Ga naar de inhoud
Thiago scoort de 3e Brugse goal.

Swingend Club Brugge blaast Racing Genk helemaal weg en zet titelambities extra kracht bij

 wo 24 april 2024 21:58
  1. 6' - Doelpunt - Ferran Jutglà (1 - 0)
  2. 43' - Geel - Toluwalase Emmanuel Arokodare
  1. 51' - Doelpunt - Michal Skóras (2 - 0)
  2. 57' - Doelpunt - Igor Thiago (3 - 0)
  3. 60' - Verv. Anouar Ait El Hadj door Andi Zeqiri
  4. 61' - Verv. Alieu Fadera door Eduard Sobol
  5. 61' - Verv. Zakaria El Ouahdi door Ken Nkuba Tshiend
  6. 66' - Verv. Michal Skóras door Antonio Nusa
  7. 67' - Doelpunt - Maxim De Cuyper (4 - 0)
  8. 71' - Verv. Kyriani Sabbe door Bjorn Meijer
  9. 71' - Verv. Ferran Jutglà door Philip Zinckernagel
  10. 71' - Verv. Toluwalase Emmanuel Arokodare door Christopher Baah
  11. 71' - Verv. Bilal El Khannous door Ibrahima Sory Bangoura
  12. 85' - Verv. Joel Ordóñez door Jorne Spileers
  13. 85' - Verv. Igor Thiago door Shion Homma
Jupiler Pro League - speeldag 5 - 24/04/24 - 20:31
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
6'
Ferran Jutglà
6'
Ferran Jutglà
1 - 0
51'
Michal Skóras
51'
Michal Skóras
2 - 0
57'
Igor Thiago
57'
Igor Thiago
3 - 0
67'
Maxim De Cuyper
67'
Maxim De Cuyper
4 - 0

Wie kampioen wil worden, zal sowieso langs Club Brugge moeten. Tegen Racing Genk onderstreepte blauw-zwart zijn bloedvorm door met 4-0 te winnen. Jutgla scoorde vroeg de openingstreffer, na rust zetten Skoras, Thiago en De Cuyper de Brugse dominantie om in goals. Met Genk lijken we een titelkandidaat te mogen schrappen.

Club Brugge - Racing Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een sterke start in de eerste helft opent Club ook overtuigend in de tweede helft. Met twee goals in zes minuten, ééntje voor Skoras en ééntje voor Thiago, telt de thuisploeg een verrassend zwak Racing Genk definitief uit.

  • Man van de match: Michal Skoras maakte optimaal gebruik van de ruimte die de Genkse defensie liet liggen. De Pool was alomtegenwoordig, gaf de assist voor de openingsgoal en zorgde zelf voor de 2-0. Zijn wedstrijd werd beloond met een lang applaus van de Brugse aanhang.

  • Opvallend: Van 30 januari in de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk, zolang was het al geleden dat Igor Thiago nog eens kon scoren. Na bijna 3 maanden en 11 wedstrijden zonder goal vond de Braziliaanse spits tegen Racing Genk eindelijk weer de weg naar doel.

Droomstart voor Club, Odoi laat 2-0 liggen

Club Brugge tegen KRC Genk was een confrontatie tussen de voorlopig twee beste ploegen in deze Champions' Play-offs. Twee clubs die ook een beetje tot hun eigen verbazing plots weer volop meededen in de titelstrijd. 

De topaffiche werd al na amper 5 minuten gekruid met een doelpunt. Skoras kreeg op rechts een zee van ruimte en legde goed terug op Jutgla. Cuesta kon op de lijn nog redding brengen op het schot van de Catalaan, maar bij de herneming trof Jutgla wél raak.

Droomstart dus voor Club, dat ook nadien de touwtjes in handen hield en voor de meeste dreiging zorgde. Genk was offensief onmondig en toonde zich defensief slordig en kwetsbaar, met ongezien veel ruimte op de flanken. Vooral op rechts kon Skoras zo keer op keer voor gevaar zorgen.

Slechts één keer werd het warm in de Brugse zestien. Op een voorzet van Fadera kreeg Jackers de bal niet onder controle, maar met een snelle reflex kon de doelman alsnog een grote kans voor Tolu voorkomen.

De vlotte combinaties bleven van Club komen. Bij elke diepe pass was het alle hens aan dek voor Genk. Kort voor de rust voegde Jutgla bijna een assist toe aan zijn goal. Odoi kon er van dichtbij 2-0 van maken, maar kopte de reuzenkans over.

Genk gaat helemaal kopje-onder

Geen sprake van beterschap bij Genk na de rust. Integendeel, de start van de tweede helft werd een kopie van de eerste. Oog in oog met Vandevoordt verkwanselde Jutgla eerst nog een enorme kans, maar de vroege 2-0 kwam er toch. Op een voorzet van De Cuyper kopte Vanaken de bal perfect tot bij Skoras en die trof in één tijd raak.

