Ga naar de inhoud

Lennert Van Eetvelt zorgt op Mallorca voor de eerste Belgische zege van 2024

 vr 26 januari 2024 15:46
Van Eetvelt legt Vlasov en McNulty erop in de sprint.

Succes voor Lotto-Dstny en Lennert Van Eetvelt in de Trofeo Serra Tramuntana. Van Eetvelt was in de Spaanse eendagskoers op pad met de ervaren Aleksandr Vlasov en Brandon McNulty, maar hij klopte hen wel zonder pardon in de sprint.

Exact een jaar geleden had Lennert Van Eetvelt al bewezen dat de Trofeo Serra Tramuntana hem als gegoten ligt. Toen moest hij enkel de ontsnapte Kobe Goossens voorlaten.

Vandaag ging Van Eetvelt in de slag met Aleksandr Vlasov en Brandon McNulty, die zich dinsdag ook al lieten opmerken in de Trofeo Calvia.

Vlasov was de aanstoker, maar de drie vonden elkaar in de heuvelachtige finale goed. In de afdaling richting de finish was hun voorsprong op eerste achtervolger Yannis Voisard zo groot dat ze zelfs wat konden pokeren.

Uiteindelijk denderde McNulty als eerste de laatste bocht door. Van Eetvelt zat meteen in zijn wiel en had nog genoeg over om in de licht hellende strook richting finishplaats Lloseta Vlasov af te houden.

De 22-jarige renner van Lotto-Dstny is zo de eerste Belg die dit seizoen op de weg weet te winnen. Na een ritzege in de Sibiu Cycling Tour vorig jaar is het zijn tweede profzege.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd:
Uitslag Trofeo Serra  Tramuntana
1. Lennert Van Eetvelt 154 km in 3u28'13"
2. Aleksandr Vlasov (Rus) allen zelfde tijd
3. Brandon McNulty (VS)  
4. Yannis Voisard (Zwi) op 18"
5. Ilan Van Wilder 48"
6. Lukas Nerurkar (GBr) z.t.
7. Ivan Romeo (Spa)  
8. Tobias Halland Johannessen (Noo)  
9. Igor Arrieta (Spa)  
10. Rune Herregodts 2'47"