84'
    Paul Onuachu
    0 - 3
    84'

Racing Genk heeft zich niet zonder slag of stoot geplaatst voor de 1/8e finales van de Croky Cup. Ronse maakte het de landskampioen knap lastig, maar na de rust kraakte de ploeg uit de 2e amateurklasse toch. Odey, Heynen en Onuachu bezorgden Genk nog een ruime 0-3-overwinning. "We waren vandaag niet groots, maar we hebben het minimum gedaan om te kunnen winnen", zegt Genk-trainer Felice Mazzu.

Doelpunten:

• 58' Odey 0-1
    • 71' Heynen 0-2 (pen)
    • 82' Onuachu 0-3

Bekijk de goals uit Ronse - Genk in de Beker van België (0-3)

Genk komt pas na de rust onder stoom

De landskampioen tegen een ploeg uit de 2e amateurklasse, op papier was het verschil tussen Racing Genk en KSK Ronse duidelijk. Maar op het veld viel daar in de eerste helft weinig van te merken. Odey liet meteen na de aftrap wel een reuzenkans liggen, nadien had Genk overwicht zonder echt gevaarlijk te zijn.

Na 20 minuten kwam Odey opnieuw dicht bij de openingstreffer, maar alleen voor Ronse-doelman Knipping tikte hij de bal over doel. Tien minuten later was het aan Ronse om een reuzenkans te verknoeien toen de vrijstaande Pieters van dichtbij zijn schot compleet miste.

Ronse was duidelijk niet onder de indruk van Genk en begon scherp aan de tweede helft. Een kopbal van Kyeremeh ging nipt voorlangs. Maar het was toch Genk dat op het uur op voorsprong kwam. Knipping tikte een lage voorzet van Maehle in de voeten van Odey en die brak de ban voor de bezoekers: 0-1.

Een tik voor de thuisploeg en even later kwam er een nieuwe opdoffer toen Ito onderuit ging in de zestien na een stevige por van Pieters. De bal ging op de stip en Heynen liet de kans niet liggen.

De veer was nu definitief gebroken bij Ronse en in de slotfase dreef Genk de score nog wat op. Ito vond de vrijstaande Onuachu en die mocht ongehinderd de 0-3 in doel koppen.

"We hadden het onszelf makkelijker kunnen maken"

• Brian Heynen (Racing Genk): "We konden de bal vooraan moeilijk vasthouden waardoor we weinig kansen afdwongen. We hebben een aantal kansen gehad die we eigenlijk moeten afmaken, zo hadden we het onszelf makkelijker kunnen maken. Dit zijn wedstrijden waarin je het alleen slecht kan doen. 0-3 is gewoon goed om naar de volgende ronde te gaan."

• Lars Knipping (doelman SK Ronse): "Genk kreeg kansen, maar wij hebben ook kansen gekregen. In zo’n wedstrijd moet één van de 3 kansen die je krijgt binnen gaan. Als dat niet gebeurt, moet je zolang mogelijk de 0 houden en hopen dat de bal toch nog eens goed valt. Het is zuur dat er uiteindelijk 0-3 op het bord staat, maar ik denk dat we de goede prestatie moeten onthouden. Zeker de eerste 60 minuten. We mogen heel tevreden zijn met deze prestatie."

• Felice Mazzu (trainer Racing Genk): “Ik ben blij dat we gewonnen hebben en drie keer gescoord hebben. Ik had wel liever gezien dat we onze kansen in het begin van de match afgewerkt hadden. We waren vandaag niet groots, maar we hebben het minimum gedaan om te kunnen winnen. De ingesteldheid was goed vandaag, er werd alleen te vaak de verkeerde keuze gemaakt."

Mazzu: "Dat ze geen zin hadden in de eerste helft? Dat mag u niet zeggen"

Heynen: "Dit zijn matchen waarin we het alleen maar slecht kunnen doen"

Wouters: "We hebben onze plicht gedaan"

Vandevoordt: "Misschien mag ik blijven spelen in de beker"

Knipping: "Klasseverschil was er niet in de eerste helft"

Thissen: "Was een beetje een galamatch voor ons"

90' tweede helft
    90'

Racing Genk stoot door naar de 1/8e finales van de Croky Cup. Ronse maakte het de landskampioen knap lastig, maar Genk maakte na de rust het verschil. Odey, Heynen en Onuachu zorgden voor 0-3-winst.
    86'
    82'

Onuachu telt Ronse helemaal uit

De veer is nu helemaal gebroken bij Ronse. Ito slingert de bal voor doel en daar kan Onuachu ongehinderd de 0-3 in doel koppen. Genk had het vanavond flink lastig met Ronse, maar lijkt toch op weg naar een comfortabele overwinning.
    81'
    80'
    Genk blijft jagen op een derde goal. Onuachu wordt diep gestuurd, Makonga kan de bal nog net uit zijn voeten in hoekschop glijden.
    80'
    76'
    72'
    71'
    71'
    70'

Heyen verdubbelt de voorsprong

Heynen zet de penalty om. Bij Genk kunnen ze wat rustiger ademen. Voor Ronse lijkt het nu toch boeken toe.