Nacer Chadli gidst Westerlo met zijn eerste goal voorbij rode lantaarn Zulte Waregem

  1. 40' - Geel - Novatus Miroshi
  2. 33' - Geel - Alieu Fadera
  3. 14' - Verv. Moudou Tambedou door Novatus Miroshi
  4. 9' - Doelpunt - Nacer Chadli (1 - 0)
  1. 89' - Geel - Lyle Foster
  2. 83' - Verv. Alioune Ndour door Stan Braem
  3. 83' - Geel - Mathias Fixelles
  4. 81' - Verv. Lucas Mineiro door Roman Neustädter
  5. 81' - Verv. Nicolas Madsen door Mathias Fixelles
  6. 74' - Verv. Halil Akbunar door Tuur Dierckx
  7. 65' - Verv. Muhammed Gümüskaya door Kyan Vaesen
  8. 65' - Verv. Nacer Chadli door Nene Dorgeles
  9. 58' - Geel - Timothy Derijck
  10. 56' - Geel - Ravil Tagir
  11. 49' - Verv. Abdoulaye Sissako door Alessandro Ciranni
  12. 49' - Verv. Ravy Tsouka Dozi door Chinonso Offor
  13. 47' - Doelpunt - Lyle Foster (2 - 0)
  9'goalNacer Chadli1 - 0
  47'goalLyle Foster2 - 0

  Westerlo heeft tegen hekkensluiter Zulte Waregem een 3e zege op een rij behaald. Nacer Chadli maakte zijn eerste voor zijn nieuwe ploeg. Zulte Waregem creëerde voldoende kansen, maar kreeg het vizier niet op scherp. "Heel frustrerend", zucht Jelle Vossen, die keihard op de lat knalde. "Het ontbreekt ons aan geluk", reageert coach Mbaye Leye, die niet voor zijn job vreest.

  Westerlo - Zulte Waregem in een notendop:

  • sleutelmoment: Zulte Waregem creëert, maar faalt in de afwerking. De grootste kans? Een kwartier voor het einde spat de aansluitingstreffer van Vossen op de lat uit mekaar.

  • man van de match: In zijn vierde match voor Westerlo scoort Chadli een eerste keer. En dat opnieuw tegen Zulte Waregem. Twee jaar geleden zwaaide hij af bij Anderlecht met een doelpunt tegen hetzelfde team.

  • statistiek: Kansen verzilveren, is niet de sterkste eigenschap van Zulte Waregem. 12 doelpogingen en 12 hoekschoppen leveren niks op.

  Chadli met zijn eerste

  Westerlo scoort graag vroeg in de wedstrijd. Dat deed het ook nu. Het was Chadli die zijn eerste binnenkopte voor zijn nieuwe ploeg.

  Weetje: zijn laatste doelpunt in de Jupiler Pro League maakte Chadli ook tegen Zulte Waregem. In maart 2020 in het shirt van Anderlecht.


  Niet veel later kon hij de score verdubbelen, maar Bossut liet zich geen tweede keer verrassen door de (voormalige) international.

  De rode lantaarn moest niet onderdoen voor Westerlo, maar het vizier stond niet altijd op scherp. En als de bal wel binnen het kader ging, stak Bolat er een stokje voor.

  Nacer Chadli zet zijn eerste op het bord voor Westerlo.

  Vossen keihard op de lat

  Na de pauze schoot Westerlo weer snel raak, weer met het hoofd. Madsen zwiepte de bal richting Foster, de Zuid-Afrikaan werkte overhoeks binnen.

  Lag Zulte Waregem tegen het canvas? Neen, want de bezoekers bleven Bolat aan het werk zetten.

  Een keer was de keeper geklopt. Vossen knalde keihard op de onderkant van de lat, helaas voor de spits viel de bal niet achter, maar voor de doellijn.


  Met een 9 op 9 nestelt Westerlo zich in de linkerkolom van het klassement. Zulte Waregem blijft troosteloos laatste met 5 punten uit 10 matchen.

  Moet Mbaye Leye stilaan vrezen voor een gedwongen vertrek?

   

  (scrol omlaag voor reacties van Chadli, Vossen en Leye)

  Chadli: "Was op dat doelpunt aan het wachten"

  "Wij scoren op het goede moment", blikt doelpuntenmaker Nacer Chadli (Westerlo) terug op de match. "We speelden efficiënt, zowel aanvallend als verdedigend."

   

  "Voorts vond ik ons niet zo vlot voetballen als de voorbije weken tegen Anderlecht en Charleroi. Het toont wel aan dat deze groep realistisch kan spelen."

   

  Chadli opende de match met zijn eerste doelpunt. "Ik was erop aan het wachten", lacht hij. "Het is altijd heerlijk om te scoren voor je nieuwe ploeg en om wedstrijden te winnen."

   

  Volgende maand begint het WK in Qatar. Met Chadli? "Ik vind het nu belangrijk om weer op het terrein te staan, om het plezier terug te vinden en om zonder pijn te kunnen spelen. Dat lukt me hier in Westerlo, de rest zien we wel", antwoordt de 66-voudige Rode Duivel.

   

  "Ik voel me beter en beter worden, maar ga nog veel moeten laten zien voor een WK-selectie."

