OHL lijkt top 8 te mogen vergeten na gelijkspel in Seraing

  1. 30' - Verv. Thibault Vlietinck door Levan Shengelia
  1. 90+6' - Geel - Ali Sanogo
  2. 90+2' - Geel - Mathieu Maertens
  3. 89' - Geel - Antoine Bernier
  4. 86' - Doelpunt - Youssef Maziz (1 - 1)
  5. 81' - Verv. Alexis De Sart door Mathieu Maertens
  6. 78' - Verv. Gérald Kilota door Ali Sanogo
  7. 62' - Verv. Sami Lahssaini door Mansoni Sambu
  8. 57' - Verv. Morgan Poaty door Marius Mouandilmadji
  9. 47' - Doelpunt - Alexis De Sart (0 - 1)
  47'goalAlexis De Sart0 - 1
  86'goalYoussef Maziz1 - 1

  Seraing heeft OHL op een gelijkspel gehouden met een doelpunt in de slotminuten. Duur puntenverlies voor de Leuvenaars die zo goed als zeker een streep mogen trekken door hun ambitie om de Europe Play-off te spelen.

  Seraing - OHL in een notendop

  • Sleutelmoment: OHL-doelman Rúnarsson had niet veel werk gehad, maar in de laatste 10 minuten begon Seraing nog aan zijn slotoffensief en bracht Yousseff Maziz de Luikse ploeg op gelijke hoogte. 

  • Man van de match: Youssef Maziz zat goed in zijn vel. Hij voetbalde enkele kansen bij elkaar en ook zijn baltoetsen zaten goed. In de 86e minuut zette hij de kers op de taart.

  • Klassement: Met het gelijkspel doen beide ploegen geen goeie zaak in het klassement. Eupen heeft nog steeds 5 punten meer dan Seraing en zo komen de barrages erg dichtbij. OHL staat 11e en mag de Europe Play-offs stilaan vergeten.

  Seraing startte met goeie moed na winst in de derby tegen Standard. OHL had iets recht te zetten na de pandoering tegen Union.

   

  Marc Brys voerde wat wijzigingen door in zijn ploeg. 4 nieuwe namen maakten hun intrede in de selectie in vergelijking met de wedstrijd tegen Union: Alexis De Sart, Kristiyan Malinov, Thibault Vlietinck en Louis Patris. 

   

  In de eerste helft leek het alsof er niet veel op het spel stond voor beide ploegen.  Zowel Seraing als OHL zorgde voor weinig doelgevaar. Seraing kwam het dichtst bij de voorsprong. Bernier kon uithalen, maar Rúnarsson veegde het gevaar snel van de baan. 

  Slotoffensief Seraing doet OHL beven

  OHL kwam fris uit de kleedkamer. Na een mooie loopactie van de 20-jarige Louis Patris kwam de bal bij Alexis De Sart, die de bal kon binnentikken. Vroeg in de 2e helft zag het er goed uit voor OHL.

   

  Seraing kreeg het moeilijker, maar de moed zakte hen niet in de schoenen. OHL stond sterk te verdedigen waardoor Rúnarsson niet veel in actie moest komen. 

   

  In de laatste 10 minuten werd Seraing toch nog wakker en begon het aan een slotoffensief. In de 86e minuut was het Yousseff Maziz die na een knappe actie de bordjes op gelijke hoogte hing.

   

  Het was nog bibberen en beven voor OHL, want Seraing was uiterst gevaarlijk in het slot van de wedstrijd. Maar na de goal van Maziz was het grootste gevaar geweken.

   

  De wedstrijd eindigde op 1-1 en daar doen beide ploegen geen goeie zaak mee. OHL staat 11e en mag de Europe Play-offs stilaan vergeten. De barrages lonken voor Seraing. Zij staan op 5 punten van Eupen en Zulte Waregem in het klassement.

