Van der Poel blikt ook in Zonhoven “de tegenstand” zonder pardon in

  Mathieu van der Poel heeft ook in Zonhoven zijn dominantie in de verf gezet. De Nederlander liet na enkele minuten de rest al in de steek. Wout van Aert eindigde nog maar eens tweede, Toon Aerts werd derde. In de stand blijft Van der Poel duidelijk leider na zijn 5 op 5.

  Van der Poel duldt amper een halve ronde gezelschap

  Wie op spanning had gehoopt in De Kuil kon na 3 minuten al teleurgesteld weer naar huis. David van der Poel nam zijn broer op sleeptouw in de openingsronde. Van Aert en Aerts waren nog wat renners aan het inhalen na een mindere start toen Mathieu van der Poel zijn kans al rook. 

   

  Hij begon aan 9 en een halve ronde in zijn eentje. Het was een demonstratie zoals hij er dit seizoen al zo vaak een gegeven heeft. Hij reed halfweg al een minuut voor zijn achtervolgers uit. Een riante bonus en dus kon zelfs een schoonheidsfoutje in de slotronde het feest niet meer bederven.

   

  Voor plaats twee werd het een strijd tussen Van Aert en Aerts. De wereldkampioen reed bijna de hele cross in polepositie, maar in de slotronde bleek Aerts toch nog wat in de tank te hebben. Een sprint kwam er niet want de renner van Telenet Fidea werd genekt door materiaalpech. Hij moest een heel eind lopen naar de materiaalpost, maar zijn podiumplek gaf hij niet meer prijs.

   

  Van der Poel heeft voorlopig een perfect rapport in de Superprestige. Wout van Aert sluipt iets dichter bij de tweede plaats.  

  Van der Poel heeft al 20 seconden voorsprong na de eerste ronde in Zonhoven

  Van Aert: "Hij is ongenaakbaar, maar niets duurt eeuwig"

  "Er heeft nooit meer ingezeten", gaf Wout van Aert toe. "Dit was duidelijk het hoogst haalbare. Ik miste mijn start en had even nodig om het ritme te vinden. Dan reed ik met Toon Aerts rond voor de 2e plaats. Ik voelde me op sommige stukken beter, maar Toon is toch altijd een lastige klant. Uiteindelijk ben ik pas weggereden omdat hij kettingproblemen had."

   

  "Ik zou ook liever meer weerwerk bieden tegen Van der Poel, maar ik zat vandaag niet in die positie. Veel renners gaan al snel voor die tweede plaats, maar je ziet ook wat je ziet, hij is ongenaakbaar. Je kan dat niemand kwalijk nemen om voor plaats twee te gaan. Maar niets duurt eeuwig en we mogen de strijd niet opgeven." 

  Van der Poel: "Het was de schuld van mijn broer dat ik zo snel weg was"

  "Ik heb liever mijn papieren dan die van de rest op dit moment. Ik ben tevreden", glunderde Van der Poel. "Het was de schuld van mijn broer dat ik zo vroeg vertrok. Hij vertrok heel snel in die eerste ronde. Ik nam over om hem mee te nemen, maar toen ik omkeek, had ik plots een heel grote voorsprong. Dat was een teken om door te rijden."

   

  "Op het einde was ik niet meer geconcentreerd genoeg. Ik was een beetje nonchalant. Het is echt wel een lastige cross. Ik heb een tempo gekozen en dat een uur aangehouden."

   

  "Hoeveel wildcards ik ga krijgen voor het voorjaar? Ik weet het zelf niet. Maar ik ga wel een mooi wegprogramma rijden, met een paar topklassiekers. Morgen geef ik meer uitleg."

