Onherkenbaar Club Brugge lijdt pijnlijke nederlaag in Eupen

  1. 33' - Geel - Stef Peeters
  2. 19' - Doelpunt - Smail Prevljak (2 - 1)
  3. 7' - Doelpunt - Ferrán Jutglà (1 - 1)
  4. 1' - Doelpunt - Gary Magnée (1 - 0)
  1. 88' - Geel - Casper Nielsen
  2. 83' - Verv. Smail Prevljak door Lorenzo Offermann
  3. 79' - Geel - Jack Hendry
  4. 77' - Verv. Eduard Sobol door Cyle Larin
  5. 70' - Verv. Isaac Nuhu door Jason Davidson
  6. 68' - Geel 2 - Gary Magnée
  7. 67' - Geel - Isaac Christie-Davies
  8. 63' - Verv. Jerome Deom door Konan N'Dri
  9. 62' - Verv. Noa Lang door Kamal Sowah
  10. 62' - Verv. Éder Balanta door Noah Mbamba
  11. 61' - Verv. Stanley N'Soki door Bjorn Meijer
  12. 52' - Geel - Gary Magnée
  1'goalGary Magnée1 - 0
  7'goalFerrán Jutglà1 - 1
  19'goalSmail Prevljak2 - 1

  Wanneer slaat de motor van Club Brugge aan? In Eupen ging een onherkenbare landskampioen met 2-1 onderuit. Alle goals vielen in de eerste twintig minuten, maar zelfs in 20 minuten met een speler meer kon Club Brugge de knop niet omdraaien. Het is de allereerste keer dat Eupen kan winnen van Club Brugge in de competitie.

  Eupen - Club Brugge in een notendop:

  • Man van de Match: Geen twijfel mogelijk. Zonder Simon Mignolet had Eupen gewonnen met twee of drie doelpunten verschil.
  • Sleutelmoment: In de 68e minuut pakt Eupen-speler Magnée een tweede gele kaart. Dat Club Brugge zelfs met een man meer geen enkele grote kans versierde, zegt alles over de prestatie van de landskampioen.
  • Opvallend: Nog nooit kon Eupen winnen van Club Brugge in competitieverband. In een seizoen met drie dalers zouden dit gouden punten kunnen zijn.

  Eupen wint eerste keer van Club na viersterrenprestatie

  Na de eerste helft aan de Kehrweg vroegen supporters van Club Brugge op sociale media zich af of ze naar een herhaling van de wedstrijd tegen Racing Genk vorige week zaten te kijken. Club Brugge gaf kans na kans weg in Eupen. En anders dan tegen Genk duurde dat zondagmiddag geen 45 minuten, maar wel 70 minuten.

   

  Eupen leverde een viersterrenprestatie af op inzet en met veel beweging. Het kon alleen nog beter door efficiënter om te springen met zijn kansen.

   

  Er waren nog geen 60 seconden weggetikt toen Nsoki onbegrijpelijk geen oog had voor Magnée in zijn rug. Mignolet was kansloos tegen de kopbal van dichtbij. 

   

  Club Brugge leek zich aanvankelijk snel te herpakken dankzij een blunder van doelman Nurudeen, die monumentaal onder de bal ging bij een corner. Jutgla kopte alert binnen, maar dat was geen signaal voor een ommekeer.

   

  Keer op keer vond Eupen de ruimte in de rug van de Brugse defensie. Deom, Nuhu, Peeters en Prevljak konden allemaal hun kans gaan in het strafschopgebied. Mignolet maakte zich boos over wat er zich voor zijn neus afspeelde, maar ook dat maakte geen indruk. Het gevolg was dat Prevljak met een soort punter de 2-1 kon maken.

   

  Tegen Genk zorgde de rust voor een ommekeer. Tegen Eupen kon niets baten. Niet de pauze, Eupen bleef als enige ploeg kansen afdwingen. Niet een rode kaart voor Magnée. Club ontbrak het aan alles: creativiteit, gretigheid, duelkracht en nauwkeurigheid.  Invallers Mbamba, Sowah en Larin zullen ook geen punten hebben gescoord.

  Carl Hoefkens: "Het was absoluut niet goed genoeg"

  • Carl Hoefkens: "Het was absoluut niet goed genoeg. Soms is voetbal niet makkelijk uit te leggen. We komen veel te makkelijk 1-0 achter. En de 2-1 valt ook op een slecht moment, maar we waren vooral niet agressief genoeg bij balbezit en balverlies. Zo een hele match spelen, kan niemand zich permitteren. Wat ik tegen de spelers ga zeggen? Het is ook niet het einde van de wereld. We zijn nog aan het bouwen. Natuurlijk hoop je als trainer dat je een bepaalde basis hebt om dit soort matchen al te kunnen winnen, maar die was er niet vandaag. Nu zal het kijken zijn naar hoe de spelers reageren. Dat zal mee bepalen hoe het team volgende week er zal uitzien. Er zijn veel aspecten die beter kunnen. Niet alleen de verdediging."
  • Stef Peeters: "Deze zege was niet onverdiend. We waren gretiger en waren overtuigender. Zij zochten nog en op ons klein veld was het voor hen niet makkelijk om hier te komen voetballen. Vorige week speelden we nog wat angstig, nu hadden we wel overtuiging en dan helpt zo een snelle goal. Met drie rechtstreekse dalers is het dit seizoen met het mes op de keel spelen. Die gretigheid is de enige manier waarop wij in eerste klasse kunnen blijven, denk ik."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 99 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 98. Eupen wint op speeldag 2 van Club Brugge. Eupen stunt! Het wint van een bijzonder bleek Club Brugge. Alle doelpunten vielen in de eerste 18 minuten, maar Club kon de knop gewoon niet omdraaien. .
  3. tweede helft, minuut 95. Bij Eupen zijn nu alle middelen goed om de zege over de streep te trekken. N'Dri gaat tot drie keer toe de bal afschermen aan de cornervlag. Vanaken probeert kalm te blijven, maar pakt bij de derde keer dan toch uit met een fikse duw. Iedereen die ooit voetbalde kan dat wel begrijpen. .
  4. tweede helft, minuut 93. Het is money time voor Club Brugge, maar Nielsen en Mata delen in de malaise. Ze versturen om de beurt een slechte pass. .
  5. tweede helft, minuut 91. Zowaar een bal tussen de palen van Club Brugge. Jutgla kopt een corner naar de hoek, maar Nurudeem pakt makkelijk. De Spaanse spits van Club was sterk tegen Genk, maar werd vandaag niet bediend door zijn ploegmaats. .
  6. tweede helft, minuut 90. 8 minuten extra. Bij Eupen kunnen ze hun ogen niet geloven: er komen acht minuten bij. Dat is wel heel veel, maar voor Club Brugge is het misschien een boost.  .
  7. tweede helft, minuut 89. Het was de hele tweede helft wachten op een stormloop van Club Brugge, maar die kwam gewoon niet. Tom Boudeweel - Radio 1.
  8. Gele kaart voor Casper Nielsen van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 88
  9. tweede helft, minuut 87. Mignolet zorgt dat het geen 3-1 wordt. Over de Man van de Match bestaat geen discussie, maar daar is Club voorlopig niet veel mee. Mignolet houdt een lage pegel van Stef Peeters uit zijn doel. .
  10. tweede helft, minuut 84. De tijd begint te dringen voor Club Brugge. Vanaken verstuurt een diepe bal naar het beeld van zijn wedstrijd. Er was nochtans ruimte om te counteren. N'Dri zit er makkelijk tussen. Sinds de rode kaart heeft Club nog altijd geen kans versierd. .
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KAS Eupen, Lorenzo Offermann erin, Smail Prevljak eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Prevljak naar de kant. De man die voorlopig de matchwinnaar is, gaat naar de kant. Prevljak maakte de 2-1, maar had daarna zeker nog drie goede kansen om meer te scoren. nu is hij helemaal leeg. Hij krijgt terecht applaus van de thuisfans. .
  13. Gele kaart voor Jack Hendry van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 79
  14. tweede helft, minuut 79. Geel voor Hendry. Invaller N'Dri is een gesel voor Club Brugge door zijn snelheid bij elke tegenprik. Zijn snelheid zou niet misstaan in het American Football, echt indrukwekkend. Hendry kan niet volgen en trekt dus aan de rem met een tackle. .
  15. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Club Brugge, Cyle Larin erin, Eduard Sobol eruit
  16. tweede helft, minuut 75. Wie zorgt voor een streepje genialiteit? Bij Club Brugge is het afwachten tot iemand eens uitpakt met een creatief idee dat het verschil maakt. Dan denk je aan Vanaken en Skov Olsen, maar die eerste zit echt niet in de match en die tweede krijgt weinig de bal. Een breekijzer dan maar? Larin wordt klaargestoomd. .
  17. tweede helft, minuut 72. Je moest er geen grote voorspeller voor zijn: het spelbeeld is helemaal veranderd sinds de rode kaart voor Eupen. Club Brugge heeft nu de bal en Eupen trekt met iedereen terug. Het is voorlopig wel nog wachten op een kans. .
  18. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij KAS Eupen, Jason Davidson erin, Isaac Nuhu eruit
  19. Tweede gele kaart voor Gary Magnée van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 68