• home
 • video
 • pas verschenen

  Verrassende Van de Steene wint de cross in Boom, Cant is 3e

  Kim Van de Steene heeft de Superprestige-veldrit in Boom gewonnen. De 32-jarige Belgische vertrok in de tweede ronde en niemand zag haar nog terug. Wereldkampioene Sanne Cant moet nog wat langer wachten op haar eerste zege in een klassementscross en werd 3e.

  Heel wat toppers lieten de veldrit in Boom links liggen met het oog op de WB-cross van morgen in Bern (Zwitserland). Wereldkampioene Sanne Cant doet de dubbel wel. 

   

  Kim Van de Steene trok in het begin van de tweede ronde stevig door. Niemand kon het tempo volgen en meteen had onze landgenote een grote kloof bij elkaar gecrosst.

   

  Cant en Arzuffi bleven als enige in de buurt van Van de Steene, maar het gat dichten zat er niet in. Van de Steene liep steeds verder weg en hield uiteindelijk bijna een halve minuut over op Arzuffi, die Cant nog ter plaatste liet in de strijd voor de tweede plaats.

  "Het is een droom die uitkomt"

  Kim Van de Steene was uiteraard in de wolken met haar zege. Had ze het ook verwacht? "Ik kan het niet geloven. Het is een droom die uitkomt. Ik wilde ooit een grote wedstrijd winnen, nu is het gebeurd."

   

  "Meestal verlies ik veel plaatsen in de start. Ook nu was dat het geval. Plots lukte het wel en was ik alleen. Ik dacht dat Sanne Cant nog terug zou komen, maar ik bleef alleen voorop. Vooral in het zand en bergop bleef ik gaan."

   

  Voor Sanne Cant is het nog wat wachten op een eerste zege in een klassementscross. "Ik dacht dat ik de kloof nog kon dichten, maar ik was misschien iets te gerust. Ik kon iets dichterbij komen, maar ze reed daarna verder weg. Morgen een nieuwe kans in Bern."

  Uitslag:

  1. Kim Van de Steene in 44'16"
  2. Alice Maria Arzuffi (Ita) +27"
  3. Sanne Cant +49"
  4. Annemarie Worst (Ned) +57"
  5. Ceylin Alvarado (Ned) z.t.
  6. Ellen Van Loy +1'40"
  7. Geerte Hoeke (Ned) +1'48"
  8. Elle Anderson (VS) +1'54"
  9. Eva Lechner (Ita) +2'09"
  10. Maud Kaptheijns (Ned) +2'19"

  Fase per fase

  1. 14 uur 25. Einde. De zege in Boom is verrassend voor Kim Van de Steene. Ze vertrok in de tweede ronde en breidde haar voorsprong stelselmatig uit. Arzuffi is tweede op 27 seconden, Cant maakt het podium vol op 49 seconden.
  2. 14 uur 22. Van de Steene is al een tijdje zeker van de zege. Achter haar ligt nu ook het podium vast. Arzuffi wordt straks 2e, wereldkampioene Cant 3e.
  3. 14 uur 20. Van de Steene geniet zichtbaar van de laatste ronde in Boom. Enkel materiaalpech kan de vrouw uit Zomergem nog van de zege houden.
  4. 14 uur 18. Achter Arzuffi en Cant komen Alvarado en Worst over de streep. De achterstand van het Nederlandse duo: 50 seconden.
  5. 14 uur 17. Ereronde voor Van de Steene. De bel klinkt in Boom. Van de Steene duikt de laatste ronde in en kan al beginnen te genieten. Haar voorsprong is met 23 seconden vrij geruststellend.
  6. 14 uur 16. Cant moet Arzuffi laten gaan in de strijd om de tweede plaats. De wereldkampioene heeft de juiste vorm nog altijd niet te pakken.
  7. 14 uur 13. Van de Steene is weg. De voorsprong is opgelopen tot 20 seconden. Van de Steene is de pijp uit. Nog 1,5 ronde te gaan.
  8. 14 uur 12. Arzuffi zit Cant weer op de hielen. Van de Steene lijkt gewonnen spel te hebben.
  9. 14 uur 10. Nog twee ronden te gaan voor Van de Steene. Cant verliest nog wat meer terrein en geeft 12 seconden toe op de eenzame leidster.
  10. 14 uur 08. Het ziet er goed uit voor Van de Steene. Cant blijft hangen op 8 seconden, voor Arzuffi lijkt het er niet meer in te zitten.