Jupiler Pro League - speeldag 32 - 18/03/22 - 20:47
Deniz Undav
83'
Deniz Undav
1 - 1

Union heeft twee punten te grabbel gegooid in de titelstrijd. Het raakte in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen KV Oostende. Voor de rust acteerde het onherkenbaar, erna had de fiere leider genoeg kansen om het laken nog naar zich toe te trekken. Club Brugge kan zondag tot op 5 punten naderen.

• Sleutelmoment: Deniz Undav lijkt buitenspel te lopen bij zijn gelijkmaker, maar net dan laat de 3D-technologie het afweten. Het doelpunt blijft op het bord staan.

• Man van de match: Teddy Teuma nam na de pauze zijn ploeg op sleeptouw, al was de aanvoerder van Union zelf een paar keer ongelukkig bij de afwerking.

• Opvallend: Union laat voor de derde thuiswedstrijd op een rij dure punten liggen. De laatste overwinning in eigen huis dateert al van 30 januari, tegen Anderlecht.

• Statistiek: Union pakte dit seizoen al 14 punten na eerst op achterstand te zijn gekomen. Enkel KV Mechelen en Antwerp doen nog beter: zij raapten allebei 16 punten na een achterstand.

Match met twee gezichten levert geen winnaar op

KV Oostende was duidelijk niet naar Brussel afgezakt om op 0-0 te spelen. De kustploeg begon met open vizier aan de partij en kwam na tien minuten gewoon verdiend op voorsprong. D’Arpino vuurde een kanonskogel af die met 153 kilometer per uur voorbij een kansloze Moris zoefde: 0-1.

Union probeerde, net als tegen OHL, snel orde op zaken te snellen, maar vond tegen een goed georganiseerd KVO nooit zijn gekende vloeiende aanvalsspel. Twee ongevaarlijke schoten uit de tweede lijn, meer kreeg Union niet voor elkaar.

Na de rust toonde Union een heel ander gelaat. De thuisploeg trok alle registers open en bestookte Oostende langs alle kanten. Een goal van Mitoma werd afgekeurd voor buitenspel, een schot van Teuma werd op de lijn gekeerd door Medley, al zagen ze bij Union de bal wel over de lijn.

Uiteindelijk zwichtte KVO toch onder de aanhoudende druk. Undav leek te scoren uit buitenspel, maar de 3D-technologie liet het afweten en dus kon de VAR niet ingrijpen: 1-1. In een zenuwslopend slot zette Union nog eens alles op alles, maar scoren zat er niet meer in.

Mazzu: "Je moet de arbitrage respecteren"

Union-coach Felice Mazzu stond na affluiten nog te fulmineren tegen de ref, maar was voor het tv-interview duidelijk al afgekoeld, al kwam hij wel nog terug op de fase met de bal van Teuma die al dan niet over de lijn was: “U hebt de beelden gezien. Ik ga daar niets over zeggen. Je moet de arbitrage respecteren. Ik ga mijn analyse voor mezelf houden.”

Over de wedstrijd zelf dan: “We verliezen twee punten op basis van onze eerste helft. We misten karakter en Oostende was gewoon beter. Dan was er een heel goede reactie na de rust, en zonder een aantal spelfeiten die tegen ons waren, hadden we de match kunnen winnen.”

“We hadden na de rust zeker genoeg kansen. En we hebben dat tweede doelpunt ook gemaakt, maar het is ons niet toegekend. Ondanks alles blijft dit een uitzonderlijk seizoen. Natuurlijk hoopten we deze wedstrijd te winnen om als eerste te eindigen, maar de context van de match en bepaalde elementen hebben ervoor gezorgd dat we vandaag niet de drie punten pakken", zei Mazzu.

90+8' tweede helft
90+8'

Afgelopen! Union lijdt andermaal puntenverlies in eigen huis, de competitieleider blijft na een zwakke eerste en een sterke tweede helft steken op een 1-1 gelijkspel tegen Oostende.

90+7'

Bijna nog Mitoma

Was dit de laatste kans van de wedstrijd? Mitoma duikt goed op aan de tweede lijn, maar krijgt de bal niet voorbij Scherpen.

90+6'

Union trekt nog met de moed der wanhoop naar voren, maar de scherpte lijkt wat weg.

90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90'

Scherpen met de redding

Net bij het ingaan van de extra tijd moet Scherpen zich onderscheiden op een schot van Teuma. Het is nu echt pompen of verzuipen voor de kustploeg.

90'

Er worden 7 minuten bijgeteld.

89'

Mitoma snelt de zestien meter in, maar gaat dan te gemakkelijk liggen. Geen penalty.

88'

Union drukt het gaspedaal nog eens diep in voor een alles-of-niets-slotoffensief. Kan KV Oostende weerstaan aan de druk?

85'

Het doelpunt telt!

Het was lang nagelbijten voor Union, maar het doelpunt wordt uiteindelijk toch goedgekeurd, al leek Undav ons toch nipt buitenspel te lopen.