Club Brugge dankt goalgetter Bas Dost voor nipte zege bij STVV

  1. 24' - Doelpunt - Robert Bauer (1 - 1)
  2. 1' - Doelpunt - Bas Dost (0 - 1)
  1. 87' - Verv. Bas Dost door Wesley Moraes
  2. 87' - Verv. Júnior Pius door Wolke Janssens
  3. 83' - Verv. Noa Lang door Faitout Maouassa
  4. 80' - Geel - Taichi Hara
  5. 76' - Verv. Charles De Ketelaere door Ignace Van der Brempt
  6. 69' - Verv. Chris Durkin door Rocco Reitz
  7. 69' - Verv. Steve de Ridder door Daichi Hayashi
  8. 68' - Geel - Aboubakary Koita
  9. 67' - Geel - Mats Rits
  10. 65' - Geel - Noa Lang
  11. 60' - Verv. Jorge Teixeira door Jonathan Buatu
  12. 59' - Verv. Liberato Cacace door Aboubakary Koita
  13. 57' - Geel - Robert Bauer
  14. 53' - Geel - Jack Hendry
  15. 49' - Doelpunt - Bas Dost (1 - 2)
  1'Bas Dost0 - 1
  24'Robert Bauer1 - 1
  49'Bas Dost1 - 2

  Club Brugge heeft weer aangeknoopt met de overwinning. Op bezoek bij STVV was Bas Dost de matchwinnaar. De Nederlandse spits tekende voor de twee Brugse goals: 1-2. Club Brugge eist zo minstens tot morgen de koppositie op.

  STVV - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bas Dost had 40 seconden na de aftrap al gescoord en doet enkele minuten na de rust dat kunstje nog eens over. Net wanneer STVV twee grote kansen heeft verzameld, kopt hij een voorzet van Sobol heerlijk overhoeks binnen. Het volstaat voor een krappe Brugse zege.
  • Man van de match: Na zijn twee bekergoals tegen Deinze voegde Dost vandaag nog twee doelpunten bij aan zijn teller. Een uitstekende week voor de lange Nederlander, die zo coach Philippe Clement bedankt voor het vertrouwen en de basisplaatsen.
  • Opvallende statistiek: Club Brugge scoort altijd tegen Sint-Truiden. In zijn laatste 67 matchen tegen de Kanaries deed blauw-zwart steeds de netten trillen. De laatste keer dat dat niet lukte was in 1968, in een jaar dat de dieren nog spraken.

  Bekijk de goals uit STVV - Club Brugge (1-2)

  Club wervelt 20 minuten, STVV slaat plots toe

  Club Brugge kon met een doel voor ogen naar Stayen afzakken. Als het won van STVV werd het al zeker voor een dag leider in de JPL. Gemotiveerd door die leidersplek begon het ook furieus: na amper 40 seconden bedankte Dost voor zijn basisplek met een goal.


  Wat volgde was een Brugse overrompeling, waarbij de ene kans de andere opvolgde. Dost zag zijn tweede treffer op de paal stranden, Balanta kopte op Schmidt en Vormer kon tweemaal hard uithalen, allen zonder resultaat.


  "Wie zijn kansen niet afmaakt, krijge het deksel op de neus", beitelde een voetbalprofeet ooit in steen, en zo geschiedde ook. In minuut 21 controleerde Bauer een afvallende bal goed en pegelde hij het leer voorbij Mignolet. Alles te herdoen.


  De gelijkmaker leek Club zowaar wat te verlammen. Slordigheden slopen in het spel van de landskampioen, die slechts sporadisch nog voor gevaar zorgde. De Ketelaere trapte iets na het halfuur nog een opgelegde kans het stadion uit, zo bleef de 1-1 op het bord.

  “Haha!” Gevelde Dost lacht nadat hij hoort dat STVV inworp krijgt

  Dost trekt Club Brugge over de streep

  De tweede helft begon net als de eerste helft vol vuur. STVV kon meteen twee keer dreigen, via Hara en Hashioka, maar Mignolet stond alert te keepen. Net als in de eerste helft viel er dan plots een doelpunt aan de overkant, al waren de rollen nu omgekeerd. Dost kopte een voorzet van Sobol heerlijk binnen: 1-2.

   

  Even doorduwen, hoopte de Club-supporter, maar opnieuw zakte de landskampioen in. STVV koos sporadisch zijn moment en kon vooral op stilstaande fases Mignolet nog testen, via Brüls en opnieuw Hashioka.

   

  De wedstrijd kabbelde richting zijn einde en de vele wissels haalde de vaart er helemaal uit. Club-coach Clement gunde matchwinnaar Dost nog een applausvervanging voor de meegereisde supporters, de landskampioen kwam niet meer in de problemen.