Vijf minuten later deed Club het licht helemaal uit. Na bijna 3 maanden zonder goal vond Thiago weer de weg naar doel. Knappe borstcontrole, knap schot en Vandevoordt mocht zich nog eens omdraaien.

Genk ging helemaal kopje-onder, want het bleef niet bij 3-0. Vandevoordt bracht redding op een fraai afstandsschot van Vanaken, maar moest zich uiteindelijk toch een vierde keer gewonnen geven. Op aangeven van Jutgla pikte ook De Cuyper zijn goaltje mee.

Van de sterke prestatie tegen Anderlecht bleef niks meer over bij Genk. In de slotfase liet invaller Zeqiri zich nog enkele keren gelden, maar Jackers hield zijn net schoon. Club blijft met 13 op 15 als enige ploeg in de Champions' Play-offs ongeslagen en is meer dan ooit in de running voor de titel.

Gerelateerd:

Vrancken: "Iedereen staat weer met de voeten op de grond"

Wouter Vrancken beklemtoonde na afloop de kwaliteiten van Club, maar was niet te beroerd om toe te geven dat Genk ondermaats presteerde. "De werkethiek was er niet, zeker niet in de eerste helft. In de omschakelmomenten zat er niet genoeg energie in", zegt de Genk-trainer.

 

"Het was niet goed genoeg bij ons. Als we dan de bal hadden, was er te weinig beweging en te weinig zuiverheid om iets te kunnen betekenen."

 

"Het voordeel is dat er snel een nieuwe wedstrijd is. Iedereen staat nu wel weer met de voeten op de grond. De overwinning van Club is ook volledig verdiend, daar moeten we niet flauw over doen. We moeten hier nu lessen uit trekken en zorgen dat we er voor eigen publiek meer kunnen tegenoverstellen."

 

Ook Zakaria El Ouahdi zocht geen excuses. "Wij zaten niet in de wedstrijd, maar dat kan gebeuren. We waren er niet klaar voor en hadden vandaag een slechte dag. Zondag is er weer een nieuwe wedstrijd en we gaan zorgen dat het dan veel beter zal zijn. We moeten gewoon winnen in ons eigen stadion. We lijden ook liever één keer zo'n nederlaag dan vier keer na elkaar te verliezen."

Persconferentie en reacties na de match:

Fase per fase

22:23

Einde

Club Brugge ontpopt zich met een indrukwekkende prestatie nog wat meer tot titelkandidaat. De clash tussen de twee beste ploegen van de Champions' Play-off werd nooit een echte strijd. Club was duidelijk een maatje te sterk voor een verrassend zwak Racing Genk. Jutgla bracht Club al vroeg op voorsprong en kort na de rust sloeg de thuisploeg opnieuw toe met een treffer van Skoras. Als toemaatje vond ook Thiago eindelijk weer de weg naar doel en De Cuyper maakte het Brugse feestje compleet.

90+4' tweede helft
90+2'

Nog maar eens Zeqiri die zich laat gelden in een wedstrijd die zich naar het einde sleept. Hij mikt in één tijd van dichtbij hoog over.

90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
86'

Applaus voor Thiago

Na Skoras krijgt ook Thiago luid applaus van de thuissupporters. De spits scoorde niet alleen na bijna drie maanden droogte, hij speelde gewoon ook een ijzersterke wedstrijd. Homma is zijn vervanger.

85'
wissel
85'
83'

Zeqiri mikt naast

Snel genomen vrije trap van Genk. Zeqiri kan zo verrassend uithalen, maar hij kan zijn schot niet kadreren. Sterke invalbeurt van de Zwitser, maar Genk koopt er weinig voor.

81'

Anderlecht blijft leider

De leidersplaats in de Champions' Play-offs zal deze ruime overwinning Club niet opleveren, want ook Anderlecht is op weg naar een driepunter. Paars-wit leidt met 3-0 tegen Cercle Brugge.

76'

Zeqiri test Jackers

Club haalt zijn voet wat van het gaspedaal en zo kan Zeqiri zich nog eens onderscheiden. Hij probeert het van net buiten de zestien, maar met een knappe zweefduik houdt Jackers zijn net schoon.

72'
71'
wissel
71'

Zeqiri mikt over

Dan toch eens een schuchter prikje van Genk. Zeqiri wordt de zestien ingestuurd en kan onder druk van Mechele toch al vallend uithalen, maar zijn schot zeilt over.

67'

Genk gaat kopje-onder

Het wordt stilaan een vernedering voor Racing Genk, Club maakt er 4-0 van! De thuisploeg mag rustig combineren in de zestien. Jutgla legt goed opzij naar De Cuyper en met een strakke knal neemt ook die Vandevoordt te grazen. Na de sterke prestatie tegen Anderlecht legt Genk hier in Brugge een wanvertoning op de mat.