Lukaku toch in selectie Rode Duivels, ook Mangala en Sambi Lokonga

  Bondscoach Roberto Martinez heeft liefst 33 spelers opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland. Romelu Lukaku zit voorlopig toch in de selectie. Sambi Lokonga en Mangala zijn er voor het eerst bij.

  VIDEO: De bondscoach selecteert 33 spelers

  Martinez: "Hopen dat Lukaku toelating krijgt"

  Opvallend is vooral de aanwezigheid van Romelu Lukaku. Enkele Inter-ploegmaten hebben positief getest op het coronavirus en het is nog helemaal niet zeker dat de topschutter van de Rode Duivels Milaan mag verlaten.

   

  "In deze tijden moeten we het dag per dag bekijken. Ik denk niet dat we nu al kunnen beslissen om Romelu niet te selecteren. De 3e match van volgende week is nog te ver weg."

  Maandag ondergaan Lukaku en de Inter-spelers een nieuwe coronatest. "Alles hangt af van de resultaten van die testronde", zegt Martinez.

   

  "We hopen dat Romelu mag komen aansluiten bij de spelersploeg. Maar dat zal afhangen van de Italiaanse regering en de lokale autoriteiten. Als ik Romelu niet geselecteerd had, dan ontnamen we hem elke kans om nog aan te sluiten bij de groep. Dat zou een fout zijn van ons."

  We zouden een fout maken door nu al te beslissen dat Romelu geen kans maakt om aan te sluiten bij de spelersgroep

  Bondscoach Roberto Martinez

  Wie wel al zeker mag afreizen, zijn Albert Sambi Lokonga en Orel Mangala. Voor hen is het hun eerste selectie bij de Duivels. 

   

  "Zij hebben alle twee een heel specifiek profiel die passen bij ons team. De voorbije maanden hebben ze zich enorm goed ontwikkeld." 

   

  "Sambi en Orel verdienen het om mee te gaan met de Rode Duivels. Het wordt een geweldige ervaring voor hen."

  Romelu Lukaku mag Milaan voorlopig niet verlaten na coronabesmettingen binnen zijn team Inter.

  Roberto Martinez over:

  • het feit dat Bundesliga-spelers niet naar Tsjechië mogen afreizen: "Dat klopt. Dat betekent dat 5 spelers (Casteels, Mangala, Thorgan Hazard, Meunier en Boyata) misschien niet zullen mogen afreizen naar de 2e wedstrijd (tegen Tsjechië). Daarom heb ik zoveel spelers opgeroepen."

  • de terugkeer van Thomas Vermaelen in de selectie: "Ik ben heel blij dat Thomas na een lange tijd weer mag afreizen vanuit Japan. Zijn team Vissel Kobe en de Japanse federatie hebben daar heel goede inspanningen voor geleverd. We zijn hen daar heel dankbaar voor. Thomas zal beschikbaar zijn voor de eerste 2 matchen. Daarna gaat hij terug naar Japan en in quarantaine."

  •  Jan Vertonghen, die misschien zijn basisplek kwijt is bij Benfica: "Jan is de recordhouder bij de Rode Duivels. Hij is een winnaar, een vechter en heeft enorm veel ervaring. Hij is hersteld van een kleine blessure en zal erop gebrand zijn om zijn basisplek te heroveren."

  De Rode Duivels verwelkomen opnieuw Thomas Vermaelen in de spelersgroep

  "We zullen de beste Eden nog voor het EK terugzien"

  Bondscoach Martinez kreeg ook heel wat vragen op zich afgevuurd over Eden Hazard. De aanvoerder van de Rode Duivels ligt opnieuw in de lappenmand. Komt het EK in gevaar voor Hazard?

   

  "We mogen hem geen deadlines opleggen. Het belangrijkste is dat we Eden de tijd geven om volledig te herstellen. De Belgische voetbalbond en zijn club (Real Madrid) moeten daarin hun verantwoordelijkheid nemen. Een operatie zal Eden niet ondergaan."

   

  Martinez sprak met Hazard aan de telefoon. "Hij klonk positief. Eden was ontgoocheld dat hij momenteel niet op het veld kan staan, maar hij heeft de knop snel omgedraaid en kijkt vooruit naar de volgende doelen."

   

  "Hij weet dat hij in de beste jaren van zijn carrière zit. We willen dat hij volledig fit is zodat hij van elk moment kan genieten van wat er nog allemaal aankomt. Ik heb het gevoel dat Eden sneller dan tegen het EK hersteld zal zijn."

   

  "Ik heb er een heel goed oog in dat we nog voor het EK de beste Eden Hazard zullen terugzien."

  Eden Hazard blijft in het sukkelstraatje bij Real Madrid.

  De 33 geselecteerde namen op een rijtje

  Selectie Rode Duivels

  1. 12 uur 26. "Sambi en Orel verdienen deze selectie". Waarom heeft Martinez voor het eerst Sambi Lokonga en Mangala opgeroepen? "Zij hebben alle twee een heel specifiek profiel die passen in ons team. De voorbije maanden hebben ze zich enorm goed ontwikkeld." "Sambi en Orel verdienen het om mee te gaan met de Rode Duivels. Het wordt een geweldige ervaring voor hen." .
  2. 12 uur 21. "Blij dat Vermaelen mag afreizen vanuit Japan". Martinez bevestigde ook dat Thomas Vermaelen voor de eerste 2 wedstrijden beschikbaar is. "Ik ben heel blij dat Thomas mag afreizen vanuit Japan. We zijn zijn Japanse club Vissel Kobe daar heel dankbaar voor." .
  3. 12 uur 12. "Hopen dat Lukaku toch nog toelating krijgt". Waarom neemt Martinez toch Romelu Lukaku op in zijn selectie? "In deze tijden moeten we het dag per dag bekijken en we hopen dat Lukaku toch nog de toelating krijgt om af te reizen naar de Rode Duivels." Als alle Inter-spelers maandag negatief testen, bestaat de kans dat Lukaku mag meespelen met België. "Het is dan nog altijd afwachten of de regering en de lokale autoriteiten groen licht geven", zegt Martinez. .
  4. 12 uur 08. Het is een enorme shock wat er gebeurt met Eden Hazard. Het komt er nu op aan dat hij helemaal herstelt. Ik heb er een goed oog in dat hij helemaal fit zal raken tegen het EK. Bondscoach Roberto Martinez.
  5. 12 uur 04. Selectie voor Mangala en Sambi Lokonga. Martinez toverde ook 2 debutanten uit zijn hoed: Sambi Lokonga en Orel Mangala. Zij zitten voor het eerst in de selectie van de Rode Duivels. .
  6. 12 uur 03. Lukaku zit toch in selectie. Roberto Martinez heeft de namen onthuld: opvallend is de aanwezigheid van Romelu Lukaku. De bondscoach somde liefst 33 namen op, een hele waslijst dus. .
  7. 11 uur 13.
  8. 11 uur 12. Drie sterkhouders ontbreken. Met Romelu Lukaku, Eden Hazard en Axel Witsel moeten de Rode Duivels de komende wedstrijden drie sleutelspelers missen. Het wordt dus puzzelen voor bondscoach Roberto Martinez. Roept de Spanjaard nieuwe gezichten op voor de matchen tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland? .
  9. 11 uur 11.
  10. 11 uur 06. Bondscoach Roberto Martinez maakt vanmiddag zijn selectie bekend voor de start van de WK-voorronde. De Rode Duivels treffen eind deze maand Wales, Tsjechië en Wit-Rusland in de kwalificaties voor het WK 2022. .