilijk om mijn spelers mentaal klaar te stomen voor de tiebreak. We verloren twee sets vrij zwaar, maar we staken de koppen bij elkaar. We bekeken die tiebreak als een nieuwe wedstrijd. Plots hadden we wel weer controle. Ik onthoud dat we in moeilijke momenten rustig zijn gebleven. Het was echt zwaar, maar we bleven naar oplossingen zoeken."   

   

  Van Kerckhove maakte zich geregeld druk over beslissingen van de lijnrechters. "Sorry, maar dat is typisch Belgisch. We hebben Belgische lijnrechters. Ik zeg helemaal niet dat ze voor ons moeten fluiten, maar alles floten ze in ons nadeel. Om maar zeker niet het verwijt te krijgen dat ze ons bevoordelen. Daar werd ik wel lastig van."   

   

  "Dit was een heel belangrijke wedstrijd voor ons. Als we de eerste of tweede plaats in onze poule ambiëren, dan moesten we vandaag winnen. Dit geeft ons wat ademruimte. Maar we gaan het nu zeker niet rustiger aan doen. Morgen kan Spanje sterk voor de dag komen. De riem mag er zeker niet af, al betekent dat niet dat je nu niet mag genieten van die mooie overwinning."

  De Belgische lijnrechters floten in ons nadeel. Om maar zeker niet het verwijt te krijgen dat ze ons bevoordelen. Daar werd ik wel lastig van.

  Bondscoach Brecht Van Kerckhove

  Fase per fase

  1. 19 uur 54. De Red Dragons leggen de Duitsers over de knie na 5 sets.

   De Red Dragons leggen de Duitsers over de knie na 5 sets

  2. 19 uur 53. De Red Dragons winnen! Wat een wedstrijd! De Red Dragons leggen de Duitsers over de knie na 5 sets. Even leek het erop dat Duitsland het mentale voordeel zou benutten op het einde, maar de Dragons toonden zich veerkrachtig en wonnen alsnog: 13-15.
  3. 19 uur 35. In de vierde set toonden de Duitsers zich alweer de betere ploeg: 25-15.

   In de vierde set toonden de Duitsers zich alweer de betere ploeg: 25-15

  4. 19 uur 34. We gaan naar beslissende 5e set. De Red Dragons zullen nog mogen knokken voor hun stunt tegen Duitsland. In de 4e set toonden de Duitsers zich alweer de betere ploeg, deze keer zat er niet voldoende veerkracht bij de Dragons.
  5. 19 uur 06. Duitsland knokt zich weer in de wedstrijd: 25-22.

   Duitsland knokt zich weer in de wedstrijd: 25-22

  6. 19 uur 05. Duitsland wint felbevochten 3e set. Duitsland knokt zich weer in de wedstrijd. De 3e set leek lange tijd een maat voor neits voor de Dragons, Duitsland toonde zich een maatje of twee te sterk in het begin. Maar de Dragons lieten het niet zomaar gebeuren en vochten vurig terug. De set - en de match - binnenhalen lukte evenwel niet meer: 25-22 na een spannend duel.
  7. 18 uur 33. De Red Dragons spelen uitmuntend volleybal: 17-25 .

   De Red Dragons spelen uitmuntend volleybal: 17-25

  8. 18 uur 31. Ook set 2 voor België! De Red Dragons spelen uitmuntend volleybal. Ze spelen maar liefst 7 setballen bij elkaar en de eerste is al voldoende. Sam Deroo maakt het laatste punt en speelt zoals weleer: 17-25. .
  9. 18 uur 04. België wint set 1 met 23-25.

   België wint set 1 met 23-25

  10. 18 uur 03. België pakt spannende 1e set. De Belgen hebben een eerste set op zak tegen Duitsland. De Red Dragons waren nochtans niet met overtuiging aan de partij begonnen. Duitsland was erg sterk en België liep bijna de hele set achter de feiten aan. Maar in het slot wisten de Dragons toch een vuist te maken. Ze pakten set 1 met 23-25.
  11. 17 uur 27. Livestream! Je kan de tweede wedstrijd van de Red Dragons vanaf nu volgen op Canvas of met livestream.
  12. 15 uur 32. Live in beeld! De match in Paleis 12 gaat van start om 17.30u. U kunt de wedstrijd bekijken in onze livestream. We nemen het beeld van Canvas over, met commentaar van Marc Willems. .
  13. 15 uur 31. Wat kan België tegen Duitsland? Op het EK in eigen land spelen de Red Dragons vandaag hun tweede wedstrijd in de groepsfase. Duitsland is de opponent. De Duitsers zijn samen met Servië favoriet in de poule, maar wie weet zit er een kleine stunt in voor onze nationale volleybalmannen. Ter info: Duitsland verloor op de openingsdag met 3-0 van de Serviërs.