Ga naar de inhoud

Na Geraint Thomas blijft ook Carlos Rodriguez Ineos trouw

 di 24 oktober 2023 14:31

Bij Ineos zijn ze een voor een de contractverlengingen voor komend seizoen aan het bekendmaken. Gisteren werd al bekend dat Geraint Thomas er nog twee jaartjes bij doet, nu heeft ook Carlos Rodriguez (5e in de Tour) zijn contract verlengd, tot 2027 zelfs.

Carlos Rodriguez werd op zijn 18e al prof bij Ineos en zette sindsdien bijna elk jaar een stap vooruit. Dat culmineerde in een 5e plaats in de eindstand van de Tour van dit jaar, met een ritzege naar Morzine erbovenop.

Bij Ineos maken ze zich sterk dat Rodriguez nog niet aan zijn top zit. Onder meer door het vertrek van Daniel Felipe Martinez zal de 22-jarige Spanjaard de komende jaren nog meer als rondekopman uitgespeeld worden.

 

"Ik heb me hier vanaf het eerste moment thuis gevoeld", zegt Rodriguez. "Ik hoop de komende jaren te blijven groeien, zowel als renner als als mens. Het is de bedoeling dat ik de kloof met de echte toppers probeer te dichten."

 

De voorbije maanden was Rodriguez de spilfiguur in een soap tussen Ineos en Movistar. De Spanjaard leek op weg naar het Spaanse team, maar ondanks een schimmig spel van voorcontracten en clausules blijft hij dus gewoon trouw aan zijn huidige werkgever. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.