OHL behoudt perfect rapport met eerste thuiszege tegen Westerlo

  1. 45+1' - Geel - Roman Neustädter
  2. 13' - Doelpunt - Jón Dagur Thorsteinsson (1 - 0)
  1. 90+3' - Geel - Jan Bernat
  2. 90+1' - Verv. Nachon Nsingi door Mykola Kukharevych
  3. 84' - Verv. Erdon Daci door Mathias Fixelles
  4. 84' - Verv. Raphael Holzhauser door Hamza Mendyl
  5. 83' - Verv. Maxim De Cuyper door Ravil Tagir
  6. 83' - Verv. Tuur Dierckx door Bryan Reynolds
  7. 77' - Doelpunt strafschop - Raphael Holzhauser (2 - 0)
  8. 74' - Rood - Pietro Perdichizzi
  9. 72' - Verv. Roman Neustädter door Jan Bernat
  10. 63' - Geel - Pietro Perdichizzi
  11. 62' - Verv. Jón Dagur Thorsteinsson door Joren Dom
  12. 60' - Geel - Louis Patris
  13. 48' - Geel - Dylan Ouédraogo
  77'penalty goalRaphael Holzhauser2 - 0

  6 punten, 0 tegengoals. OH Leuven heeft zijn start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League niet gemist. Tegen Westerlo, dat in de slotfase met een man minder viel, boekten de Leuvenaars hun eerste thuiszege van het seizoen: 2-0.

  OH Leuven - Westerlo in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een kwartier voor het einde valt de wedstrijd in een definitieve plooi. Perdichizzi ontneemt de doorgebroken Nsingi een open kans met hands in de zestien en krijgt rood. Holzhauser maakt er vanaf de penaltystip 2-0 van.

  • Man van de match: Raphael Holzhauser speelde zeker niet op zijn allerbeste niveau, maar de Oostenrijker was wel bepalend. Zijn knappe doorsteekpass op Nsingi leverde een strafschop op en die zette hij zelf feilloos om.

  • Opvallend: OH Leuven begint aan het seizoen met twee overwinningen en nul tegengoals. Het contrast met vorig seizoen kan niet groter zijn. Toen begon het aan de competitie met 2 gelijke spelen. De eerste overwinning kwam zelfs pas op de zevende speeldag.

  Thorsteinsson effent de weg voor OHL

  Zowel Westerlo als OH Leuven kende met een driepunter een perfecte competitiestart. Die lijn doortrekken op speeldag 2 was de opdracht. OHL begon alvast goed aan de wedstrijd, Nsingi en Maertens zetten Bolat al vroeg aan het werk. 

  Nog voor het kwartier om was, moest Bolat een derde keer zijn kunnen tonen. De doelman stond pal op een vluchtschot van Tamari, maar was kansloos toen Thorsteinsson in de rebound de 1-0 van dichtbij hoog in doel knalde.

  Westerlo kwam tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. Daci knalde de beste kans tegen de lat, Vaesen mikte in het zijnet. OHL claimde twee keer een penalty, met Tamari in de hoofdrol, maar de overtreding gebeurde telkens net buiten de grote rechthoek. 

  Perdichizzi is de pineut, Holzhauser stelt zege veilig

  1-0 is een krappe voorsprong en dus ging OHL in de tweede helft meteen op zoek naar een tweede goal. Voor Nsingi was het twee keer net niet: hij kwam net te laat op een voorzet van Maertens en mikte even later rakelings naast. 

  Westerlo bleef overeind, maar incasseerde een kwartier voor het einde een mokerslag. Holzhauser stuurde Nsingi diep en al vallend in de zestien blokkeerde Perdichizzi de bal. Scheidsrechter Staessens was onverbiddelijk en werd gevolgd door de VAR: rood voor Perdichizzi en penalty voor OHL. Holzhauser zette die feilloos om. 

  OHL had zijn schaapjes op het droge, een tienkoppig Westerlo kon geen vuist meer maken en zag bovendien nog Daci geblesseerd uitvallen. OHL heeft zo na twee speeldagen een perfect rapport: 6 op 6 en nog geen enkel tegendoelpunt. 

