Ga naar de inhoud

VIDEO: Arthur Vermeeren voorgesteld bij "familieclub" Atletico Madrid: "Dit was het juiste moment"

 ma 29 januari 2024 13:59
" "
Vrijdag tekende Arthur Vermeeren tot 2030 in Madrid.

Atletico Madrid heeft zijn felbegeerde winteraankoop Arthur Vermeeren officieel voorgesteld aan de pers. De middenvelder benadrukte dat vooral het familiale aspect van zijn nieuwe club hem kon charmeren. "Het wordt zeker niet makkelijk de eerste weken. Ik ga me moeten aanpassen", laat de groeibriljant optekenen.

Een warm welkom. Zo ervaart Arthur Vermeeren zijn eerste dagen in de Spaanse hoofdstad.

 

De 18-jarige middenvelder vertelt bij zijn voorstelling dat hij zich meteen thuis voelt bij "familieclub" Atlético Madrid. De spelers sloten hem meteen in de armen, net als coach Diego Simeone.

 

"En ook de fans hier zijn geweldig", voegt Vermeeren eraan toe. "Ik voelde de sfeer gisteren al tegen Valencia. Ze zijn echt een beetje gek. Ik kan niet wachten om voor hen te spelen."

 

Zo lijken alle ingrediënten aanwezig om zich goed te settelen in Madrid.

 

"Ik vind het belangrijk om me goed in mijn vel te voelen. Want het wordt zeker niet makkelijk de eerste weken", beseft de groeibriljant ook. "Ik ga me moeten aanpassen aan de taal, de cultuur en het klimaat."

Voor mijn ontwikkeling is het goed dat ik fysiek sterker kan worden, want dat is toch een van mijn mindere punten.

Arthur Vermeeren

Dat er moordende concurrentie is op het middenveld bij Atlético, met onder meer Koke, Saul en wereldkampioen De Paul, schrikt Vermeeren niet af.

 

"Ik ben niet bang voor de concurrentie. Als speler moet je gewoon je eigen ding doen. Je moet bang zijn voor ploegen ... En Atlético is zo een ploeg die door anderen gevreesd wordt."

 

"Voor mij is mijn positie op het veld niet zo belangrijk. Ik zal uitvoeren wat de coach van me vraagt, zowel hoog als laag op het veld."

 

Ook om het spel van de Madrilenen maakt de middenvelder zich geen zorgen. "Atlético is niet alleen een werkersploeg, maar ook een voetballende ploeg. Voor mijn ontwikkeling is het goed dat ik fysiek sterker kan worden, want dat is toch een van mijn mindere punten."

 

"Hopelijk liggen er in de nabije toekomst heel wat mogelijkheden. Ik wil zo veel mogelijk minuten maken. Het EK komt er binnenkort aan, maar Atlético kwam voor mij op het juiste moment om de volgende stappen te zetten in mijn carrière", besluit hij.

 

Einde eerste perspraatje. Nu kan Vermeeren zich helemaal richten op wat er binnen de krijtlijnen moet gebeuren bij Atlético Madrid.

Gerelateerd:

Voorstelling Arthur Vermeeren

13:58

Einde persconferentie

De korte persbabbel met Arthur Vermeeren zit erop. De middenvelder kan zich nu helemaal concentreren op wat er tussen de krijtlijnen moet gebeuren.

13:57

Vermeeren poseert met zijn gloednieuwe shirt. De 18-jarige Belgische middenvelder zal het nummer 18 dragen bij Atletico Madrid. 

13:54

Ik wil zo veel mogelijk bijleren. Het wordt zeker niet makkelijk. Ik ga me moeten aanpassen aan de taal, de cultuur en het klimaat. Hopelijk liggen er in de nabije toekomst heel wat mogelijkheden. Ik wil zo veel mogelijk minuten maken. Het EK komt er binnenkort aan, maar Atlético kwam voor mij op het juiste moment om de volgende stappen te zetten in mijn carrière.

Arthur Vermeeren
13:53

Atlético is niet alleen een werkersploeg, maar ook een voetballende ploeg. Ik denk dat ik net heel veel kan leren in deze ploeg. Bij Antwerp moest ik ook hard werken. Voor mijn ontwikkeling is het goed dat ik fysiek sterker kan worden, want dat is toch een van mijn mindere punten.

Arthur Vermeeren
13:52

Voor mij is mijn positie op het veld niet zo belangrijk. Ik zal uitvoeren wat de coach van me vraagt, zowel hoog als laag op het veld.

Arthur Vermeeren
13:51

Ik had mijn beslissing al gemaakt voor ik contact opnam met Witsel. Maar dat hij hier ook is, is geruststellend. Ik ken hem al goed van bij de Duivels.

Arthur Vermeeren
13:50

Ik ben niet bang voor de concurrentie. Als speler moet je gewoon je eigen ding doen. Je moet bang zijn voor ploegen, Atlético is zo een ploeg die door anderen gevreesd wordt.

Arthur Vermeeren
13:49

Ook de coach hielp me bij mijn beslissing. Simeone kan me enorm vooruithelpen op het middenveld. Ik kan veel van hem leren. Iedereen weet hoe goed hij is, want hij is hier al enorm lang.

Arthur Vermeeren
13:49

De transfer moest zowel voor mij als Antwerp goed aanvoelen. Ik wilde naar een echte familieclub. Dat voelde ik meteen toen ik hier aankwam. Voor mij is dat erg belangrijk om me goed te voelen en trofeeën te winnen.

Arthur Vermeeren
13:48

Na de eerste woorden van Vermeeren als Atletico-speler, mogen de journalisten vragen afvuren richting de jonge Belg.

13:46

De fans hier zijn geweldig. Ik voelde de sfeer gisteren al tegen Valencia. Ze zijn echt een beetje gek. Ik kan niet wachten om voor hen te spelen.

Arthur Vermeeren
13:45

De eerste momenten bij de club waren al geweldig. Ik voelde me meteen thuis bij Atlético. De eerste trainingen verliepen goed. Ook de eerste wedstrijd meemaken, gaf me een topgevoel.

Arthur Vermeeren
13:43

De voorzitter van Atlético Madrid, Enrique Cerezo, strooit met lovende woorden voor Vermeeren.

13:41

Arthur is een jonge voetballer met een enorme toekomst. Hij is een van de meest talentvolle middenvelders in het moderne voetbal.

Voorzitter Atlético Madrid
13:40

Daar is Vermeeren!

Arthur Vermeeren verschijnt in de perszaal. Zo meteen neemt de aanwinst van Atlético Madrid het woord.

13:34

Over enkele minuten stelt Atletico zijn nieuwste aanwinst voor in de perszaal. De persconferentie begint met een paar minuten vertraging.