  Aerts: "Veel kleine foutjes gemaakt vandaag"

  Uitslag Superprestige Zonhoven

  1. Mathieu van der Poel (Ned) in 1u00'33"
  2. Wout van Aert op 43"
  3. Toon Aerts 1'35"
  4. Lars van der Haar (Ned) 2'03"
  5. Jens Adams 2'22"
  6. Laurens Sweeck 2'24"
  7. Joris Nieuwenhuis (Ned) 2'28"
  8. Gianni Vermeersch 2'48"
  9. Tom Meeusen 2'53"
  10. Michael Vanthourenhout 3'09"

  Fase per fase

  1. 16 uur 04. Van der Poel komt niet meer in de problemen en wint in Zonhoven.

   Van der Poel komt niet meer in de problemen en wint in Zonhoven

  2. 16 uur . Oppermachtige Van der Poel! Van der Poel graait zijn 5e Superprestige-zege mee. Hij reed al na een halve ronde weg van alles en iedereen. Van Aert komt binnen op 43 seconden. .
  3. 15 uur 58. Van der Poel wil de fans toch nog een beetje verwennen. Hij pakt nog uit met een knappe sprong. .
  4. 15 uur 58. Toon Aerts heeft een nieuw rijwiel opgehaald. Hij zal derde worden en ziet Van Aert wel een beetje naderen in de stand. .
  5. 15 uur 55. Een laatste keer De Kuil! Van der Poel komt er zonder kleerscheuren uit. .
  6. 15 uur 54. Slotronde. Van der Poel begint aan zijn ereronde. Wout van Aert is na de pech voor Aerts zeker van zijn tweede plaats. .
  7. 15 uur 54. Materiaalpech! In diezelfde bocht staat nu ook Toon Aerts te voet. Hij zit heel lang te sleutelen aan zijn rijwiel en krijgt de fiets niet meer aan de praat. Dat wordt lopen tot de materiaalpost. .
  8. 15 uur 53. Val Van der Poel! Van der Poel is dan toch niet foutloos. Hij duikelt over zijn stuur in een bocht. Hij springt wel snel weer op de fiets dus het zal zijn zege niet in gevaar brengen. .
  9. 15 uur 53. Schoonheidsfoutje van Van der Poel: "Is dat de verveling die toeslaat?".

   Schoonheidsfoutje van Van der Poel: "Is dat de verveling die toeslaat?"

  10. 15 uur 50. Aerts neemt nu het voortouw in de strijd om de podiumplaatsen. Van Aert kan wel nog makkelijk gelijke tred houden. .
  11. 15 uur 48. De soloslim van Mathieu van der Poel zal nog 2 rondjes duren. .
  12. 15 uur 45. 1 minuut. Van der Poel heeft een voorsprong van 1 minuut te pakken. In de achtervolging concentreren ze zich ook al een tijdje op de strijd om plaats 2.
  13. 15 uur 42. Aerts neemt niet over. Wout van Aert vraagt Aerts om ook eens over te nemen, maar hij doet dat voorlopig niet. .
  14. 15 uur 41. Het worden nog eens 3 eenzame rondes voor Mathieu van der Poel. De achterstand van de achtervolgers leunt aan tegen de minuut.
  15. 15 uur 41. Wout van Aert en Toon Aerts maken er weer een strijd van om de podiumplaatsen. Wie komt er daar als winnaar uit de bus? .
  16. 15 uur 38. De duik van Van der Poel ontlokt wel wat vreugdekreten bij het publiek. De supporters moeten zich vooral verwarmen aan het technische vernuft van de Nederlandse leider. Spanning is er vandaag nooit geweest.
  17. 15 uur 36. Toon Aerts geeft zich nog niet gewonnen. Hij springt opnieuw naar het achterwiel van Van Aert. Het duo heeft wel al 48 seconden achterstand op de eenzame leider. .
  18. 15 uur 33. Smak Hermans. In de achtergrond is er wel nog wat te beleven. Quinten Hermans maakt een koprol in het zand. .
  19. 15 uur 33. Hermans maakt spectaculaire val in Zonhoven.

   Hermans maakt spectaculaire val in Zonhoven