Cant gebruikt haar techniek om Betsema te vloeren in Zonhoven

  Sanne Cant heeft de Superprestige in Zonhoven gewonnen. De wereldkampioene nam in de slotronde de maat van de Nederlandse revelatie Denise Betsema. Annemarie Worst, de leidster in het klassement, kende een baaldag. 

  Sanne Cant rijdt sterke slotronde en zegeviert in Zonhoven

  Worst was op tijd weer fit om haar leidersplaats in de Superprestige te verdedigen, maar de Europese kampioene kende een totale offday. Ze viel drie keer en deed nooit mee voor de eindzege.

   

  Brammeier was de eerste renster die een kloofje kon slagen, maar De Kuil werd haar ondergang. Ze viel letterlijk weg uit de kopgroep en Cant, Betsema en Alvarado konden de podiumplaatsen zo al verdelen. 

   

  Voor Alvarado ging het een tikkeltje te snel en zo kregen de fans in de slotronde een tweestrijd tussen Cant en Betsema. De wereldkampioene was duidelijk scherp van haar stage teruggekeerd, want ze beantwoordde tijdens de cross alle prikjes van Betsema. 

   

  In de laatste ronde koos ze na een lange loopstrook voor de kop. Ze zette Betsema onder druk en de Nederlandse maakte door de vermoeidheid een paar technische foutjes. Ze bleef steken in het zand en Cant kon zo naar haar vijfde zege van het seizoen rijden. 

   

  Met een 5e plaats kon Arzuffi de 1e plaats in de tussenstand overnemen van Worst. Ook Sanne Cant doet weer helemaal mee voor eindwinst.

  Cant: "Ik heb eindelijk het goede gevoel weer te pakken"

  "Het doet heel veel deugd", vertelde een blije Sanne Cant. "Het was een heel zware wedstrijd. Gisteren had ik een mindere dag, vandaag hoopte ik op beter, maar dat durfde ik niet te zeggen. Ik heb eindelijk weer het goede gevoel te pakken."

   

  "Ik zat al een paar ronden klaar, maar ik had schrik om mezelf tegen te komen als ik te vroeg zou gaan. Daarom heb ik een beetje gewacht tot in de laatste ronde. Ik wist dat het normaal wel moest lukken."

   

  "Als de trein nu vertrokken is, kan ik er nog een mooi seizoen van maken. Dus laat ons hopen dat hij definitief op snelheid gekomen is."

  Indrukwekkende Sanne Cant loopt iedereen voorbij bergop

  Uitslag Superprestige Zonhoven

  1. Sanne Cant in 44'35
  2. Denise Betsema (Ned) op 10"
  3. Ceylin Del Carmen Alvarado (Ned) 25"
  4. Nikki Brammeier (GBr) 42"
  5. Alice Maria Arzuffi (Ita) 46"
  6. Loes Sels 46"
  7. Inge van der Heijden (Ned) 1'34"
  8. Maud Kaptheijns (Ned) 1'36"
  9. Annemarie Worst (Ned) 1'42"
  10. Shirin van Anrooij (Ned) 1'58"

  Reacties bij de vrouwen na de Superprestige in Zonhoven

  Fase per fase

  1. 14 uur 25. Sanne Cant rijdt sterke slotronde en zegeviert in Zonhoven.

   Sanne Cant rijdt sterke slotronde en zegeviert in Zonhoven

  2. 14 uur 24. Cant wint! Sanne Cant wint in Zonhoven! Ze klopt Betsema in een rechtstreeks duel. Het is voor de wereldkampioene haar 5e zege van het seizoen!
  3. 14 uur 24. Cant is zegezeker en snelt richting finish.
  4. 14 uur 22. Betsema staat stil. De buit lijkt binnen voor Sanne Cant. Ze is technisch duidelijk de betere. Betsema blijft in haar poging om het wiel te pakken te krijgen nog eens steken in het zand. De kloof wordt groter.
  5. 14 uur 22. Een missertje van Betsema. Haar voorwiel blijft even steken in het zand. Ze zet het snel recht, maar Cant heeft haar kans geroken. Ze trapt door.
  6. 14 uur 21. Cant neemt over! Sanne Cant wil zelf haar spoor kunnen kiezen en snelt Betsema voorbij. Is dit het sleutelmoment in deze cross? .
  7. 14 uur 20. De loopstrook, het beste stuk van Cant op dit rondje, brengt nog geen verschil tussen de twee koplopers. .
  8. 14 uur 19. De laatste passage in De Kuil! Sanne Cant en Denise Betsema overleven de duik naar beneden. .
  9. 14 uur 17. Laatste ronde! De slotronde en deze cross draait uit op een tweestrijd tussen Cant en Betsema. Alvarado heeft enkele meters moeten prijsgeven. .
  10. 14 uur 15. Betsema rijdt ver. Betsema is de eerste die bijna helemaal naar boven rijdt op een zandstrook bergop. Sanne Cant maakt zich niet druk want zij loopt ongeveer even snel. .
  11. 14 uur 14. "Sanne Cant is scherper van haar stage gekomen.". Michel Wuyts, Play Sports.
  12. 14 uur 13. In haar achtervolging komt Arzuffi ten val. Dat dwarsboomt haar wilde plannen. .
  13. 14 uur 12. Alvarado moet de rol lossen. Ze geeft wat meters prijs op Cant en Betsema. .
  14. 14 uur 11. De drie leidsters raken perfect door de Kuil. Nog een passage van deze iconische hindernis. .
  15. 14 uur 09. Arzuffi op 14". Alice Maria Arzuffi is in haar eentje op zoek naar het leiderstrio. De Italiaanse sluipt enkele seconden dichterbij. Ze volgt op 14 seconden. Loes Sels rijdt rond op plaats 5.
  16. 14 uur 08. Cant op kop. Sanne Cant heeft de touwtjes in handen genomen. Alvarado zit op haar wiel. Betsema volgt. .
  17. 14 uur 07. De drie leidster rollen enkele rensters op. De winnares loopt hier vooraan. .
  18. 14 uur 05. Derde val voor Worst. Dit is een baaldag voor Worst. Ze gaat al voor de derde keer over de kop. Dit keer wordt ze gevloerd door De Kuil. Is ze straks haar leidersplaats kwijt in de Superprestige?