90+6'
Julien De Sart
1 - 3
90+6'

KV Kortrijk heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Beker van België. Op het veld van FC Seraing werd het 1-3. Het amateurteam uit Luik begon goed, maar Kortrijk was efficiënter.

Doelpunten

• 23' Hornby 0-1
  • 32' Sanogo 1-1
  • 37' Kage 1-2
  • 92' De Sart 1-3

Seraing start sterk, maar Kortrijk is efficiënter

In de vorige ronde rekende amateurclub FC Seraing nog af met 1B-club Roeselare. KV Kortrijk was dus gewaarschuwd. En dat werd meteen duidelijk.

De thuisploeg startte vurig en dat loonde, in kansen weliswaar. Kortrijk kon rekenen op een parate Jakubech, die voor de gelegenheid in het Kortrijkse doel stond. Die kwam een paar keer goed tussen, maar ging nadien wel in de fout.

Nadat Hornby de score geopend had voor de bezoekers, speelde Jakubech de bal domweg tot bij Sanogo. De spits van Seraing bedankte vriendelijk: 1-1, alles te herdoen voor KVK.

Seraing kon niet lang genieten, want alweer 5 minuten later mocht het opnieuw achtervolgen. Deze keer was het Kage die doelman Mignon verschalkte: 1-2, meteen de ruststand.

De 2e helft? Oersaai. Toch vinden we de kracht om een korte samenvatting voor u te noteren: Kortrijk komt tot twee keer goed weg, maar mag De Sart in minuut 92 bedanken voor de verlossing: 1-3.

Dat moet het zowat geweest zijn na de rust. Kortrijk stoot door, Seraing strandt in de 1/16e finales van de Beker van België.

Volgende bestemming voor KV Kortrijk: de 1/8e finales.

90+3'

EINDE(LIJK)

Dat het hoog tijd werd! Het einde in FC Seraing - KV Kortrijk is een feit. De mannen van Vanderhaeghe laten zich in een oersaaie 2e helft niet meer verrassen en stoten door naar de volgende ronde.
90+3'
90+2'
90+2'

Kortrijk maakt het helemaal af: 1-3

Dan toch nog een lichtpuntje in de 2e helft. Net voor affluiten maakt Kortrijk er 1-3 van. Dit kan niet meer mislopen.
89'
87'
86'
Seraing heeft niet veel tijd meer. Het zal stilaan moeten gebeuren, wil het nog doorstoten naar de volgende ronde!
80'
78'
75'
74'

Dat is verschieten!

Net wanneer we koffie nummer 4 aan het binnengieten zijn, worden we zowaar opgeschrikt door een kans! Seraing zet nog eens aan, maar Cascio vindt de Kortrijkse lat.
72'

Het is hier een lappendeken. Veel gaten en putten in het veld van Seraing.

Olivier De Wilde op Radio 1
71'

Het spel is wat flauw, veel slechte passes en voorzetten.

68'

...

Nog steeds geen grote kansen na de rust. Wij hebben intussen al een koffie of 3 binnengespeeld.