Union verpest eerste match van Ariël Jacobs als Football Director bij OH Leuven

  1. 35' - Geel - Victor Boniface
  2. 22' - Geel - Lazare Amani
  3. 22' - Geel - Hamza Mendyl
  4. 20' - Doelpunt - Ismaël Kandouss (0 - 2)
  5. 12' - Doelpunt - Christian Burgess (0 - 1)
  1. 90+1' - Geel - Mathieu Maertens
  2. 84' - Verv. Victor Boniface door José Rodríguez
  3. 83' - Geel - Anthony Moris
  4. 81' - Verv. Teddy Teuma door Oussama El Azzouzi
  5. 76' - Geel - Teddy Teuma
  6. 74' - Verv. Mario González door Pierre Yves Ngawa
  7. 69' - Verv. Guillaume François door Bart Nieuwkoop
  8. 69' - Verv. Dante Vanzeir door Loic Lapoussin
  9. 68' - Doelpunt - Dante Vanzeir (0 - 3)
  10. 65' - Verv. Kristiyan Malinov door Sofian Kiyine
  11. 64' - Verv. Hamza Mendyl door Nachon Nsingi
  12'goalChristian Burgess0 - 1
  20'goalIsmaël Kandouss0 - 2
  68'goalDante Vanzeir0 - 3

  Union heeft de moeilijke verplaatsing naar Leuven tot een goed einde gebracht. Door vroege goals zat de vicekampioen op rozen, het werd 0-3. Union springt zo over OHL de top 4 binnen.

  OH Leuven - Union in een notendop:

  • Sleutelmoment: Twintig minuten voor het einde mag OH Leuven de hoop op puntenwinst opbergen. Adingra zet op links zijn turbo aan brengt de bal laag voor doel. Daar maakt Dante Vanzeir er met zijn 2e competitietreffer 0-3 van.

  • Man van de match: Rots in de branding achteraan én ook nog eens belangrijke goals maken. Een speler als Christian Burgess wil elke trainer wel in zijn ploeg. De Engelse verdediger maakte vandaag het verschil voor Union.

  • Opvallend: Voor OH Leuven is het nog maar de tweede thuisnederlaag van het seizoen. Ook bij de vorige, tegen Club Brugge, werd het 0-3. De overige 3 thuiswedstrijden leverden evenveel overwinningen op. 

  Union behoudt controle na droomstart

  Onder het goedkeurende oog van voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha begon OH Leuven fel aan de wedstrijd, maar al snel nam Union het commando over. Nog voor het openingskwartier om was, stond de 0-1 al op het scorebord. Teuma schilderde een corner op het hoofd van Burgess en die troefde iedereen af aan de eerste paal.

  Nog geen 10 minuten na de openingsgoal verdubbelde Union zijn voorsprong al. Met flink wat meeval weliswaar. Na balverlies van De Norre haalde Kandouss van ver uit. Zijn schot week ongelukkig af op Pletinckx en Cojocaru bleef kansloos achter.

  Ook nadien waren de beste kansen voor de vicekampioen. Cojocaru behoedde OHL voor meer averij op pogingen van Adingra en Vanzeir en kwam met de schrik vrij toen Boniface net geen wereldgoal maakte vanaf de eigen helft. 

  De tweede helft was een mager beestje. De thuisploeg slaagde er niet in om kansen af te dwingen, terwijl Union makkelijk standhield. 

   

  Twintig minuten voor het einde was de wedstrijd helemaal beslist. Adingra kon zich op aangeven van Boniface doorzetten op links en bracht de bal laag voor doel. Daar maakte Vanzeir er in één tijd 0-3 van. Union springt dankzij de driepunter over OH Leuven de top vier binnen. 

  Burgess: "Vooral trots op onze tweede helft"

  • Christian Burgess (Union): "We zijn de interlandbreak ingegaan met een overwinning en nu opnieuw beginnen met een driepunter is geweldig. We hebben nu 12 wedstrijden in zes weken, dus het is belangrijk om goed te starten aan die reeks. Vooral ook door de manier waarop we speelden. Die eerste goal is altijd belangrijk, met het tweede doelpunt hadden we wat meeval. Ik ben vooral trots op onze tweede helft, we hebben hen niet in de wedstrijd laten komen. Na die 0-3 konden we relaxen. Ik ben heel blij dat we nog eens een clean sheet hebben."

  • Casper De Norre (OHL): "Het was een moeilijke match voor ons. We begonnen goed en met de juiste intentie aan de wedstrijd, maar toen slikten we uit het niks twee goals. Daarna kon Union zijn geliefkoosde spel spelen. Het was vandaag gewoon een verdiende overwinning voor Union. Als we voor de rust die aansluitingstreffer hadden kunnen maken, dan had er misschien nog iets ingezeten. Na de 0-3 voelden we dat het voorbij was. We zijn op een sterk Union gebotst en waren vandaag zelf niet goed genoeg."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Union pakt de volle buit bij OH Leuven en springt zo over het team van Marc Brys de top vier binnen. Burgess en Kandouss zetten de bezoekers in de eerste helft al op de goede weg, Vanzeir besliste 20 minuten voor het einde de wedstrijd. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Mathieu Maertens van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 91
  4. Moris toont zijn kunnen. Moris wordt zowaar nog eens op de proef gesteld. Kiyine waagt zijn kans met een verre knal, de doelman zweeft de bal in hoekschop. Daarop kan Ngawa vrij koppen aan de tweede paal, maar hij raakt de bal niet goed. . tweede helft, minuut 88.
  5. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Union, José Rodríguez erin, Victor Boniface eruit
  6. tweede helft, minuut 83. Geel voor Moris. Terwijl de bal nog niet in het spel is, loopt Maertens tegen Moris aan. De doelman trekt hem onderuit en dat komt hem op een gele kaart te staan. .
  7. Gele kaart voor Anthony Moris van Union tijdens tweede helft, minuut 83
  8. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Union, Oussama El Azzouzi erin, Teddy Teuma eruit
  9. tweede helft, minuut 81. Teuma mag gaan rusten, hij wordt bij Union afgelost door El Azzouzi. De wedstrijd is gespeeld, Union springt straks over OHL de top vier binnen. .
  10. tweede helft, minuut 79. Holzhauser probeert het met een rechtstreeks vrije trap, maar dat pakt helemaal verkeerd uit. Ook de Oostenrijker is er niet geslaagd om de motor bij OHL op gang te trekken .
  11. Gele kaart voor Teddy Teuma van Union tijdens tweede helft, minuut 76
  12. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij OH Leuven, Pierre Yves Ngawa erin, Mario González eruit
  13. tweede helft, minuut 74. Marc Brys gooit Ngawa nog in de strijd bij OHL. Hij neemt de plaats in van Gonzalez. .
  14. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Union, Bart Nieuwkoop erin, Guillaume François eruit
  15. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Union, Loic Lapoussin erin, Dante Vanzeir eruit
  16. tweede helft, minuut 69. Vanzeir wordt meteen na zijn goal naar de kant gehaald. Ook voor François zit de wedstrijd erop. Nieuwkoop en Lapoussin zijn de nieuwkomers. .
  17. tweede helft, minuut 68.
  18. tweede helft, minuut 68. Union doet er nog een goaltje bij. Is de wedstrijd  beslist? Boniface lanceert Adingra op links en die brengt de bal op zijn beurt laag voor doel. Daar werkt Vanzeir de 0-3 in één tijd in doel. .
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 68 door Dante Vanzeir van Union. 0, 3.
  20. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij OH Leuven, Sofian Kiyine erin, Kristiyan Malinov eruit