  Ik ga nog veel moeten laten zien voor een WK-selectie.

  Nacer Chadli

  Vossen: "Vorig seizoen zat die bal in de kruising"

  "Dit verdienen we niet", zucht Jelle Vossen na een nieuwe verliespartij met Zulte Waregem.

   

  "In de eerste helft spelen we meer dan degelijk mee. We dwingen zo'n 10 hoekschoppen af. We krijgen kansen om de score te openen, maar het is Westerlo dat zijn eerste meteen afmaakt. Heel frustrerend."

   

  "We geloofden dat we het tij konden keren na de pauze. Ik vond ons heel goed in de wedstrijd zitten, maar opnieuw slikken we weer een vroeg doelpunt."

   

  Vossen had een doelpunt verdiend, zeker voor zijn knal op de lat. "Dat zegt veel over de periode die we nu meemaken. Vorig seizoen zat die in de kruising", maakt de aanvaller zich sterk.

   

  "In de zone van de waarheid was het net niet voor ons. Dat is heel zuur. Hopelijk verandert het heel snel", besluit Vossen.

  Dit verdienen we niet.

  Jelle Vossen

  Leye: "Het ontbreekt ons aan geluk"

  5 op 30 en toch zit Mbaye Leye niet in zak en as. "Ik val in herhaling: het ontbreekt ons aan geluk", stelt de T1 van Zulte Waregem.

   

  "Na 6 minuten hadden we al 3 kansen bij mekaar gevoetbald, maar telkens pakte Bolat uit met een onmogelijke save. Dan is het moeilijk om een wedstrijd te winnen."

  "Het moet een keer in ons voordeel uitvallen", hoopt de coach. "We laten goeie dingen zien, nu wordt het zaak om zelf eens de score te openen. Dan hollen we niet altijd achter de feiten aan."

   

  Vreest Leye voor zijn job? "Neen, maar ik begrijp de vraag", antwoordt hij. "We hebben meer kansen afgedwongen dan Westerlo, maar zij hadden een grootse keeper onder de lat staan."

   

  "Het zijn de resultaten die tellen in het voetbal, dat weet ik ook, maar deze ploeg hangt nog goed aan mekaar. Dat heeft iedereen gezien vanavond."

  Het zijn de resultaten die tellen in het voetbal, dat weet ik ook, maar deze ploeg hangt nog goed aan mekaar.

  Mbaye Leye

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde: 2-0. Westerlo sluit deze ontmoeting af met een 3e zege op een rij. In het klassement rukt het team op naar de 7e plaats. Zulte Waregem blijft troosteloos laatste met 5 punten uit 10 matchen. Dit wordt een moeilijk verhaal voor coach Mbaye Leye. .
  3. tweede helft, minuut 90. +3 minuten. De wedstrijd is gespeeld, maar we doen er nog 3 minuten bij in het Kuipje. .
  4. Gele kaart voor Lyle Foster van Westerlo tijdens tweede helft, minuut 89
  5. tweede helft, minuut 86. Westerlo-coryfee en oud-international Jan Ceulemans kijkt geboeid toe in de tribunes. Over enkele minuten ziet hij zijn favoriete club opduiken in de linkerkolom van de Jupiler Pro League. .
  6. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Zulte Waregem, Stan Braem erin, Alioune Ndour eruit
  7. tweede helft, minuut 83. 3-0? Neen, want Nene krijgt de bal niet gekadreerd na een pijlsnelle tegenaanval. .
  8. Gele kaart voor Mathias Fixelles van Westerlo tijdens tweede helft, minuut 83
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Westerlo, Roman Neustädter erin, Lucas Mineiro eruit
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Westerlo, Mathias Fixelles erin, Nicolas Madsen eruit
  11. Vossen onderkant lat. Pech voor Vossen! Een geweldige trap van de spits spat uit mekaar op de onderkant van de lat. De bal botst voor de lijn. . tweede helft, minuut 77.
  12. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Westerlo, Tuur Dierckx erin, Halil Akbunar eruit
  13. tweede helft, minuut 69. Het vizier van Akbunar staat niet op scherp. Hij draait de bal ver over het doel van Bossut. .
  14. Bolat goed plat. Miroshi probeert het van ver. Verre van slecht, maar de reactie van Bolat is dat evenmin. Hij schuift de bal uit zijn doel. . tweede helft, minuut 65.
  15. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Westerlo, Kyan Vaesen erin, Muhammed Gümüskaya eruit
  16. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Westerlo, Nene Dorgeles erin, Nacer Chadli eruit
  17. tweede helft, minuut 63. Fadera zoekt en vindt de combinatie met Offor, maar kan vervolgens de bal niet vol raken. Bolat tast naar zijn hoofd. De keeper is licht geraakt. .
  18. tweede helft, minuut 62. Akbunar is boos op zichzelf. De Turkse rechtsbuiten van Westerlo slaagt er niet in om Bossut te verschalken. Vangbal voor de bezoekende doelman. .
  19. tweede helft, minuut 61. De avond valt in Westerlo. Het sein voor de thuissupporters om met de lamp van hun smartphone te zwaaien. .
  20. Gele kaart voor Timothy Derijck van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 58