KV Oostende wurmt zich voorbij kranig Mandel United

  1. 45' - Geel - Yaya Sané
  2. 38' - Geel - Dan Debouver
  3. 10' - Doelpunt strafschop - Nicolas Rajsel (0 - 1)
  1. 90+1' - Doelpunt - Fashion Sakala (0 - 2)
  2. 88' - Geel - Kristof Verspeeten
  3. 84' - Verv. Jasper Beyens door Jules Vanhaecke
  4. 82' - Geel - Tom Raes
  5. 77' - Verv. Nicolas Rajsel door Ronald Vargas
  6. 75' - Geel - Wout Faes
  7. 75' - Verv. Robbie D'Haese door Fashion Sakala
  8. 67' - Geel - Indy Boonen
  9. 63' - Verv. Ruben Pyck door Aaron Dhondt
  10. 61' - Verv. Yaya Sané door Kevin Vandendriessche

  KV Oostende heeft zich geplaatst voor de 1/8e finales van de Beker van België. De kustploeg haalde het met 0-2 op het veld van amateurclub Mandel United, dat pas laat helemaal door de knieën ging.

  Mandel United, de nummer 3 in Tweede Amateur A, mocht KV Oostende ontvangen in zijn splinternieuwe stadion. Dat was net niet volgelopen voor de wedstrijd van het jaar voor de West-Vlaamse fusieclub.

   

  Op het kunstgrasveld in de Skyline Arena klom een flink gewijzigd KVO al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Rajsel verzilverde een strafschop en met de 0-1 op het bord zaten de bezoekers in een zetel. Diezelfde Rajsel liet halfweg de eerste helft na om de score te verdubbelen.

   

  Mandel United groeide na een schuchtere start mondjesmaat beter in de wedstrijd en kon vlak voor de rust ook dreigen. Vanmarcke mikte net naast. De thuisploeg trok de goeie lijn wel door in de tweede helft, waarin ze haar voet naast de bezoekers zette. Een bedrijvige Verspeeten flirtte meermaals met een doelpunt, maar de gelijkmaker viel niet. In de slotminuut telde Sakala Mandel United definitief uit met de 0-2.

  Capon: "Het had anders kunnen lopen"

  "In de tweede helft hebben we toch een beetje met vuur gespeeld", geeft KVO-speler Brecht Capon toe. "We lieten Mandel United in de match komen, zodat ze het gevoel kregen dat er iets in zat. Bij bepaalde fases zijn we goed weggekomen. Het hadden net zo goed verlengingen kunnen zijn. Het had dus anders kunnen lopen."

   

  "Misschien konden sommige jongens het fysiek niet aan om 90 minuten druk te zetten. De eerste 20 minuten lukte dat wel, maar daarna gingen enkele kaarsjes uit en dan zag je dat Mandel United ook kan voetballen."

   

  "Toch hebben we zelf ook de mogelijkheden om de match dood te doen. De 0-2 viel wat laat. Maar goed: opdracht volbracht. Het doel in de beker? Er telt maar één plek en dat is de finale en die ook winnen. Ik heb al twee bekerfinales verloren in mijn carrière en mijn grote doel is om met KVO de beker eens te winnen. Laten we daarvoor gaan."

  Doelpunten

  • 9' Rajsel 0-1 (pen), 90' Sakala 0-2

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 92. KVO stoot door. Het laatste fluitsignaal weerklinkt in de Skyline Arena: KV Oostende stoot door naar de 1/8e finales. Voor een verdienstelijk Mandel United zit het bekertoernooi erop.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Fashion Sakala van KV Oostende. 0, 2.
  4. tweede helft, minuut 89. Boeken toe. Het is tegen de gang van het spel in in deze tweede helft, maar Sakala legt de wedstrijd in een beslissende plooi met de 0-2.
  5. Gele kaart voor Kristof Verspeeten van KFC Mandel United tijdens tweede helft, minuut 88
  6. tweede helft, minuut 87. Afgekeurd doelpunt. Verspeeten laat de Skyline Arena ontploffen, maar de gelijkmaker wordt afgekeurd wegens buitenspel.
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KFC Mandel United, Jules Vanhaecke erin, Jasper Beyens eruit
  8. Gele kaart voor Tom Raes van KFC Mandel United tijdens tweede helft, minuut 82
  9. tweede helft, minuut 77. Mandel United blijft drukken. KV Oostende speelt echt wel met vuur tegen een gretig Mandel United. Doelman Ondoa zweeft een uitstekende kopbal van Verspeeten uit zijn doel.
  10. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KV Oostende, Ronald Vargas erin, Nicolas Rajsel eruit
  11. Gele kaart voor Wout Faes van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 75
  12. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KV Oostende, Fashion Sakala erin, Robbie D'Haese eruit
  13. tweede helft, minuut 74. De tweede helft heeft evenwicht gebracht in de wedstrijd. Mandel United zet zijn voet naast KV Oostende en heeft al verschillende kansen gehad. Hermien Vanbeveren in Sporza op Radio 1.
  14. Gele kaart voor Indy Boonen van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 67
  15. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij KFC Mandel United, Aaron Dhondt erin, Ruben Pyck eruit
  16. tweede helft, minuut 61. Mandel United komt best aardig voor de dag in de tweede helft, maar KVO is wel het gevaarlijkst. Rajsel is dicht bij zijn tweede van de avond, Laleman laat zich geen tweede keer kloppen.
  17. tweede helft, minuut 61. Vervanging bij KV Oostende, Kevin Vandendriessche erin, Yaya Sané eruit
  18. tweede helft, minuut 59. Bijna Verspeeten. De thuisploeg is nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Verspeeten kan net niet bij een voorzet van Clyncke.
  19. tweede helft, minuut 48. Mandel United dreigt. De thuisploeg is goed begonnen aan de tweede periode. Debouver mikt naast de kooi van Ondoa.
  20. tweede helft, minuut 46. Aftrap. Eén wijziging bij de thuisploeg: Verspeeten is in de plaats gekomen van Vanmarcke.