Schuine kant krijgt Sanne Cant niet klein in Diegem

  Sanne Cant heeft de Superprestige in Diegem gewonnen. De wereldkampioene reed een fenomenale inhaalrace na twee schuivers op de schuine kant. Door haar winst neemt ze ook de koppositie in de tussenstand over van Arzuffi.

  Superprestige Diegem in Het journaal:

  Cant mag vieren na fenomenale inhaalrace

  Arzuffi zag de bui al heel snel hangen want in de eerste bocht smakte ze al tegen de grond. De Italiaanse kwam nooit meer in het stuk voor en dus kregen Cant en Worst een ideale kans om leidster te worden in de Superprestige. Maar ook voor de wereldkampioene liep het eerste deel van de cross niet lekker.

   

  Twee rondes op een rij raakte ze niet foutloos over de schuine kant. Worst en de Italiaanse Eva Lechner hadden de techniek beter onder de knie en reden met twee op kop. Cant moest 24 seconden goedmaken. Toch liet ze het hoofd niet hangen en knalde ze al snel naar het wiel van Denise Betsema.

   

  In de op een na laatste ronde werd ook Worst geveld door de schuine kant. Lechner had een prima dag en leek solo op weg naar de zege. Maar in de achtervolging sloegen Cant, Worst en Betsema de handen in elkaar. Betsema reed het laatste gaatje dicht en zo werd het publiek getrakteerd op een razendspannende finale met 4.

   

  Lechner moest er als eerste af en viel na een beresterke race naast het podium. Sanne Cant zette zich op het juiste moment op kop, vlamde door de laatste modderstrook en liep dan als beste de trappen op. Worst en Betsema raakten er niet meer over in de sprint. Cant wint voor de derde keer in Diegem en slaat meteen een dubbelslag.

  Cant: "Ik ben heel de cross diep moeten gaan"

  Betsema: "Het was een heel zware wedstrijd, maar het publiek maakt veel goed"

  Worst: "Ik had een beetje last van mijn rug"

  Uitslag vrouwen

  1. Sanne Cant in 41'27"
  2. Annemarie Worst (Ned) op 2"
  3. Denise Betsema (Ned) 3"
  4. Eva Lechner (Ita) 6"
  5. Maud Kaptheijns (Ned) 33"
  6. Laura Verdonschot 46"
  7. Nikki Brammeier (GBr) 52"
  8. Christine Majerus (Lux) 56"
  9. Ceylin Alvarado (Ned) 1'13"
  10. Jolanda Neff (Zwi) 1'16"

  Fase per fase

  1. 19 uur 21. Cant wint! Sanne Cant wint in Diegem en is leidster in het klassement van de Superprestige!
  2. 19 uur 20. Lechner gaat overboord. Ze moet Cant, Worst en Betsema laten rijden. .
  3. 19 uur 19. Sanne Cant heeft de koppositie genomen. Worst zit op vinkentouw.
  4. 19 uur 18. Lechner duikt toch als eerste het zand in. Wordt hier het verschil gemaakt? Neen. .
  5. 19 uur 17. Een finale met 4. Betsema en Worst grijpen Lechner bij de lurven. Sanne Cant haakt ook haar wagon aan. .
  6. 19 uur 15. De achterstand van Cant en co loopt weer op. Betsema ziet dat niet graag gebeuren en trekt door. .
  7. 19 uur 14. Laatste ronde! Bij het ingaan van de laatste ronde kan Lechner nog vertrouwen op een voorsprong van amper 5 seconden. Spanning.
  8. 19 uur 13. Nu zit Betsema weer in het wiel van Cant. Rijden ze naar het wiel van Lechner?
  9. 19 uur 10. Gejuich bij het publiek. Cant is ontketend. Worst en Betsema vechten nu een Nederlands duel uit. .
  10. 19 uur 10. "Ik vind het toch een wereldkoers van Cant.". Paul Herygers, Play Sports.
  11. 19 uur 09. Cant bij Worst. Wat een inspanning van de wereldkampioene. Ze rijdt prompt naar het wiel van Worst. Nu kunnen ze samen achter Lechner aan. .
  12. 19 uur 08. In de tussenstand speelt Lechner overigens geen rol van betekenis. Het zijn Worst en Cant die Arzuffi straks van de troon kunnen stoten. .
  13. 19 uur 06. Worst raakt op de schuine kant verstrikt in een lint. Zo kan de Italiaanse een goede zaak doen: ze rijdt 8 seconden weg. .
  14. 19 uur 05. Nog 2 rondes. Lechner heeft een prima dagje. Ze rijdt op de strook naar de finish weg van Worst. Daarachter heeft Katptheijns een achterstand van 10 seconden. .
  15. 19 uur 03. Maud Kaptheijns raakt weg uit de klauwen van Cant en Betsema. Zij wil zo snel mogelijk naar Worst en Lechner.
  16. 19 uur 02. In de achtergrond worstelt Van Loy met zichzelf. Haar knie is stevig ingepakt.
  17. 19 uur . Lechner en Worst rijden opnieuw samen rondjes. De Nederlandse lijkt even op adem te moeten komen en zet zich in het wiel.
  18. 18 uur 58. Sanne Cant stoot zich geen drie keer aan dezelfde steen en ze kiest voor lopen op de schuine kant. Ook Betsema doet dat. Ze hebben een achterstand van 21 seconden op Worst.
  19. 18 uur 56. Solo van Worst? Worst heeft een twintigtal meter te pakken. Gaat de Nederlandse door tot de finish? Of krijgt ze opnieuw gezelschap?