Charleroi mag zich opmaken voor Europe Play-off na forfaitscore tegen Cercle

  1. 41' - Doelpunt - Daan Heymans (4 - 0)
  2. 35' - Doelpunt - Vakoun Issouf Bayo (3 - 0)
  3. 25' - Verv. Kevin Denkey door Boris Popovic
  4. 22' - Rood - Edgaras Utkus
  5. 19' - Geel - Stefan Knezevic
  6. 9' - Doelpunt - Vakoun Issouf Bayo (2 - 0)
  7. 6' - Doelpunt - Joris Kayembe (1 - 0)
  1. 90' - Verv. Dimitar Velkovski door Alexander Corryn
  2. 88' - Verv. Jackson Tchatchoua door Isaac Mbenza
  3. 79' - Geel - Martin Wasinski
  4. 70' - Verv. Daan Heymans door Martin Wasinski
  5. 69' - Verv. Joris Kayembe door Ken Nkuba Tshiend
  6. 69' - Verv. Marco Ilaimaharitra door Ali Gholizadeh
  7. 62' - Verv. Vitinho door Robbe Decostere
  8. 55' - Doelpunt - Anass Zaroury (5 - 0)
  9. 51' - Verv. Vakoun Issouf Bayo door Anass Zaroury
  6'goalJoris Kayembe1 - 0
  35'goalVakoun Issouf Bayo3 - 0
  41'goalDaan Heymans4 - 0
  55'goalAnass Zaroury5 - 0

  Charleroi heeft een duidelijk statement gemaakt in een rechtstreeks duel met Cercle Brugge voor een ticket voor de Europe Play-off. Alleen het doelpuntensaldo kan Charleroi nog nekken. Cercle moet in eigen boezem kijken, want het vergooide zijn eigen kansen na dom rood voor Utkus.

  Charleroi - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Charleroi start furieus, met twee snelle goals in de eerste tien minuten. Cercle moet even op adem komen, maar net wanneer de Vereniging beter in de wedstrijd komt, besluit Utkus zijn team in de steek te laten met een domme rode kaart. 
   
  • Man van de match: Vakoun Bayo is nog maar drie maanden in Carleroi, maar is zich in sneltempo aan het ontpoppen tot publiekslieveling. Met twee goals (waarvan één pareltje) besliste hij de wedstrijd al in de eerste helft. Zijn lichte blessure aan het begin van de tweede periode was een domper.
   
  • Statistiek: Uitgerekend tegen play-off-concurrent Cercle pakt Charleroi uit met zijn grootste zege van het seizoen. Cercle ziet een reeks van vier ongeslagen wedstrijden dan weer beëindigd worden en mag quasi zeker een kruis maken over de Europe Play-offs.

  Je hebt zo van die avonden... Na een reeks van 4 wedstrijden zonder nederlaag kon Cercle op het veld van Charleroi zijn play-offambities kracht bijzetten, maar na amper twintig minuten was het al einde verhaal.

   

  Het begon met twee razend snelle goals van Charleroi: een owngoal van Daland en een heerlijke Krul van Bayo. Cercle was aangeslagen, maar leek zich wel te herpakken. Tot Utkus zijn eigen team de das omdeed met een domme rode kaart.

   

  Tegen tien Cercle-spelers en met een dubbele bonus op het bord kon er nog weinig mislopen voor Charleroi. Dat comfort vertaalde zich in dominantie op het veld: opnieuw Bayo en wat later ook Heymans zorgden voor zware 4-0-cijfers aan de rust.

   

  Na de rust leek Charleroi gewoon verder te gaan op dat elan, toen de ingevallen Zaroury de forfaitscore knap tegen de netten werkte, maar plots stokte de machine. Voor Charleroi was de buit binnen, Cercle was al lang blij dat een monsterscore vermeden kon worden.

   

  Door de zege is Charleroi zo goed als zeker van de Europe Play-off, alleen het doelsaldo kan binnen twee weken de Carolo's nog nekken. Voor Cercle wordt het play-offverhaal heel moeilijk, zeker als Genk morgen landskampioen Club Brugge zou weten te verrassen.

  Reacties na Charleroi - Cercle Brugge:

  • Dino Hotic (Cercle Brugge): "Dit is teleurstellend, maar we vieren samen en gaan ook samen ten onder. Wedstrijden als vandaag kunnen nu eenmaal voorvallen. Als die rode kaart niet was gevallen, was er misschien nog wel iets mogelijk. Nu moeten we een week ontspannen en deze wedstrijd snel vergeten, volgende week zullen we opnieuw alles geven. Of ik de fout van Utkus gezien heb? Nee, maar ik denk niet dat hij hem wou raken. Maar met dit systeem van de VAR is het een moeilijk verhaal: als een speler neergaat wordt alles gecheckt en dat maakt het voetbal kapot vind ik."
   
