Club Brugge nadert tot op 5 punten van Union na 3-1-zege tegen tienkoppig Genk

  1. 41' - Geel - Gerardo Arteaga
  2. 39' - Doelpunt - Junya Ito (1 - 1)
  3. 21' - Geel - Ángelo Preciado
  4. 4' - Doelpunt - Hans Vanaken (1 - 0)
  1. 86' - Verv. Charles De Ketelaere door Bas Dost
  2. 83' - Verv. Joseph Paintsil door Théo Bongonda
  3. 83' - Geel - Joseph Paintsil
  4. 78' - Verv. Aziz Ouattara Mohammed door Luca Oyen
  5. 75' - Verv. Sargis Adamyan door Noa Lang
  6. 74' - Doelpunt - Sargis Adamyan (3 - 1)
  7. 64' - Rood - Mujaid Sadick
  8. 55' - Geel - Junya Ito
  9. 52' - Geel - Stanley N'Soki
  10. 49' - Doelpunt - Charles De Ketelaere (2 - 1)
  4'goalHans Vanaken1 - 0
  39'goalJunya Ito1 - 1
  74'goalSargis Adamyan3 - 1

  Club Brugge blijft op kruissnelheid in de competitie. Blauw-zwart boekte tegen een mak Racing Genk zijn zesde opeenvolgende zege. De landskampioen kwam al vroeg op voorsprong via Vanaken. Ito bracht de bezoekers nog langszij, maar na rust maakten De Ketelaere en Adamyan het verschil. Club nadert zo tot op 5 punten van Union.

  Club Brugge - Genk in een notendop

  • Sleutelmoment: De uitsluiting van Sadick is een klap voor Genk, maar de bezoekers weigeren om dan al de handdoek te gooien. Na het derde Brugse doelpunt kunnen ze echter geen vuist meer maken en is het afgelopen.
  • Man van de Match: "No sweat, no glory." Geen speler bij blauw-zwart die de leuze zo belichaamt als Sargis Adamyan. De wroeter uit Armenië lag aan de basis van de 1-0 en de rode kaart én maakte de 3-1. Alweer zijn vijfde goal in amper zeven matchen.
  • Opvallend: Vier keer kwamen Club Brugge en KRC Genk dit seizoen al tegen: twee keer in de competitie, één keer in de Supercup en één keer in de Beker van België. Club won elke keer en scoorde telkens drie doelpunten.

  Fletse eerste helft levert toch twee goals

  Club stond met een ongewijzigd elftal, dus opnieuw zonder Lang, aan de aftrap. Genk was met vijf verse spelers en een zeer defensief ogende opstelling naar Jan Breydel gekomen. Die verdedigende aanpak loonde niet echt, want al na enkele minuten deed Vanaken een schot van Rits afwijken en stond Vandevoordt op het verkeerde been.

  De 1-0 inspireerde de thuisploeg niet om door te duwen. Club Brugge schikte zich in de kleine voorsprong en liet Genk zwoegen om aan kansen te komen. Afzwaaiers van Preciado en Arteaga konden Mignolet niet verontrusten. De 1-1 van Ito kwam dan ook heel onverwacht. De Japanner kwam snedig naar binnen en maakte het met een gekruiste schuiver af.

  Club maakt het af na Genkse rode kaart

  In de tweede helft gooide Club Brugge zijn postbodevoetbal in de vuilbak. Het ging meteen op jacht naar een tweede goal. Die kwam er ook toen De Ketelaere een voorzet van Mata van dichtbij kon inkoppen. Even na het uur zag het er nog rooskleuriger uit voor Club. Sadick haalde de doorgebroken Rits neer en mocht gaan douchen.

   

  De tien overgebleven Genkenaars deden Club toch nog even wankelen. Paintsil was te egoïstisch en Ito knalde over. Doorzetter Adamyan deed het Limburgse licht uit met zijn 3-1. Helemaal op het einde werd het zelfs nog bijna 4-1. Rits miste tot tweemaal toe zijn schot, Lang kon net niet besluiten en Buchanan botste op Vandevoordt.

