Ga naar de inhoud
mannen
belgian lions in groep D
21/06 Slovenië België 16-21
21/06 België Egypte 21-12
23/06 België Verenigde Staten 20-18
23/06 Oostenrijk België 18-21
stand in groep D
    W V +/- ptn
1. BELGIE 4 0 +19 83
2. Verenigde Staten 3 1 +25 82
3. Oostenrijk 1 3 +3 77
4. Slovenië 1 3 -16 64
5. Egypte 1 3 -35 52

De winnaars van de 4 poules plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinales. De nummers 2 en 3 in elke groep gaan naar de 1/8e finales.

Twee op twee: Belgian Lions maken perfecte start op WK 3x3 in Antwerpen

 di 21 juni 2022 21:57
wk 3x3 in antwerpen
België
Egypte
einde
21score12

De Belgian Lions hebben op de eerste dag van het WK in eigen land gedaan wat ze moesten doen: twee keer winnen. Na de zege tegen Slovenië in hun openingsmatch wonnen de Belgische mannen dinsdagavond ook van Egypte.

Een WK in eigen land met de steun van een dolenthousiast publiek op de Groenplaats in Antwerpen leek tegen Egypte enkel in het begin van de wedstrijd voor een tikkeltje nervositeit te zorgen.

 

De Egyptenaar hielden dankzij dirigent Mido verrassend gelijke tred, maar dan smoorden de Belgische mannen de Egyptische hoop pijlsnel in de kiem.

 

Daarvoor hadden de Lions niet eens scoremachine Vervoort nodig. Die had na zijn knalprestatie tegen Slovenië (13 punten) een relatief rustige match. Het was nieuwkomer Maxime Depuydt dit dit keer in de rol van afwerker kroop.

 

Depuydt, die de voorkeur kreeg op vaste waarde Bogaerts in de Belgische WK-selectie, bewees dat hij zijn plaats heeft in dit team. Met 10 punten, waarvan 3 tweepunters, stuwde hij de Lions naar een al bij al makkelijke overwinning: 21-12.

 

Een perfecte start dus voor de Belgen, die nu mogen genieten van een dagje rust. Donderdag komen ze opnieuw in actie. Dan wachten de moeilijkste opdrachten in deze poule, met de VS en Oostenrijk. De groepswinnaar mag rechtstreeks naar de kwartfinales, de nummers 2 en 3 gaan naar de 1/8e finales.

Celis: "We willen absoluut de groepswinst"

"We doen wat we moeten doen, al was het een moeilijke match, tegen een rare tegenstander", reageert Nick Celis. "Egypte deed allemaal vreemde dingen, maar we zijn wel koel gebleven en Maxime heeft ons met zijn tweepunters de overwinning bezorgd."

"Zijn eerste match was al niet slecht en nu viel zijn stress een beetje weg. En dan zie je dat hij ons wel helpt door die open shots te maken. Het is geen gemakkelijke situatie, ook voor hem niet. Er wordt veel van hem verwacht. Dat hij dit kan tonen, is een plus."

 

"De volgende ronde? Ik denk dat er toch nog één overwinning zal moeten bijkomen tegen de op papier betere ploegen, de VS en Oostenrijk. We willen absoluut de groepswinst, dus we gaan zeker niet relaxen. We hebben vandaag wel zelfvertrouwen getankt."

 

Celis genoot met volle teugen van de eerste twee wedstrijden in "zijn" Antwerpen. "Het was fantastisch", zegt hij met fonkelende ogen. "Het is zalig om al die tribunes vol te zien en dat we dit kunnen meemaken met 3x3 in België."

België-Egypte
21:56
Boeken toe: België wint opnieuw

De Belgen hebben de volledige tien minuten niet nodig om Egypte te verslaan. Na een moeizame start gaat het plots vlot, met dank aan de tweepunters van Maxime Depuydt. De nieuwkomer beslist de match: 21-12.

21:54

Egypte zit aan 7 ploegfouten. Dat betekent dat België vanaf nu bij elke fout 2 vrijworpen mag nemen. Vervoort profiteert meteen door er 18-11 van te maken.

21:52
De sfeer in de arena is mooi om te zien. Het is een echte thuismatch voor de Belgen.
Jonas Foerts
21:50

Maxime Depuydt knalt zijn tweede tweepunter van de wedstrijd door de ring: 15-8 voor de Belgen.

21:47
Je merkt toch wel dat de Egyptenaren een pak minder ervarving hebben.
Co-commentator Jonas Foerts
21:47
Vervoort kan vrij dunken
21:44
Lions sluipen weg

De Belgen nemen de match in handen. Na een tweepunter van Depuydt dunkt Vervoort de 9-6 op het bord en De Valck doet er nog een lay-up bij.

21:44
Depuydt scoort 3 belangrijke punten op een rij
21:41

Egypte doet voorlopig verrassend goed mee. Na bijna 2 minuten staat het 4-4.

21:36

We zijn eraan begonnen in een kolkende arena. Aan de steun van de fans zal het niet gelegen hebben vanavond.

21:35
Lions-time!

De stadionspeaker doet alvast waarvoor hij ingehuurd is en zweept het publiek op. De vlam slaat in de pan en de wedstrijd moet nog beginnen.

21:24
De Belgian Lions kunnen zo dadelijk rekenen op de steun van een vol huis.
20:54
Vurig publiek

Het duel tussen de VS en Oostenrijk in de groep van de Belgen is nog aan de gang, maar de basketbalarena op de Groenplaats kolkt al van het enthousiasme. Dat belooft voor over zo'n 40 minuten, wanneer de Belgian Lions opnieuw in actie komen.

20:48
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
19:16
Vanavond België-Egypte

De avondsessie op het WK 3x3 gaat van start om 20.10 uur. Zo'n anderhalf later, om 21.35 uur is het aan de Belgian Lions, die het dan opnemen tegen Egypte. U kunt de match hier live bekijken of afstemmen op het kanaal van Ketnet op uw televisietoestel.

Gerelateerd: