1. 47' - Doelpunt - Alexis De Sart (0 - 1)
    2. 86' - Doelpunt - Youssef Maziz (1 - 1)
    Jupiler Pro League - speeldag 32 - 19/03/22 - 18:31
    86'
    Youssef Maziz
    86'
    1 - 1

Seraing heeft OHL op een gelijkspel gehouden met een doelpunt in de slotminuten. Duur puntenverlies voor de Leuvenaars die zo goed als zeker een streep mogen trekken door hun ambitie om de Europe Play-off te spelen.

Seraing - OHL in een notendop

• Sleutelmoment: OHL-doelman Rúnarsson had niet veel werk gehad, maar in de laatste 10 minuten begon Seraing nog aan zijn slotoffensief en bracht Yousseff Maziz de Luikse ploeg op gelijke hoogte.

• Man van de match: Youssef Maziz zat goed in zijn vel. Hij voetbalde enkele kansen bij elkaar en ook zijn baltoetsen zaten goed. In de 86e minuut zette hij de kers op de taart.

• Klassement: Met het gelijkspel doen beide ploegen geen goeie zaak in het klassement. Eupen heeft nog steeds 5 punten meer dan Seraing en zo komen de barrages erg dichtbij. OHL staat 11e en mag de Europe Play-offs stilaan vergeten.

Seraing startte met goeie moed na winst in de derby tegen Standard. OHL had iets recht te zetten na de pandoering tegen Union.

Marc Brys voerde wat wijzigingen door in zijn ploeg. 4 nieuwe namen maakten hun intrede in de selectie in vergelijking met de wedstrijd tegen Union: Alexis De Sart, Kristiyan Malinov, Thibault Vlietinck en Louis Patris.

In de eerste helft leek het alsof er niet veel op het spel stond voor beide ploegen.  Zowel Seraing als OHL zorgde voor weinig doelgevaar. Seraing kwam het dichtst bij de voorsprong. Bernier kon uithalen, maar Rúnarsson veegde het gevaar snel van de baan.

Slotoffensief Seraing doet OHL beven

OHL kwam fris uit de kleedkamer. Na een mooie loopactie van de 20-jarige Louis Patris kwam de bal bij Alexis De Sart, die de bal kon binnentikken. Vroeg in de 2e helft zag het er goed uit voor OHL.

Seraing kreeg het moeilijker, maar de moed zakte hen niet in de schoenen. OHL stond sterk te verdedigen waardoor Rúnarsson niet veel in actie moest komen.

In de laatste 10 minuten werd Seraing toch nog wakker en begon het aan een slotoffensief. In de 86e minuut was het Yousseff Maziz die na een knappe actie de bordjes op gelijke hoogte hing.

Het was nog bibberen en beven voor OHL, want Seraing was uiterst gevaarlijk in het slot van de wedstrijd. Maar na de goal van Maziz was het grootste gevaar geweken.

De wedstrijd eindigde op 1-1 en daar doen beide ploegen geen goeie zaak mee. OHL staat 11e en mag de Europe Play-offs stilaan vergeten. De barrages lonken voor Seraing. Zij staan op 5 punten van Eupen en Zulte Waregem in het klassement.