   

  Club Brugge hijgt met 18 op 18 steeds meer in de nek van leider Union. Op twee speeldagen van het einde van de reguliere competitie moet Genk nog oppassen voor zijn plek in de Europe Play-offs. Als STVV straks wint, staat het naast de grote rivaal op plaats 8.

  "Zo'n fucking easy goal, dat mag niet"

  • Charles De Ketelaere pakte met Club Brugge een zesde zege op rij. "We proberen gewoon overwinningen binnen te halen en dat zijn we nu heel goed aan het doen. Genk deed het wel goed en wij hadden moeite om aan kansen te komen, maar in de tweede helft zag je dat er meer ruimtes kwamen." CDK had ook lof voor ploegmaat Adamyan. "Hij brengt veel energie, diepgang en snelheid en voegt daar ook nog veel doelpunten aan toe. Hij is heel belangrijk voor ons spel.
  • Kristian Thorstvedt vloekte na alweer een Genkse nederlaag. "We hadden een duidelijk gameplan en in de eerste helft voerden we dat goed uit. Ze scoorden vroeg, maar we bleven gaan. We hadden afgesproken om scherp te zijn in de tweede helft, maar dan slikken we zo'n fucking easy goal. Dat mag niet gebeuren. Ik geloofde er vandaag echt in en we hadden de kans, maar dan mag je zulke simpele fouten niet maken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Ondanks twee goals voor de rust kwam de topper pas in de tweede helft onder stoom. Club Brugge legde de basis voor de zege met de snelle 2-1 van De Ketelaere en de uitsluiting van Sadick. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Dost schotelt Lang nog een leuke kans voor. Daar zit nog net een Genkenaar tussen. .
  4. tweede helft, minuut 92. Rits staat volledig vrij aan het halve maantje, maar neemt de bal slecht op zijn slof. Geen orgelpunt voor Club Brugge, dat de punten al eventjes op zak heeft. .
  5. tweede helft, minuut 88. Een plaatsbal van Rits sterft in het zijnet. .
  6. tweede helft, minuut 86. Genk doet een bijzonder slechte zaak met het oog op de Europe Play-offs. Als STVV straks wint van Beerschot, staat het plots naast de Limburgse rivaal... .
  7. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Club Brugge, Bas Dost erin, Charles De Ketelaere eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Bongonda erin. Een boze Paintsil pakt geel en dat is meteen zijn laatste wapenfeit. Kan Bongonda, zijn vervanger, nog wat forceren? .
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KRC Genk, Théo Bongonda erin, Joseph Paintsil eruit
  10. Gele kaart voor Joseph Paintsil van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 83
  11. tweede helft, minuut 82. De handige Lang en Skov Olsen voelen elkaar goed aan. Met hun tweetjes versieren ze een paar hoekschoppen. .
  12. tweede helft, minuut 81. De bezoekers zijn zeker niet van plan om op te geven, maar het wordt bijzonder moeilijk. Club Brugge mag in potlood al drie punten bijschrijven. Beginnen ze bij Union al te zweten? .
  13. tweede helft, minuut 78. Lang is vlak na de 3-1 ingebracht voor Adamyan en nu wisselt ook Genk. Aziz maakt plaats voor de creativiteit van Oyen. .
  14. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KRC Genk, Luca Oyen erin, Aziz Ouattara Mohammed eruit
  15. 5. Zeven matchen, vijf goals. Sargis Adamyan heeft zijn entree in België zeker niet gemist. . tweede helft, minuut 77.
  16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Club Brugge, Noa Lang erin, Sargis Adamyan eruit
  17. tweede helft, minuut 74.
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 74 door Sargis Adamyan van Club Brugge. 3, 1.
  19. tweede helft, minuut 73. Adamyan met de beslissing! Een eerste poging strandt nog op Lucumi, maar in tweede instantie is het wel raak voor Adamyan. De Armeniër zet door en verslaat Vandevoordt met een hobbelend, maar precies schotje. .