Ga naar de inhoud
" "
Marc Overmars was de succesman van Ajax sinds 2012, begin dit jaar moest hij er weg door grensoverschrijdend gedrag.

BEKIJK - Marc Overmars bij aanstelling Antwerp: "Wat bij Ajax gebeurd is, zal niet opnieuw gebeuren"

 ma 21 maart 2022 13:12

Antwerp heeft verrast met de aanstelling van Marc Overmars als sportief directeur. De 48-jarige Nederlander moest vorige maand weg bij Ajax na grensoverschrijdend gedrag. "Dat zal niet opnieuw gebeuren", zei Overmars bij zijn voorstelling op de Bosuil.

Van voorzitter Paul Gheysens geen spoor tijdens de druk bijgewoonde persconferentie, een trotse algemeen directeur Sven Jaecques nam het woord.

Jaecques, die ad interim zelf het sportieve beleid in handen had na het ontslag van Luciano D'Onofrio benadrukte dat Antwerp op zoek was naar de juiste persoon. Die meent de club nu gevonden te hebben in de persoon van Marc Overmars.

"Het staat nooit stil op Antwerp. We zetten weer een zeer grote stap in de vooruitgang van onze club", aldus Jaecques, die naar aanleiding van Overmars' vertrek bij Ajax aangaf dat hij de vrouwelijke werknemers van de club niet geconsulteerd had.

"Niet concreet, neen. Het is belangrijk om mensen nieuwe kansen te geven en om de bladzijde om te draaien. Wij hebben lang gesproken met Marc en geluisterd naar wat er gebeurd is en naar wat onze waarden zijn. Dat is een match."

Mijn vertrek bij Ajax was heel spijtig. Ik moet daar doorheen en weer verder. Dat ga ik nu doen.

Marc Overmars

Overmars zelf gaf te kennen dat hij blij was met zijn nieuwe baan. "De familie Gheysens heeft me overtuigd van het project en waar ze naartoe willen met de club. De ambities zijn enorm. Het is een mooie uitdaging en ik zie de groeipotentie van de stad en de club", sprak Overmars.

Over het pijnlijke vertrek van Overmars bij Ajax - hij werd er op staande voet ontslagen na meldingen over grensoverschrijdend gedrag - bleef de Nederlander op de vlakte.

"Mijn vertrek bij Ajax was heel spijtig. Ik moet daar doorheen en weer verder. Dat ga ik nu doen. Ik wil de Ajax-bladzijde achter mij laten en hier een nieuw hoofdstuk beginnen. Wat gebeurd is bij Ajax zal niet opnieuw gebeuren."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

voorstelling Marc Overmars bij Antwerp

13:22

De persconferentie op de Bosuil is afgelopen. Persverantwoordelijke Erwin Van den Sande geeft nog mee dat Marc Overmars de komende weken de tijd zal nemen om zich in te werken bij de club.

13:13

"Een match"

"We hebben lang gesproken met elkaar", zegt Sven Jaecques. "Dat gaat over spreken en luisteren."

"We hebben geluisterd naar wat er gebeurd is en naar wat onze waarden zijn. Dat is een match."

"Het is belangrijk om mensen nieuwe kansen te geven en om de bladzijde om te draaien."

"Of we met het vrouwelijke personeel in onze club gesproken hebben? Niet concreet."

13:10

Wat gebeurd is bij Ajax heeft geen invloed gehad op mijn contractbesprekingen bij Antwerp. Dat is goed afgerond. Het zal niet opnieuw gebeuren.

Marc Overmars
13:09

Ik wil de Ajax-bladzijde achter mij laten en hier een nieuw hoofdstuk beginnen. Mijn vertrek bij Ajax was heel spijtig. Ik moet daar doorheen en weer verder. Dat ga ik nu doen.

Marc Overmars
13:09

"Nieuw hoofdstuk"

Marc Overmars wil niet te veel uitweiden over zijn pijnlijke vertrek bij Ajax. "Ik wil de Ajax-bladzijde achter mij laten en hier een nieuw hoofdstuk beginnen", klinkt het.

"Mijn vertrek bij Ajax was heel spijtig. Ik moet daar doorheen en weer verder. Dat ga ik nu doen."

13:08

Voor mij is het een nieuwe periode en een nieuw hoofdstuk. Daar wil ik graag met iedereen goed aan beginnen.

Marc Overmars
13:08

Het is een mooie uitdaging en ik zie de groeipotentie van de stad en de club.

Marc Overmars
13:07

Ik ben blij dat ik hier ben. De familie Gheysens heeft me overtuigd van het project en waar ze naartoe willen met de club. De ambities zijn enorm.

Marc Overmars
13:06

Het staat nooit stil op Antwerp. We zetten weer een zeer grote stap in de vooruitgang van onze club.

Sven Jaecques (algemeen directeur Antwerp)
13:06

"Na heel wat zoeken kunnen we met veel trots een nieuwe directeur voetbalzaken aanstellen", zegt Sven Jaecques over Marc Overmars. Hij herhaalt hoe Antwerp na Luciano D'Onofrio "de juiste persoon" wilde vinden. 

13:03

Het is zover: Marc Overmars betreedt de perszaal, onder meer vergezeld van algemeen directeur Sven Jaecques.

13:03

Antwerp houdt de perszaal nog even in spanning. We oefenen samen met u nog even geduld.

12:59

Op Twitter zijn veel mensen niet mals voor de keuze van Antwerp om de omstreden Marc Overmars binnen te halen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
12:50

Antwerp stelt zo dadelijk Marc Overmars voor als sportief directeur. De 48-jarige Nederlander werd onlangs nog de laan uitgestuurd bij Ajax na meldingen van grensoverschrijdend gedrag.

Om 13 uur is er een persconferentie op de Bosuil. U kunt alles hier op de voet volgen met livestream.