  • Daan Heymans (Charleroi): "Vandaag ging het enorm vlot. Hier kunnen we op verder bouwen. Aanvallend hebben we de voorbije wedstrijden misschien iets te weinig gecreëerd, maar vandaag hadden we heel veel kansen en gingen ze gemakkelijk binnen. Voor mezelf was het een moeilijke week, nadat ik in Mechelen aan de rust werd gewisseld. Maar gelukkig behield de coach zijn vertrouwen in mij. Ik ben blij dat ik hem heb kunnen bedanken met een goal en een zege. Wat Bayo hier doet? Ongelooflijk, maar op training trapt hij ze ook zo binnen. Ik denk dat het moeilijk wordt om de play-offs nog te mislopen."

  BEKIJK: Cercle-verdediger Utkus pakt rood na domme actie

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 23. Dramatische avond voor Cercle op Mambourg. De lijdensweg van Cercle zit erop. Het blijft 5-0 in Charleroi, dat na een halfuur de buit eigenlijk al binnen had, door een dubbele voorsprong én een mannetje meer op het veld. .
  2. Warleson plooit niet. Opnieuw komt Charleroi dicht bij de 6-0. Knezevic neemt een afvallende bal heerlijk op de slof, maar Warleson bokst de pegel weg. . tweede helft, minuut 91.
  3. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  4. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Cercle Brugge, Alexander Corryn erin, Dimitar Velkovski eruit
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Charleroi, Isaac Mbenza erin, Jackson Tchatchoua eruit
  6. tweede helft, minuut 88. Mbenza mag debuteren. Het einde van de partij nadert, maar bij Charleroi mag er nog een speler debuteren. Kan Isaac Mbenza zich nog tonen in de paar minuutjes die hij krijgt? .
  7. tweede helft, minuut 82. Badji bijna! Opnieuw kan Charleroi een spits lanceren via een heerlijke diepe bal. Andreou stuurt nieuwkomer Badji in het straatje, maar de jongeling kan Warleson niet verschalken. De Brugge-huurling wacht zo nog steeds op zijn eerste goal voor de Carolo's. .
  8. Gele kaart voor Martin Wasinski van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 79
  9. tweede helft, minuut 79. Gholizadeh probeert. Gholizadeh wil zich bewijzen tijdens zijn invalbeurt en probeert het met een verre knal. Zonder resultaat weliswaar. Voor de Iraniër zal het een pijnlijke vaststelling zijn dat zijn team hem vandaag niet nodig had om te schitteren. .
  10. Warleson houdt de 5 op het bord. Charleroi kan nog eens uitbreken dankzij een heel knappe bal van Wasinski. Tchatchoua loopt zijn belager eraf, kapt naar binnen en zoekt dan de verre hoek, maar Warleson pareert. . tweede helft, minuut 76.
  11. tweede helft, minuut 70. Charleroi coach Still maakt van de gelegenheid gebruik om nog wat spelers minuten te gunnen. Met een drievoudige wissel brengt hij Wasinski, Nkuba en Gholizadeh het veld op. .
  12. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Charleroi, Martin Wasinski erin, Daan Heymans eruit
  13. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Charleroi, Ken Nkuba Tshiend erin, Joris Kayembe eruit
  14. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Charleroi, Ali Gholizadeh erin, Marco Ilaimaharitra eruit
  15. tweede helft, minuut 65. De fut is in deze tweede helft niet uit het spel verdwenen, want hij heeft er nooit ingezeten. Het spelbeeld is saai, de wedstrijd kabbelt verder. .
  16. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij Cercle Brugge, Robbe Decostere erin, Vitinho eruit
  17. tweede helft, minuut 58. De driepunter van vandaag betekent meteen ook zekerheid over PO2 voor Charleroi, al was de kans voor vandaag al miniem dat de Carolo's hun playoffdeelname nog zouden mislopen. Voor Cercle kan het verhaal morgen afgelopen zijn, als Genk Club Brugge weet te verrassen. .
  18. tweede helft, minuut 56. Het is hier al lang gedaan. We moeten enkel kijken of ons telraam nog genoeg schuifjes heeft om de score bij te houden. Eddy Botteldoorne op Radio 1.
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 55 door Anass Zaroury van Charleroi. 5, 0.
  20. tweede helft, minuut 54. Forfaitscore is een feit. Charleroi heeft één kans nodig om na de rust er nog eentje bij te prikken. Zorgane bedient de ingevallen Zaroury, die het leer netjes weglegt naast Warleson. .