  Reacties na Seraing-OHL

  • Guillaume Dietsche (Seraing): “Leuven stond heel laag gepositioneerd waardoor er weinig ruimte was. Dat maakte de wedstrijd moeilijk.  Zij konden eerst scoren en dat zorgde voor twijfel. Nadat wij scoorden viel er meer ruimte en konden we meer kansen creëren, maar spijtig genoeg was het niet genoeg voor vandaag."

  • Siebe Schrijvers (OHL):  “We hebben weinig kansen weggegeven. Na de fantastische goal van Louis Patris zijn we vergeten te blijven voetballen. We konden de bal niet bijhouden en moesten in blok verdedigen en de bal wegwerken, maar daardoor viel de goal van Seraing. De bal kwam via Özkacar voor de voeten van Maziz terecht. Sommige fases konden we beter uitspelen en zo voor de 2-0 gaan.”

  Fase per fase

  1. erna, 20 uur 25. De wedstrijd eindigt op 1-1. Er verandert niets voor Seraing in de stand. Ze staan nog steeds 5 punten achter Eupen.  .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Ali Sanogo van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 96
  4. tweede helft, minuut 95. Marius brengt de bal voor doel. Maziz ruikt zijn kans en probeert het met een omhaal, maar een alerte Rúnarsson kan de bal pakken. Wie kan er nog wat in de laatste 2 minuten? .
  5. tweede helft, minuut 93. Maziz probeert het met een voorzet, maar die is veel te hard. Rúnarsson kan de bal nog pakken voor iemand er zijn hoofd tegen kan zetten. .
  6. Gele kaart voor Mathieu Maertens van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 92
  7. tweede helft, minuut 89. Vrije trap OHL. Mercier zet zich achter de bal. Hij haalt niet uit, maar probeert het via een combinatie met Maertens. Maertens kan niet op doel trappen waardoor OHL niet voor gevaar kan zorgen. .
  8. tweede helft, minuut 89. Slotoffensief Seraing. Seraing is wakker geworden. Na de kans van Mikautadze zorgt Maziz voor de aansluitingstreffer. Ze geloven er nog in. .
  9. Gele kaart voor Antoine Bernier van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 89
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Youssef Maziz van RFC Seraing. 1, 1.
  11. tweede helft, minuut 86. Goal Seraing. Na de aardige poging van Mikautadze laat Maziz de netten trillen. Hij schiet hard op doel en Rúnarsson is kansloos. .
  12. tweede helft, minuut 84. Mikautadze op de paal. Mikautadze haalt van ver uit, maar zijn poging strandt op de paal. OHL komt goed weg! .
  13. tweede helft, minuut 83. Doelpuntenmaker Alexis De Sart gaat naar de kant voor Mathieu Maertens. Maertens krijgt nog 9 minuten. .
  14. tweede helft, minuut 81. Na een poging van OHL, zet Seraing meteen een tegenaanval op poten. Maziz zet voor en Dewaest laat Marius helemaal alleen. Marius kan koppen, maar brengt Rúdvarsson niet in gevaar. .
  15. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij OH Leuven, Mathieu Maertens erin, Alexis De Sart eruit
  16. tweede helft, minuut 81. Nadrani werkt slecht weg waardoor Tamari van ver kan uithalen. Zijn bal vertrok goed, maar gaat over doel. .
  17. tweede helft, minuut 78. Shengelia kan weer voor gevaar zorgen. Na een diepe bal staat hij oog in oog met Dietsche, maar de keeper van Seraing kan zijn poging stoppen. .
  18. tweede helft, minuut 78. Mercier speelt Shengelia aan op de linkerflank, de Georgiër komt naar binnen en gaat zijn eigen kans. Hij probeert het met een afstandsschot, maar via een verdediger verdwijnt de bal in hoekschop. .
  19. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij RFC Seraing, Ali Sanogo erin, Gérald Kilota eruit
  20. tweede helft, minuut 76. Shengelia probeerde Koecharevytsj te lanceren, maar de verdediging van Seraing kan de bal tijdig wegwerken. .