   

  Club springt zo over Union naar de eerste plaats in de stand, al komen de Brusselaars morgen wel nog in actie. STVV blijft onderaan hangen en blijft op Stayen moeilijk punten pakken. Een magere 5 op 21 in eigen huis is de pijnlijke balans.

  Clinton Mata neemt even de tijd om naar de kijkers thuis te groeten

  Reacties na STVV - Club Brugge:

  • Bas Dost (Club Brugge): "Ik was heel blij dat ik mocht starten vandaag. Ik was ook heel blij dat mijn ploegmaats me zo vaak zochten, waardoor ik gevaarlijk kon zijn. Het waren twee heerlijke goals. De coach benadrukt altijd wanneer ik speel dat er veel voorzetten moeten komen, maar de jongens kennen mijn kwaliteiten ook. Ik kreeg wel 4 of 5 echt goede ballen, het was echt leuk voetballen vandaag. Ik speelde de laatste tijd niet veel, maar het is de kunst om gas te blijven geven wanneer je uit de boot valt. Dat deed ik, ik mocht starten in de beker en deed mijn stinkende best. Ik heb drie maanden weinig gespeeld en heb de club wel wat centen gekost, dat de fans me dan toch zo blijven steunen, dat doet met wel wat."
  • Steve De Ridder (STVV): "Het is een verdiende zege voor Club, maar die twee goals hadden niet gemoeten. We begonnen niet scherp en stonden na een minuut al achter. Ook in de tweede helft had dat doelpunt niet te vallen. De tweede helft hebben we hoog druk proberen te zetten, dan zag je dat ze het er ook moeilijk mee hadden. Op stilstaande fases konden we gevaarlijk zijn, maar Mignolet keepte daar goed."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 37. Zakelijk Club Brugge wint op Stayen. Club Brugge heeft de drie punten gepakt op Stayen, na twee doelpunten van Bas Dost. De landskampioen toonde zeker niet de beste versie van zichzelf, maar had toch voldoende overschot om STVV af te houden. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Wesley toont dat hij na enkele seizoenen in Engeland nog steeds een beer van een spits is: hij houdt enkele geelhemden aan de praat en lokt finaal nog een fout uit.  .
  4. tweede helft, minuut 92. Het wordt opnieuw geen thuiszege voor STVV. 5 op 21 in eigen huis, dat zijn heel slechte cijfers. Bert Sterckx op Radio 1.
  5. 4 minuten. Komt er nog een kans voor STVV? . tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 89. Sint-Truiden probeert nog wel, maar meer dan wat hopeloze hoge ballen krijgt het niet voor mekaar. De tijd is bijna op. .
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Club Brugge, Wesley Moraes erin, Bas Dost eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij STVV, Wolke Janssens erin, Júnior Pius eruit
  9. tweede helft, minuut 86. Clement gunt Dost nog een applauswissel voor de meegereisde supporters. Wesley mag nog een paar minuten meedoen. Ook STVV wisselt nog: Janssens komt erin voor Pius. .
  10. tweede helft, minuut 84. Vanaken kopt een een goede vrijschop van Brüls in hoekschop. Die corner levert STVV niets op. Het moet zo stilaan gaan gebeuren voor de thuisploeg, wil het nog iets rapen. .
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Club Brugge, Faitout Maouassa erin, Noa Lang eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Sobol zoekt en vindt Dost in de zestien. Die laatste kopt de bal terug richting zijn aanvoerder, maar Vormer schampt zijn schot. We kabbelen richting het einde van de wedstrijd. Verandert er nog iets aan de stand? .
  13. Gele kaart voor Taichi Hara van STVV tijdens tweede helft, minuut 80
  14. tweede helft, minuut 77. Clement voert nog een wissel door. De Ketelaere mag na een onopvallende partij gaan rusten, de jonge en energieke Van der Brempt mag nog een kwartier meespelen. .
  15. tweede helft, minuut 76.
  16. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Club Brugge, Ignace Van der Brempt erin, Charles De Ketelaere eruit
  17. tweede helft, minuut 74. De intensiteit is al een poosje gezakt. Welk team heeft er nog een slotoffensief in petto? .
  18. tweede helft, minuut 71. Club Brugge acteert weer wat wankel in de verdediging: Mechele en Hendry knoeien, waardoor Brüls kan doorstoten. Gelukkig voor blauw-zwart zonder gevolgen. De voorsprong blijft krap voor de landskampioen, gewonnen spel heeft het nog niet. .
  19. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij STVV, Rocco Reitz erin, Chris Durkin eruit
  20. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij STVV, Daichi Hayashi erin, Steve de Ridder eruit