2. 77' - Doelpunt - Selim Amallah (0 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 32 - 20/03/22 - 16:02
77'
Selim Amallah
0 - 1
77'

Standard is (eindelijk) zeker van het behoud na een zege bij KV Kortrijk. Invaller Selim Amallah zorgde met een geweldige lob voor het enige doelpunt. Een zeldzaam moment van schoonheid in een voorts weinig genietbare partij. En na de Amerikaanse overname dus nog eens een lichtpuntje voor de Rouches.

KV Kortrijk - Standard in een notendop:

• Sleutelmoment: Offensief is het huilen met de pet op bij Standard, maar een kwartier voor het einde maakt invaller Amallah toch het verschil voor de bezoekers. Met een heerlijke lobbal laat hij Ilic verslagen achter.

• Man van de match: Selim Amallah redde een draak van een wedstrijd van de vergetelheid. Met zijn slimme en fijnzinnige lobbal zorgde hij voor een moment van zeldzame schoonheid in een zee van lelijkheid.

• Statistiek: 6 op 36. Kortrijk is aan een dramatisch 2022 bezig. De ploeg van Karim Belhocine kon dit jaar in 12 duels nog maar één keer winnen, in de derby tegen Zulte Waregem. De overige 11 wedstrijden leverden 3 gelijke spelen en 8 nederlagen op.

Amallah loodst Standard naar winst

Met nog drie speeldagen te gaan mathematisch nog niet zeker van het behoud. Het is een zin die je normaal niet associeert met een club als Standard. Voor de Luikenaars kan het rampseizoen dan ook niet snel genoeg voorbij zijn.

Een ramp, zo kan je ook de eerste helft in het Guldensporenstadion samenvatten. Veel overtredingen, een festival aan slechte passes en nauwelijks doelgevaar. De doorgebroken Cafaro die alleen voor doel meters naast besloot, het was tekenend voor het niveau.

Weinig beterschap na de rust. Standard bleef offensief onmondig, aangemoedigd door de thuissupporters probeerde Kortrijk het wél. Herrmann besloot nipt naast en kopte op een hoekschop nipt over.

Halfweg de tweede helft schoot Standard plots even wakker. Ilic had een prima redding nodig op een lage knal van Cafaro en Watanabe hield Kortrijk overeind op de herneming van Emond.

Een kwartier voor het einde lukte het wél voor Standard. Amallah stond nog geen 10 minuten op het veld toen hij met een heerlijke actie de wedstrijd besliste. De invaller zag Ilic uit zijn doel staan en lobde de bal enig mooi over de doelman.

Dewaele: "Nooit getwijfeld aan behoud"

• Gilles Dewaele (Standard): "We wisten dat we vandaag minstens een punt moesten pakken. Hier op Kortrijk is dat nooit evident, maar we hebben onze job gedaan. We hebben er nooit aan getwijfeld dat we het behoud zouden afdwingen, maar zolang het mathematisch niet zeker is, mag je niet op je lauweren rusten. We zijn vandaag goed gestart, maar verdwenen daarna volledig uit de wedstrijd. Kortrijk nam de bovenhand en we hadden het moeilijk. Tijdens de rust is er goed gesproken en dankzij de invallers hebben we het kunnen omdraaien. We weten dat we kwaliteit op de bank hebben, jammer genoeg is dat er dit seizoen niet altijd uitgekomen. Vandaag is dat gelukkig wel gebeurd."

• Trent Sainsbury (KV Kortrijk): "Op de goal na heeft Standard geen enkele degelijke kans gecreëerd. Het is behoorlijk frustrerend, op dit moment zit alles ons tegen. Het team heeft vandaag hard gewerkt en goed druk gezet, maar we zijn er niet voor beloond. We hebben het al het hele seizoen moeilijk om kansen af te dwingen. De afwezigheid van Selemani helpt dan niet natuurlijk. De finesse in de beslissende zone ontbrak."

90+6'

Standard pakt dankzij een klasseflits van Amallah de volle buit in het Guldensporenstadion. De Luikenaars zijn zo met nog twee wedstrijden te gaan zeker van het behoud. Kortrijk blijft achter met een magere 0 op 12.

90+1'

Kortrijk krijgt nog 4 minuten om een nieuwe nederlaag te vermijden. Geeft Standard het nog uit handen?

90+1'

87'

0 op 12 voor Kortrijk

Moreno zorgt nog even voor wat opwinding bij de thuissupporters. Hij snijdt de zestien in, maar faalt dan in de afwerking. De klokt tikt ongenadig voor de thuisploeg. Een vierde nederlaag op een rij zit eraan te komen.

81'

Standard zeker van behoud

Kortrijk heeft niet meteen een reactie in huis. Standard lijkt op weg naar een driepunter. Om het behoud te verzekeren hebben de bezoekers genoeg aan een punt.

77'
77'

Wondermooie goal van Amallah

Amallah staat nog geen 10 minuten op het veld of hij maakt het verschil voor Standard. En hoe! Amallah ziet dat Ilic wat uit zijn doel gekomen is en opent de score met een heerlijke lobbal over doelman. Een zeldzame schoonheid in zoveel lelijkheid in deze wedstrijd.

72'

Geel voor Cafaro

Cafaro maakt iets te veel misbaar, scheidsrechter Van Damme deelt een gele kaart uit.

70'
67'

Ilic en Watanabe houden Kortrijk overeind

Standard komt halfweg de tweede helft plots dicht bij de 0-1. Ilic pareert een lage knal van Cafaro met een prima redding. Emond kan van dichtbij uithalen in de herneming, maar Watanabe keert de bal op de lijn. Kortrijk ontsnapt!

61'

Eén schot binnen het doelkader na een uur wedstrijd voor Kortrijk, 0 voor Standard. Een hoogvlieger is deze match allerminst. Alleen een pittig slot kan dit duel nog van de vergetelheid redden.

60'

Pavlovic is weer opgelapt. Nog een halfuur op de klok intussen. Krijgen we nog (een) doelpunt(en) te zien in het Guldensporenstadion?

58'

Pijnlijke arm bij Pavlovic

Pavlovic staat nog maar pas op het veld en heeft al verzorging nodig. Watanabe ging ongelukkig op zijn arm staan en het doet duidelijk pijn bij de invaller.

56'

Herrmann kopt nipt over

Daar is Herrmann nog eens! Hij pakt op een hoekschop uit met een prima kopbal. Van dichtbij mikt hij nipt over. Meteen zijn laatste actie, hij wordt vervangen door Messaoudi.

54'

Moreno niet voorbij Henkinet

Snedige counter van Kortrijk, met Moreno die zijn snelheid nog eens uitspeelt. Op de huid gezeten door Dewaele besluit hij vanuit een scherpe hoek in de handen van Henkinet.

53'

Flatertje Ilic

Een minder moment van Ilic. De doelman mist zijn controle op een terugspeelbal en slaagt er niet meer in om de bal binnen te houden. Hoekschop voor Standard dus, maar die levert niks op.