  Pletinckx: "Het liep niet van een leien dakje"

  • Lukas Van Eenoo (Westerlo): "We hebben op zich geen slechte wedstrijd gespeeld, de mentaliteit was ook goed. We blijven met een gefrustreerd gevoel achter. Zeker in de eerste helft hadden we kansen om te scoren. Zij troffen meteen raak bij hun eerste kans, voor ons zat het allemaal een beetje tegen. We konden zeker onze voet naast OHL zetten, maar de laatste pass was vaak te onzuiver. Die penaty was zuur, die viel op een moment dat we OHL vast hadden en op hun helft speelden. We zijn tot op het einde blijven strijden, maar het ontbrak ons aan dat extra tikkeltje in de laatste zone om de match te beslissen. Met een beetje geluk maakten we vandaag aanspraak op een punt of meer."

  • Ewoud Pletinckx (OH Leuven): "Twee keer clean sheet, zes punten, ik ben heel gelukkig. Het was vandaag wel een moeilijke match, we hebben bij momenten ook geluk gehad. De drie punten zijn het belangrijkste, maar het liep zeker niet van een leien dakje. We hebben een duidelijke visie dat we van achteruit voetballen en af en toe hadden we het wat moeilijk. Toch houden we daaraan vast, dat is ook het mooie van hoe we aan het seizoen begonnen zijn. We brengen soms echt mooi voetbal, maar soms hebben we ook een moeilijke periode in de match. Die periodes moeten er nog uit."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde. OH Leuven begint aan het nieuwe seizoen met een 6 op 6. Na Kortrijk verslaat het nu ook Westerlo met 2-0. Thorsteinsson opende na minder dan een kwartier de score, Holzhauser besliste de wedstrijd in de tweede helft vanaf de penaltystip. .
  3. tweede helft, minuut 95. Westerlo mag het nog eens proberen met een vrije trap op een interessante plek. Bernat neemt zijn verantwoordelijkheid, maar knalt de bal vol in de muur. .
  4. Gele kaart voor Jan Bernat van Westerlo tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij OH Leuven, Mykola Kukharevych erin, Nachon Nsingi eruit
  6. tweede helft, minuut 90. Applaus op alle banken voor Nsingi. Hij wordt bij OHL naar de kant gehaald voor Kukharevych. .
  7. tweede helft, minuut 89. OHL heeft zijn schaapjes op het droge, Westerlo heeft een klein mirakel nodig. De bezoekers proberen er ondanks de uitzichtloze situatie toch nog iets van te maken. .
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Westerlo, Mathias Fixelles erin, Erdon Daci eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij OH Leuven, Hamza Mendyl erin, Raphael Holzhauser eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Daci wordt afgevoerd. De Roeck probeert het tij nog te keren met een dubbele wissel bij Westerlo. Fixelles en Tagir komen in de ploeg voor Daci en De Cuyper. Beiden zijn geblesseerd, voor Daci is er zelfs een draagbaar nodig. .
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Westerlo, Ravil Tagir erin, Maxim De Cuyper eruit
  12. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Westerlo, Bryan Reynolds erin, Tuur Dierckx eruit
  13. tweede helft, minuut 77. Holzhauser klaart de klus. Holzhauser zet de strafschop feilloos om. Hij stuurt Bolat de verkeerde kant op en zet OHL in een zetel. .
  14. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 77 door Raphael Holzhauser van OH Leuven. 2, 0.
  15. tweede helft, minuut 75. Penalty voor OHL! Nsingi wordt diep gestuurd door Holzhauser. Perdichizzi gaat in het duel met de spits onderuit en blokkeert de bal met zijn handen. Ref Staessens aarzelt niet: rood voor Perdichizzi en penalty voor OHL. De VAR kijkt nog even na, maar volgt die beslissing. .
  16. Rode kaart voor Pietro Perdichizzi van Westerlo tijdens tweede helft, minuut 74
  17. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Westerlo, Jan Bernat erin, Roman Neustädter eruit
  18. tweede helft, minuut 71. Perdichizzi kopt naast. Westerlo mag het eens proberen op een vrije trap. Van Eenoo vindt het hoofd van Perdichizzi, maar die mikt net naast. De voorsprong van OHL blijft krap, het kan nog alle kanten uit in deze wedstrijd. .
  19. tweede helft, minuut 65. Drankpauze. Holzhauser mag de vrije trap nemen na de overtreding van Perdichizzi en plant de bal in muur, vol op het gezicht van...Perdichizzi. Die moet toch even bekomen, ref Staessens maakt handig gebruik van het moment voor een drankpauze. .
  20. tweede helft, minuut 64. Geel voor Perdichizzi. Perdichizzi blijft zich in de kijker spelen, dit keer met een overtreding op Tamari. Het komt hem op geel te staan, het vierde karton al in deze wedstrijd. .