Ga naar de inhoud
België was een maatje te groot voor Slovenië.
België was een maatje te groot voor Slovenië.
mannen
belgian lions in groep D
21/06 Slovenië België 16-21
21/06 België Egypte 21-12
23/06 België Verenigde Staten 20-18
23/06 Oostenrijk België 18-21
stand in groep D
    W V +/- ptn
1. BELGIE 4 0 +19 83
2. Verenigde Staten 3 1 +25 82
3. Oostenrijk 1 3 +3 77
4. Slovenië 1 3 -16 64
5. Egypte 1 3 -35 52

De winnaars van de 4 poules plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinales. De nummers 2 en 3 in elke groep gaan naar de 1/8e finales.

Belgian Lions drijven op enthousiasme van fans naar vlotte zege in 1e WK-opdracht

 di 21 juni 2022 18:00
wk 3x3 in antwerpen
Slovenië
België
einde
16score21

De Belgian Lions hebben hun start niet gemist op het WK 3x3. Voor eigen publiek op de Antwerpse Groenplaats wonnen de Belgische mannen met 21-16 van Slovenië.

Na hun knappe prestaties op de Olympische Spelen vorig jaar zijn  de verwachtingen hoog voor de Belgian Lions, ook bij het Belgische publiek. De basketbalfans waren massaal afgezakt naar de Antwerpse Groenplaats en zorgden voor een zinderende sfeer in het tijdelijke basketbalstadion.

 

Tegen Slovenië, het 13e reekshoofd op dit WK, zette de onvermijdelijke Thibaut Vervoort meteen de toon. De Belgische sterkhouder gooide bij het begin van de wedstrijd 2 tweepunters binnen en de Belgen stoomden naar een 6-0-voorsprong.

 

Na die blitzstart konden de Belgen hun voorsprong controleren. Slovenië probeerde het tij te keren van achter de tweepuntlijn, maar een uitgekookt België liet geen comeback meer toe.

 

Drijvend op het enthousiasme van een uitgelaten publiek vervulden de Belgian Lions hun plicht. Uitblinker Vervoort (13 punten) deed het Sloveense licht uit vanaf de vrijworplijn.

Thibaut Vervoort: "Een zalig gevoel"

"Het was onze eerste wedstrijd, voor ons thuispubliek. Het was belangrijk om er meteen te staan", zegt topschutter Thibaut Vervoort. "Het was cruciaal om de stress van de eerste minuten om te zetten naar energie en dat hebben we gedaan. Daardoor hebben we kunnen winnen."

 

Hoeveel energie krijg je als speler van het enthousiaste publiek? "Iets te veel misschien", grijnst Vervoort, die tijdens de match de fans opzweepte.  "Maar het is wel een enorm privilege om hier voor mijn vrienden en familie te kunnen spelen. Dat is echt een zalig gevoel."

Slovenië - België
17:58
België wint zijn eerste match

Bij 20-16 mag Vervoort naar de vrijworplijn en hij telt Slovenië definitief uit. De Belgian Lions beginnen met een 21-16-overwinning, tot groot jolijt van een enthousiast publiek.

17:56
Bom van Vervoort

Vervoort gooit opnieuw een tweepunter binnen, zijn 3e al: 20-16, het stadion ontploft. Nog één puntje en de zege is binnen voor de Belgen.

17:55
4 punten verschil

Met nog anderhalve minuut te gaan is kloof iets kleiner geworden. De Lions hebben nog een bonus van 4 punten: 18-14. "Vier punten is niet gigantisch veel. Opletten geblazen", waarschuwt onze co-commentator Jonas Foerts.

17:52
Nog 3 minuten

We naderen de slotfase van de wedstrijd. Met iets minder dan 3 minuten op de klok mag De Valck naar de vrijworplijn, maar hij mist 2 keer. Zo blijft het 17-12.

17:50
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
17:49

Het samenspel tussen Celis en Vervoort is om duimen en vingers bij af te likken. "Clark Kent" biedt "Must see TV" een makkelijke score aan. Knappe assist, dito afwerking.

17:47
Depuydt laat zich gelden

Depuydt is bij het team gehaald voor zijn tweepunter, maar laat zien dat hij het ook onder de ring kan. Na een knappe beweging legt hij de 11-6 binnen.

17:45

Slovenië zoekt zijn heil vooral achter de tweepuntlijn, maar de Sloveense bommen zijn voorlopig niet echt secuur. Zo blijft de kloof van vijf punten op het bord. 10-5 voor de Lions halfweg de wedstrijd.

17:43

België is voorlopig baas in deze wedstrijd, al kan Slovenië de kloof wel wat verkleinen met een tweepunter van Hirschmann: 9-5.

17:40
Opnieuw Vervoort

Wat een geweldige sfeer op de Groenplaats, die helemaal uit zijn dak gaat wanneer Vervoort al zijn tweede tweepunter binnen knalt. De sterspeler van de Belgen legt meteen ook een open lay-up binnen.

De Lions hebben hun start niet gemist, het staat 6-0!

17:39
Vervoort opent de score

Het stadion ontploft wanneer Thibaut de score opent met een tweepunter, Celis doet er meteen een dunkje bij. 3-0 voor de Belgen.

17:38

De Groenplaats davert op haar grondvesten bij de entree van de Belgen. We zijn er klaar voor!

17:33
Het is aan de Belgian Lions

Een zonovergoten stadion en een enthousiast publiek: de ingrediënten voor een mooie wedstrijd van de Belgen zijn alvast aanwezig. We verwachten zo dadelijk de Belgian Lions in de arena.

17:03
Wat is de eerste indruk van het WK bij fans en toeschouwers?
17:02
"Benieuwd naar Depuydt"

Vaste waarde Raf Bogaerts is er verrassend niet bij op dit WK. Luik-speler Maxime Depuydt kreeg de voorkeur in de Belgische selectie.

"Ik ben heel benieuwd wat het gaat opleveren met Depuydt in het team", zegt Dennis Xhaët.

17:00
De wedstrijden van vandaag, tegen Slovenië en Egypte, dat zijn de matchen die de Belgen niet mogen verliezen.
Dennis Xhaët
16:57
Kijk met livestream of op Eén

Het begin van de 3e sessie van vandaag kunt u naast de livestream ook volgen op Eén. We serveren u Nederland-Israël bij de vrouwen als opwarmertje voor de wedstrijd tussen België en Slovenië, die om 17.30 uur van start gaat.

16:51

De Belgen bevinden zich momenteel nog op het opwarmveld, dat voor de gelegenheid is opgebouwd in de schaduw van het Antwerpse stadhuis.

Over enkele ogenblikken maken ze de oversteek naar de Groenplaats, want over een dik halfuur is het aan de Lions.

Gerelateerd: