Union laat weer punten liggen voor eigen volk, Club kan zondag tot op 5 punten naderen

  1. 44' - Geel - Makhtar Gueye
  2. 24' - Geel - Kacper Kozlowski
  3. 15' - Geel - Kenny Rocha Santos
  4. 14' - Geel - Cameron McGeehan
  5. 9' - Doelpunt - Maxime D'Arpino (0 - 1)
  1. 90+5' - Verv. Makhtar Gueye door Robbie D'Haese
  2. 90+2' - Geel - Alfons Amade
  3. 89' - Geel - Maxime D'Arpino
  4. 83' - Doelpunt - Deniz Undav (1 - 1)
  5. 78' - Verv. Siebe Van der Heyden door Koki Machida
  6. 78' - Verv. Jonas Bager door Guillaume François
  7. 76' - Verv. Thierry Ambrose door Alfons Amade
  8. 60' - Verv. Lazare Amani door Damien Marcq
  9. 59' - Verv. Kacper Kozlowski door Alex Millán
  10. 46' - Verv. Bart Nieuwkoop door Kaoru Mitoma
  9'goalMaxime D'Arpino0 - 1
  83'goalDeniz Undav1 - 1

  Union heeft twee punten te grabbel gegooid in de titelstrijd. Het raakte in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen KV Oostende. Voor de rust acteerde het onherkenbaar, erna had de fiere leider genoeg kansen om het laken nog naar zich toe te trekken. Club Brugge kan zondag tot op 5 punten naderen.

  • Sleutelmoment: Deniz Undav lijkt buitenspel te lopen bij zijn gelijkmaker, maar net dan laat de 3D-technologie het afweten. Het doelpunt blijft op het bord staan.

  • Man van de match: Teddy Teuma nam na de pauze zijn ploeg op sleeptouw, al was de aanvoerder van Union zelf een paar keer ongelukkig bij de afwerking.

  • Opvallend: Union laat voor de derde thuiswedstrijd op een rij dure punten liggen. De laatste overwinning in eigen huis dateert al van 30 januari, tegen Anderlecht.

  • Statistiek: Union pakte dit seizoen al 14 punten na eerst op achterstand te zijn gekomen. Enkel KV Mechelen en Antwerp doen nog beter: zij raapten allebei 16 punten na een achterstand.

  Match met twee gezichten levert geen winnaar op

  KV Oostende was duidelijk niet naar Brussel afgezakt om op 0-0 te spelen. De kustploeg begon met open vizier aan de partij en kwam na tien minuten gewoon verdiend op voorsprong. D’Arpino vuurde een kanonskogel af die met 153 kilometer per uur voorbij een kansloze Moris zoefde: 0-1.

  Union probeerde, net als tegen OHL, snel orde op zaken te snellen, maar vond tegen een goed georganiseerd KVO nooit zijn gekende vloeiende aanvalsspel. Twee ongevaarlijke schoten uit de tweede lijn, meer kreeg Union niet voor elkaar.

   

  Na de rust toonde Union een heel ander gelaat. De thuisploeg trok alle registers open en bestookte Oostende langs alle kanten. Een goal van Mitoma werd afgekeurd voor buitenspel, een schot van Teuma werd op de lijn gekeerd door Medley, al zagen ze bij Union de bal wel over de lijn.

   

  Uiteindelijk zwichtte KVO toch onder de aanhoudende druk. Undav leek te scoren uit buitenspel, maar de 3D-technologie liet het afweten en dus kon de VAR niet ingrijpen: 1-1. In een zenuwslopend slot zette Union nog eens alles op alles, maar scoren zat er niet meer in.

  Mazzu: "Je moet de arbitrage respecteren"

  Union-coach Felice Mazzu stond na affluiten nog te fulmineren tegen de ref, maar was voor het tv-interview duidelijk al afgekoeld, al kwam hij wel nog terug op de fase met de bal van Teuma die al dan niet over de lijn was: “U hebt de beelden gezien. Ik ga daar niets over zeggen. Je moet de arbitrage respecteren. Ik ga mijn analyse voor mezelf houden.”

   

  Over de wedstrijd zelf dan: “We verliezen twee punten op basis van onze eerste helft. We misten karakter en Oostende was gewoon beter. Dan was er een heel goede reactie na de rust, en zonder een aantal spelfeiten die tegen ons waren, hadden we de match kunnen winnen.”

   

  “We hadden na de rust zeker genoeg kansen. En we hebben dat tweede doelpunt ook gemaakt, maar het is ons niet toegekend. Ondanks alles blijft dit een uitzonderlijk seizoen. Natuurlijk hoopten we deze wedstrijd te winnen om als eerste te eindigen, maar de context van de match en bepaalde elementen hebben ervoor gezorgd dat we vandaag niet de drie punten pakken", zei Mazzu.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 98. Einde. Afgelopen! Union lijdt andermaal puntenverlies in eigen huis, de competitieleider blijft na een zwakke eerste en een sterke tweede helft steken op een 1-1 gelijkspel tegen Oostende. .
  3. tweede helft, minuut 97. Bijna nog Mitoma. Was dit de laatste kans van de wedstrijd? Mitoma duikt goed op aan de tweede lijn, maar krijgt de bal niet voorbij Scherpen. .
  4. tweede helft, minuut 96. Union trekt nog met de moed der wanhoop naar voren, maar de scherpte lijkt wat weg. .
  5. tweede helft, minuut 95. Vervanging bij KV Oostende, Robbie D'Haese erin, Makhtar Gueye eruit
  6. Gele kaart voor Alfons Amade van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 92
  7. tweede helft, minuut 90. Scherpen met de redding. Net bij het ingaan van de extra tijd moet Scherpen zich onderscheiden op een schot van Teuma. Het is nu echt pompen of verzuipen voor de kustploeg. .
  8. tweede helft, minuut 89. Mitoma snelt de zestien meter in, maar gaat dan te gemakkelijk liggen. Geen penalty. .
  9. Gele kaart voor Maxime D'Arpino van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 89
  10. tweede helft, minuut 88. Union drukt het gaspedaal nog eens diep in voor een alles-of-niets-slotoffensief. Kan KV Oostende weerstaan aan de druk?  .
  11. tweede helft, minuut 85. Het doelpunt telt! Het was lang nagelbijten voor Union, maar het doelpunt wordt uiteindelijk toch goedgekeurd, al leek Undav ons toch nipt buitenspel te lopen. .
  12. tweede helft, minuut 85.
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Deniz Undav van Union. 1, 1.
  14. tweede helft, minuut 83. Dan toch raak voor Undav (?). Het kon niet blijven duren! KV Oostende moet zich dan toch gewonnen geven, Undav kopt van dichtbij raak. Of gooit de VAR opnieuw roet in het eten? .
  15. tweede helft, minuut 82. Het zou toch onvoorstelbaar zijn als Union hier vandaag niet kan scoren, met zoveel mogelijkheden. Peter Vandenbempt op Radio 1.
  16. tweede helft, minuut 81. De tijd begint te dringen voor Union, dat eigenlijk nog twee keer moet scoren om op schema te blijven. Zo niet, dreigt het derde puntenverlies op rij in eigen huis. .
  17. tweede helft, minuut 80. Het net trilt nu wel, maar Teuma stond wel heel duidelijk buitenspel. Oostende kan even naar adem happen. .
  18. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Union, Koki Machida erin, Siebe Van der Heyden eruit
  19. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Union, Guillaume François erin, Jonas Bager eruit