4. 104' - Verv. Yuta Toyokawa door Konan N'Dri
  1. 110' - Geel - Emmerik de Vriese
  2. 117' - Geel - Andreas Destoop
Croky Cup - speeldag 1 - 25/09/19 - 20:01

Eupen heeft met de hakken over de sloot de 1/8e finales van de Beker van België bereikt. Tegen Cappellen bleef het 120 minuten lang 0-0. Pas toen het team uit 2e amateur miste vanaf de stip, had het zijn ticket beet.

Cappellen houdt Eupen 120 minuten in bedwang

Voor Eupen-trainer San José zou Cappellen, uit de 2e klasse amateurs, blijkbaar een makkelijke hap moeten zijn, want hij zette maar liefst acht andere spelers op het terrein in vergelijking met de match tegen Standard.

In de eerste helft was Eupen baas in het Jos Van Wellen-stadion, maar ondanks flink wat kansen lukte het de Panda's niet om te scoren. Thuisdoelman Joossens keepte een puike partij. In de tweede periode waren de mannen van Eupen enkel nog gevaarlijk met een vrije trap van Milicevic: 0-0 na 90 minuten.

Net als de tweede helft hadden ook de verlengingen weinig om het lijf. Een ongeïnspireerd Eupen sleepte zich naar het laatste fluitsignaal, bij Cappellen groeide het vertrouwen naarmate de strafschoppenreeks naderde.

Pas bij 3-4 in de strafschoppenreeks mochten we de eerste misser optekenen. Cappellen-speler Van Kerckhoven was de pineut. Rocha maakte het voor Eupen helemaal af: 3-5 en Eupen naar de 1/8e finales ten koste van een moedig Cappellen.

22:37

Na een troosteloze partij heeft Eupen zich dan toch bij de laatste zestien geschaard in de Beker van België. De panda's hadden penalty's nodig tegen een moedig Cappellen.